reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

isis mamy dokładnie taką samą sytuacje też 2 pokoje jeden nasz i jeden starszaka więc młode z nami :tak: i każdy dodatkowy schowek na wagę złota
i łóżeczko podoba mi się dokładnie takie samo
jest sporo fajnych zestawów na allegro do maja się coś wybierze choc wybór trudny
mi podoba się pościel taka haftowana delikatna zbyt kolorowa chyba rozprasza niepotrzebnie dziecko a przecież w łóżeczku się śpi ;-)
np. coś takiego
ARUŚ 12el.ŁÓŻECZKO Z SZUFLADĄ 9 KOL. GRYKA POŚCIEL (2907233397) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Teri no to mamy takie same gusta ;-)

Palindromea turystyczne jak najbardziej ok ale tak jak mówisz musisz kupić koniecznie porządny materacyk taki jak do drewnianych, bo te od turystycznych nie nadają się na dłuższą metę do spania ;-)

Właśnie..skoro o materacach mowa. Jaki będzie lepszy? gryczano-kokosowy,piankowy,lateksowy?
Dziewczyny które mają już dzieci...Jakie wcześniej miałyście?
bo w/g opinii co czytałam na necie to ten gryczano-kokosowy jakoś tak pochwały zbiera

Gryczano kokosowy :tak:

Ja mam coś podobnego do tego ale firmy tej

Jedynym minusem turystycznych jest to, że nie podasz smoczka lub nie przykryjesz dziecka bez wstania z łóżka nie jak w przypadku zwykłego drewnianego kiedy rękę włożysz przez szczebelki ;-) ale znowu drewniane bywa często pogryzione :-p Każde ma plusy i minusy dla mnie turystyczne miało minusów mniej ale defakto mam oba :sorry2: jedno kupione jedno dziedziczone

isis my mamy taki sam gust do wozkow. tez mi sie podobaja takie trojkolowce. ten tez biore pod uwage , a poza nim jeszcze quinny i maxi cosi , ktore wygladaja podobnie. tylko niew eim na ktory sie zdecydowac;0

wiecie ten gryka-kokos jest popularny bo i cena niewysoka ale ja czytałam na stronie instytutu matki i dziecka ze nie jest wskazany bo za twardy
Ja mam cos takiego http://allegro.pl/materac-lateksowy-hevea-baby-60-120-atesty-i2908976442.html
dość drogi ale wolałam dać więcej za materac a łóżeczko kupić najtańsze bo w końcu ono jest nieważne a na materacu dziecko spędza sporo czasu

reklama
miałam quinny buzz mój pierwszy wymarzony, wyczekany.. i powiem szczerze, że kubełkowe spacerówki przyprawiają mnie o ból głowy. Jak patrzyłam jak się Synek męczył z nogami w górze i nie mógł się na boczek okręcić naturalnie :no: po prostu zmieniłam wózek. Ludzie jeszcze narzekali na wadliwość przedniego kółka a właściwie kółek ale mi się nic nie działo.

Quinny ma jeszcze model speedi sx i tam spacerówka jest normalna ale bez możliwości obrócenia twarzą do rodzica a jednak ta funkcja przydała mi się bardzo.

Miałam jeszcze casualplay s6 po czasie okazało się, że oparcie spacerówki i "forma" podnóżka są dla dziecka max 2lata a my z wózkiem nie rozstawaliśmy się prawie do 4 roku życia. do tego kółka piankowe i znowu zmiana wózka....

PS. Któraś z mam ma Maxi Cosi Mura (nie wiem czy 3 czy 4 kołowy) więc może się wypowie o funkcjonalności. MI się on strasznie podoba!

Musty mimo, że ciężki to wiele lżej mi się go prowadzi nieważne czy z dzieckiem większym czy mniejszym niż spacerówkę parasolkę i mogę to robić jedną ręką i jest zwrotny MEGA i po prostu dla mnie strzał w dziesiątkę.

Ostatnia edycja:
Do góry