reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Dziewczyny a nie boicie się tego, że szklane łatwo się tłuką? Ja np widzę, jak dzieci małe piją z butelki a potem ją bach o podłogę. Żadna z moich znajomych co mają dzieci nie zdecydowała się na szklane. Ja chyba też zostanę przy plastikach.

reklama
marcysiowa, ja osobiście bardziej się boję tego, co w tym plastiku siedzi. oczywiście to tylko moje zdanie i nie narzucam nikomu szklanej :)

Dzisiaj na spacerze( cudowne słońce):-)widziałam panią ,która wypakowywała Mutsy Evo z bagarznika. Poszło jej bardzo sprawnie, a w tym słoneczku Evo rzuca się w oczy- jest śliczny ten żywo niebieski w tym słońcu. Już wybrałam i nie mam watpliwości:-D

Anisiaj wiem, że plastik nie jest "zdrowy" ale chodzi mi też trochę o praktyczną stronę sprawy. Rozbite szkło i mleko/herbatkę/soczek ciężko posprzątać. No nic. Decyzja należy do każdej z nas.

hmm ja butelki mam z myślą o mleku lub herbatkach na początku, z Arturem miałam tak, że jak samodzielnie trzymał butelkę to pił mleko, ale w łóżku, a na spacerach czy w ogóle "w dzień" to używaliśmy niekapków do wszystkiego innego [herbatki, soczki, woda] - jak już był starszy
Artur kaszy w ogóle nie jadł z butelki, więc po skończeniu kilku miesięcy butla była używana tylko o 6 rano na mleko i wieczorem przed spaniem też na mleko
ja się nie boję że mi dzieci coś pobiją, wolę teraz mieć pewność że nic mi się z plastiku nie będzie jednak rozpuszczać do jedzenia
jak Artur był mały to była afera z bpa, gadali że nie szkodzi a chwilę później wszystkie firmy zaczęły wycofywać
a teraz niby wszystko jest bez bpa ale czy się zaraz nie okaże że coś innego w tym siedzi to ja nie wiem

ja nie wiem może miałam szczęście z Arturem, a może przypadkiem mi tak wyszło - bo nie podoba mi się jak dziecko łazi z butelką i ciągle tylko z butli pije
w sumie chodzi o zęby - zgryz i psucie się od soków
córa szwagierki tak ma - do tego stopnia nauczyli że z butelki, że jak ma taki kubek ze słomką to go przechyla do góry dnem jak butelkę
ja osobiście to polecam niekapki lovi 360 stopni - dziecko od razu uczy się picia jak ze zwykłego kubka

Ostatnia edycja:
Byłam połazić po sklepach. Kupiłam pajacyk w Pepco za 13zł i body w Mariquita za 14żł. Moje pierwsze zakupy. Chciałam wkleić zdjęcie, ale za cholerę nie idzie. :wściekła/y:

Pojechałam dzisiaj do rodziców, przy bloku mają fajny sklep z wędlinami, i zaraz obok Pepco. Stwierdziłam, że wejdę może coś kupię Frankowi a tam.... zaraz przy Pepco otwarli lumpika:)))) no i zaszalałam za 23pln:D
IMAG0195.jpg

Teraz wiem, że każda wizyta u rodziców będzie kończyła się pepco albo lumpikiem:p

reklama
Do góry