reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

kingusia postaram sie wrzucic zdjecia wieczorem :-) ale na pewno sie pochwale bo sama mnie to cieszy :-) niestety nie maja za duzego kolorystycznego wyboru wiec wiekszosc unisex, tym bardziej ze niebieskie juz po Adasiu mi nosem wychodzą. Brałam białe, beżowe i żółte.

reklama
ooo zrobiłam zamówienie u kuzynki, mieszka niedaleko hurtowni tego r_p77 z allegro to mi kupi a w maju jak przyjedzie to przywiezie, więc zaoszczędzę na przesyłce :)
Śliczny ROŻEK - becik - śpiworek żyrafki 2 kolory (3134017205) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
3-4szt Pieluchy Pieluszki FLANELOWE MEGA OBNIŻKA ceny!!! (3123846242) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
zielone bo zielony wózek mam Prześcieradło do wózka frotte z gumką 38x80cm (3123833716) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ciemno żółte POLSKIE prześcieradło frotte z gumką 120x60cm (3123797853) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pojemnik na mleko 4szt.Tommee Tippee 0%BPA (3130079650) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
2 szt Butelka 260ml. + smoczek 0+m Tommee Tippee 0% BPA (3145981531) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
mam laktator TT więc uzupełniam do niego
i na pierwsze dni Mata do wanienki, materacyk do kąpieli 4-kolory (3151018901) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
w aptece jeszcze sobie sama dokupię ziajkę z filtrem 30 chyba starczy 30 ??? jest od pierwszych dni
do kąpieli mam Oillan 500ml
Pieluchy miałam Huggies przy synku i teraz też już kupiłam, chusteczek nawilżanych to mam zapas chyba do września:-D:tak: z pampersa activ i kindii
pieluszki tetrowe mam 20szt, to o niebo za dużo :sorry2: hehe,
zastanawiam się na ochraniaczem do łóżeczka bo przy synku miałam pożyczony ale musiałam oddać, więcej dzieci nie planuję i nie wiem czy warto mi kupować, wojtek się nie obijał w łóżeczku.
jeszcze smoczek muszę kupić ale to NUK
i nie wiem czy coś jeszcze będę kupować do tej wyprawki :-)

Dziewczyny, czy któraś może się orientuje, czy w sklepach stacjonarnych jest promocja Baby (44-98) - Kategorie - Dzieci - KappAhl, Moda & Ubrania w sieci

Bo na stronie internetowej jest informacja o wyprzedaży, ale ceny nie zostały zmienione.

Ja byłam w KappAhl w środę i niestety na wyprzedaży były rzeczy typu "bo coś zostało" czyli ze 2 pary spodenek dresowych,jakieś kombinezony,śliniaczki takie mini mini.Może teraz na dniach się zmieniło.A szkoda,bo kilka rzeczy miałam na oku.Na dziale dla dorosłych większy wybór był,ale jakoś tak nie mam głowy żeby kupować teraz coś dla siebie :D
Co najśmieszniejsze,dorwałam skarpetki za które ostatnio zapłaciłam 5zł teraz za...14 :-D

J zabrał Adasia do ZOO więc mam chwile spokoju. Wkleje kilka zdjec a reszte moze jutro.
Spodenki i czapeczki z H&M
P1080388.jpg
Ręcznik i kocyk
P1080389.JPG
Cieplejsze śpioszki i spodenki
P1080390.JPG
Śliniaczki
P1080391.JPG
Tu reszta bawełnianych śpioszków bo body już posiadam, wiec musiałam śpiochy dokupić
P1080392.JPGP1080393.JPG
I smoczki
P1080394.JPGP1080395.JPG

Załączniki

• P1080388.jpg
    P1080388.jpg
    46,6 KB · Wyświetleń: 60
  • P1080389.JPG
    P1080389.JPG
    52 KB · Wyświetleń: 59
  • P1080390.JPG
    P1080390.JPG
    52,3 KB · Wyświetleń: 55
  • P1080391.JPG
    P1080391.JPG
    66,5 KB · Wyświetleń: 57
  • P1080392.JPG
    P1080392.JPG
    55,2 KB · Wyświetleń: 59
  • P1080393.JPG
    P1080393.JPG
    60 KB · Wyświetleń: 56
  • P1080394.JPG
    P1080394.JPG
    22,5 KB · Wyświetleń: 61
  • P1080395.JPG
    P1080395.JPG
    22,1 KB · Wyświetleń: 56
wenusjanka moze cie pociesze ale ja tez nie wiem gdzie to upchne wszystko, z racji tego ze mielismy kupic szafe wieksza i jakas półeczkę bo już nasze rzeczy się nie mieszczą a co dopiero jeszcze kolejnego domownika. Plany narazie odchodza hen hen bo nie wiadomo czy bedziemy mogli mieszkac w tym mieszkaniu wiec pffff... nie wiem co zrobie z popranymi ciuszkami.

Kari świetne zakupy :-) przypomniałam sobie dzięki Tobie że muszę kupić jeszcze jeden kocyk bo mam tylko jeden...
A drugi smoczek jest boski :-D
Wenusjanka ja planuje kupić kosmetyki z Hipp. Składu nie mają jakiegoś strasznie długiego a i ceny przystępne. Na początek kupię płyn do kąpieli i szampon a jeszcze zastanawiam się nad mleczkiem pielęgnacyjnym z tej samej firmy.

My kupiliśmy komodę w lidlu jak zaszłam w ciąże bo była w dobrej cenie i stwierdziliśmy że przyda się na rzeczy maleństwa. Dziecko jeszcze się nie urodziło a ja już ją zapełniłam :-D dobrze że mąż zagospodarował w pokoju Laury wnękę i powstał duuuży regał to mam pole do popisu ;-)

Ostatnia edycja:
Kari super zakupy! Piękne kolory wybrałaś! Kocyk i ręcznikczek śliczne!

Dziewczyny, znów prosze o radę. Juz kiedyś pytałam o łóżeczko z Ikei Singlar, a teraz mam pytanie odnośnie materaca. Który z nich jest lepszy? Ma go któraś z mam? Może któraś planuje?

VYSSA SKÖNT Materac do łóżka dla dziecka - IKEA
VYSSA VINKA Materac do łóżka dla dziecka - IKEA

Co sądzicie o wannience:
LÄTTSAM Wanienka - IKEA

My kupiliśmy ten drugi. Jak dla mnie jest w porządku. A co do wannienki to ona według mnie strasznie mała jest. Gdzieś czytałam, że jakaś Mama szybko zrobiła z Niej miednicę na mokre pranie bo dziecko szybko wyrosło :)

reklama
Kari, udane zakupy, sliczne ciuszki. :)

co do miejsca na rzeczy dzidzi jak chcesz coś tymczasowego to polecam takie przezroczyste pojemniki z Ikea, można je tez ustawiać jeden na drugim. Ja dużo popranych juz rzeczy typu pościel, pieluchy, zabawki w takich właśnie trzymam.

Mikoto, wanienka fajna.. Ja jednak muszę kupić coś na statywie bo nie mam nic w łazience na czy mogłabym wanienka postawić, tylko w wannie a to tak cieżko sie schylac ;) choć przy Zuzi schylalam sie :p ale juz nie chce :D w końcu mam 7 lat wiecej ;)

Do góry