reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Ja z zakupami dalszymi stoję nadal.. dziś ma przyjsc wymieniony zestaw pościeli (wymieniłam na ślimaczki jednak)
Z zakupów to tylko kombinezon Buty i kolczyki dla Julki

fotka butów z ubiegłego roku bo nie chciało mi sie po drabine lecieć ale nowe takie same tyle ze juz 26:)

Załączniki

• but.JPG
    but.JPG
    57,2 KB · Wyświetleń: 32
  • komb.JPG
    komb.JPG
    77,9 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Dziewczyny tak sie zastanawiałam nad rzeczami dla noworodka, pod względem funkcjonalności. Aby nam i im było wygodnie. Trochę poczytałam w necie, to tak wogóle interesował mnie w co mam ubierać na początku i ile tych warstw.

Oczywiście za najlepsze ubrania uznano: body i pajacyk
Body bo trzyma pieluszkę, ale w pierszym etapie zalecają także kaftanik z uwagi na pepuszek; pajacyk to jest rozpinany na calej długości (uwaga: tylko na zatrzaski, żadnych guzików przedłużających czas ubierania).

I na allegro znalazłam body, które nie trzeba zakładac przez główkę: tzw. body kopertowe. Chyba coś takiego sobie sprawię.
Przy ubieraniu niemowlaka zalecają jego przekładanie na boczki a nie podnoszenie - także powinno być wygodne.

A i jeszcze w sprawie aplikacji np. na aksamitnych pajacykach - warto sprawdzić czy od wewnątrz sa podszyte materiałem tj. czy nie będą drażnić skórki

Załączniki

• kopertowe.body.dlugi.panda.zielony.jpg
    kopertowe.body.dlugi.panda.zielony.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 38
A bym zapomniała, dziś pod wpływem telewizyjnej reklamy zakupiłam w kiosku:
Encyklopedię zdrowia dziecka z płytą DVD "Ciąża od A do Z" - numer pierwszy, popołudniu przejrzę co jest ciekawego

I jesze skusiłam się na Vivę z płytą DVD Shrek. To pierwsza bajka dołączona do tego numeru. W każdej kolejnej Vivie będzie nowa bajka. Wg Pani w kiosku taka płyta była również przy gazecie "Przekrój" (tańszej od Vivy). Jest to cykl wydawniczy bajek - postanowiłam je skolekcjonować, będa na potem.

co do ubranek dla noworodka, to dziewczyny właśnie już polecały, żeby kupować rozpinane na całej długości - odradzały zapinane na plecach :tak: ja sobie podobne bodziaki sprawiłam dla mojej małej, właśnie z allegro - na razie dwie pary, bo nie wiedziałam jakie one są ;-) jak będą fajne, to może więcej zakupię :tak: a właśnie nie pomyślałam o pępuszku - no ale cóż, jaki to nie byłby ciuszek to i tak będzie zakrywał pępek dzidziusia, no nie?

zdaj relację czy warto kupić tę encyklopedię ;-) bo też się nad tym zastanawiałam :-)

ok dam znać, jak tylko obejrzę płytkę, którą załączyli :tak:
Pierwszy numer koształ 3,85 zł lub coś w tym stylku - zobaczymy jak kolejne.

Dobrze wiedzić że te body są ok, w takim razie też je zakupię :tak:

mam tą encyklopedię i mi się podoba.

U nas też najlepsze body ale zakładane przez główkę, tych kopertowych nie lubię (mieliśmy jedną parę) i mąż gubił się przy ubieraniu Oliwii. Pajacyki są super. Kaftaniki mogą być. Ale te koszulki zawiązywane po boku to dla mnie porażka (też przy Oliwii jedną na próbę kupiłam) za dużo zachodu przy niej jak dziecko płacze.

Ja przy Natalce miałam te body zapinane z boku, ale dopiero w rozm. 62 :blink: (które w dodatku i tak wychodziły większe) i potem żałowałam, że nie kupiłam mniejszych. Dlatego teraz już chyba w czerwcu kupiłam 2 pary takich zapinanych z boku :tak::-D. Koszulki wiązane z boku też kupiłam, bo ostatnio je nawet lubiłam, więc teraz też się pewnie sprawdzą :cool2::-).
Dzięki za namiary na tę encyklopedię :-)..., muszę kupić.

Moja kumpela polecała body przez główkę. Ona akurat nie miała problemu z zakładaniem, a opracowała sobie metodę rozciągania ich przy praniu i prasowaniu. Takie zapinane się rozłaziły, a te przez główkę potrafiła wyciągnąć o 2-3 rozmiary, więc poleca ze względów oszczędnościowych :-)

Ja miałm i takie i takie, ale na poczatek zdecydowanie zapinane. Te przez głowke owszem mozna rozciagną, ale kosztem zakrycia szyji, w rezultacie dziecko zapięte, ale szyja i dekold całkiem odkryte :no:. Ja mam kilka kupionych dodatkowo na allegro, uzywanych, teraz pozyczyłam sasiadce.

Nadal poluje na śpiworek i chyba dokupię dresików h&m, bo raczej spodni takich nie miałam sporo, a wole miec z 3 pary.

reklama
byliśmy pooglądać wózki ZDecydowanie wybraliśmy Xlandera tego ze skretnymi przednimi kołami (wersja 4kołowa bo trójki zadne nam sie nie podobają)
przy okazji kupiłam małe co nieco z garderoby:) i myszkę mimi dla Julki do reszty kolekcji

Załączniki

• zakupy.JPG
    zakupy.JPG
    56,5 KB · Wyświetleń: 55
Do góry