reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Sa_ra- ja mieszkam 30 km na południe od Kielc. Moja znajoma stąd pochodzi i tu ma rodziców, więc jak będą jechali na święta, to od razu przywiozą nam pojazd dla Michałka:-D Oczywiście nie mogę się już doczekać!:-)

reklama
Ja z zakupami duzymi typu wózek lózeczko poczekam do kwietnia:tak:

Tez mialam taki plan:tak: ale ta promocja w Smyku mnie uwiodła:cool2:

Dziś dokupiłam jeszcze do wózka fotelik samochodowy:tak: w super cenie:tak:
i-recaro-young-profi-plus-orange-0-13kg.jpg
Polecam w Smyku sa teraz po 399zł (taniej niz w necie)

Fotelik Recaro Young Profi Plus 0-13 Kg - Ceneo.pl

a tutaj wyniki crash testów:

fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe Recaro Young Profi Plus :: sortowanie wg kryterium grupa
Young Profi plus

Starszy jeździ już prawie 6 lat w Recaro Young Sport (9-36 kg)[h=1][/h]

Przepraszam, pamiętam, że to wątek zakupowy głównie ciążowo - maluszkowy, ale zgodnie z nazwą "...wszystko, co potrzebne mamom...", a mnie potrzebna rada. Jakie farby są najlepsze do pokoi? Nigdy nie malowałam, u mnie w domu zawsze były tapety, kompletnie się nie znam. Co innego wybrać kolor, a co innego rodzaj. Możecie mi coś niecoś doradzić? I jak to się wylicza ile potrzeba takich farb? Ciemna w tym jestem, ciemna i zielona...

Palin ja stanowczo polecam dekorala, dobrze kryje i fajnie się zmywa w razie czego. Tylko rozejrzyjcie się po różnych sklepach bo ceny bardzo się wahają, nawet o 20-30zl na 5l.

Ten fotelik na prawdę super, ale nie pasuje chyba do wszystkich wózków nie>? jak to jest?

Kurde moja mama była ostatnio w sklepie i zakochana w X-Landerach. Mnie one się też bardzo podobają (szczególnie kolorystyka) ale nie brałam ich pod uwagę ze względu na regulowanie oparcia w spacerówce... jedną ręką ciężko to opakować. Piszecie, że teraz takie promocje na te wózki - normalnie przejadę się dzisiaj do Smyka i jeszcze raz je zobaczę:p

Palin co do farb nie pomogę niestety bo kompletnie nie jestem w temacie:p

smile niestety nie każdy fotelik pasuje do każdego wózka :no: Ja sobie np. recaro nie wepnę na stelaż ale za to maxi cosi i foteliki MUTSY już wszystkie modele.

Palin ja teraz używam dekorala (z tej serii kolor blue jens do salonu a batystowy fiolet lub satynowy wrzos do sypialni)niestety nie najtańszej opcji ale mega wydajnej i super kryjącej 60zł za litr a normalnie z litra wyjść powinno ok 10-14 metrów kwadratowych. Licz, że często na dwa razy trzeba pomalować. kupiłam 2 puszki na 22mkw a zeszła tylko jedna i zaraz jadę druga na inny kolor wymienić.
Ponieważ przedpokój będę miała biały kupuję farbę firmy PARA z drobinkami ceramiki która się genialnie zmywa ale cena też powala ok. 270zł za galon czyli ok. 3,8 litra wydajność jak wyżej.

reklama
Gratuluję udanych zakupów- te ceny w smyku rzeczywiście rewelacja :tak:

Palin- my malowaliśmy mieszkanie na jesieni i do pokoju dziecka wybraliśmy taką farbę DULUX_KOLORY___W_4f6875d96adbb.jpg

a do reszty farby Beckers (ale nie pamiętam dokładnie jakie) i póki co jesteśmy zadowoleni :happy2:

Do góry