reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
Smile gratuluje problemu z głowy. Śliczne rzeczy.

Mam pytanie do dziewczyn które planują kupic bujaczki. Kiedy planujecie zakup i rozpoczęcie używania? Od początku czy troszkę później np jak dziecko skończy miesiąc?

Palin wanienkę kupili w sklepie FIDO, ale w Twoich okolicach chyba nie ma. Na Allegro można takie dostać i cenowo wygląda to podobnie: aukcja. Taka wanienka jest droższa niż zwykłe, ale przy mojej małej łazience to super rozwiązanie:)

Marcelinowa ja już mam leżaczek/bujaczek. Myślę, że bardzo szybko zacznę go używać, dlatego chciałam go mieć od razu.

Dziewczyny ja mam pytanie.... bo mam już wózek i tak się zastanawiam, czy coś się jeszcze dokupuje? Mam na myśli jakiś materacyk czy prześcieradełko... bo kocyk czy coś do przykrycia dziecka to na pewno, ale czy na czymś ma Maluszek leżeć? nie mam doświadczenia dlatego pytam:)

Smile, dzięki. Oczywiście - tu takich sklepów nie ma. Zostaje internet. Wróci Aro to przedyskutujemy zakup. I tak kąpiele zapowiadają się w pokoju, bo w łazience nie ma jak...

Teri no to mnie załatwiłaś tym sprzedawcą... już czuję, że dzisiaj zamówię nie tylko materacyk i prześcieradło, ale jeszcze poduszkę do karmienia, majtki jednorazowe i inne rzeczy które i tak miałam kupić, a skoro już płacę za przesyłkę:p:p:p

Smile większość wózków (jak nie wszystkie) mają materacyk i dodatkowy nie jest potrzebny. Prześcieradełko zawsze można kupić a ja np. też mam w zestawie wózkowym. Zawsze możesz położyć pieluszkę na spód. Także nazwałabym to zakupem dodatkowym a może nawet zbędnym?
Poduszka jak dla mnie to tylko forma dekoracyjna i musi być BARDZO płaska.
Kocyki, kołderki, na upał pieluszka itd. jak najbardziej :tak:

Marcysiowa ja mam już leżaczek/bujaczek i myślę, że dosyć szybko będzie w użyciu

smile mam to samo coś upatrzę u sprzedawcy to zaraz patrzę co jeszcze ma ciekawego skoro raz płacę za przesyłkę :-Dja u tego tez będę kupować więcej rzeczy takich dla mnie do szpitala jak majtki czy podkłady po kocyk i jakieś pierdołki podliczyłam ile wyjdzie mi za zakupy u niego to ponad 250 zł a miał być sam materacyk :-D
saara u mnie w tym wózku tak twardo jakoś :baffled: jakby kosztował ponad 50 zł to bym nie kupiła ale 19,99 ;-):-D najwyżej nie będę używać ale to jest taki jak te do łóżeczka gryka a może się zdarzyć że mała będzie spała w nocy w wózku więc będzie miała takie warunki jak w łóżeczku a jak sie nie przyda do wózka to przyda sie do zabaw na podłodze :-):-D podusi nie będę używać sam materacyk wystarczy

Marcysiowa ja jeszcze nie mam leżaczka ale kupię już chyba po porodzie bo teraz i tak dużo wydatków mamy dostane becikowe to kupie niuni leżaczek hahah a liczę jeszcze na to że może dostaniemy go w prezencie po narodzinach dziecka :-p a i tak w pierwszych tygodniach to chyba i tak nie będzie aż taki nie zbędny jak dziecko zacznie się już rozglądać i nie będzie już tylko spać to wtedy chce go mieć jak będę w kuchni to mała do leżaczka i będzie patrzyła co mama robi ;-)

reklama
hej

z materacykami do wózka uważajcie
piorąc rzeczy z xlandera zauważyłam ostrzeżenie, by nie używać materaca powyżej 2 cm grubości, ten z linka ma dwa razy tyle
sprawdźcie w wózkach czy w ogóle wolno grubszy materacyk włożyć

marcysiowa, bujaczek przyda się od razu, wiadomo nie na 8 godzin dziennie ;-) ale na szybko odłożyć dziecko, włączyć wibrę i wyskoczyć do toalety ;-) od samego początku można

Do góry