reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

ja wczoraj byłam na gigantycznych zakupach dla dzidzi. wreszcie mój mężulek znalazł na to czas i jestem teraz troszkę spokojniejsza. kupiliśmy kołderkę, pościel, taki spiworek do wózeczka zamiast kołderki, jedne śpioszki - oczywiście nie mogłam się powstrzymać. nie mamy jeszcze wanienki bo zazdna jakos mi sie nie podobala, (były jakieś kwadratowe), pieluszek, przewijaka. nie było tego.
ale zachorowałam na super mebelki. jak porobię zdjęcia to wrzucę!

reklama
Kasia@kruszyna wanienke kup tradycyjna zadnej wymyslnej i stojak do tego zeby ci sie dobrze kapało
A tren spiworek to Ci sie zmiesci do gondolki?? czy dopiero do spotrtwej wersji.. moj do gondoli nie wchodzi..

Ostatnia edycja:
Kasiu ja czekam na fotki Waszych zakupów!Madziu ja nie kupiłam śpiworka dopiero do spacerówki kupię..ania.falko świetny lezaczek!Moja mała leżaczek dostanie pod choinkę od babci a nianię od mojej siostry:))Czyli mogę napisac że mam już wszystko dla małej kupione:))wiadomo że potem już na bieżąco co bedzie potrzebne..

Kasiu J byłam z reklamacja u fryzjera i jednak wyszły mi blond pasemka... fakt ze mam teraz rózne odvienie nie to co chciałam nma poczatku ale przynajmniej nie jestem czarna...

co do zakupów to reszte maz kupi jak sie mały urodzi... a to juz same drobiazgi typu mata antyposlizgowa do wanny, czy nowy wkład do poscieli (nie powiedziałam mu ze mam bo ten z mamo tato jest tragiczny i smierdzi) i moze go na posciel nowa naciagne.. Oczywiscie do drobiazgów nie nalezy fotelik z baza i nowy wózio..

Madziu ja mam wkład pościeli z AMY i jest super..mięciutki! Kupiłam cały zestaw z pościelą..nio i jeszcze jeden komplet pościeli musze dokupić.. ale przez ten remont (jutro kończą) to jestesmy spłukani..Wózio kupują dziadkowie na pól wiec tu jestem spokojna!Ciesze sie ze poszłas i masz włoski jaśniejsze..od razu człowiek lepiej się czuje!! Ja w tych moich ciemnych od marca nie farbowanych czulam sie tragicznie.. a teraz mam jaśniutkie:))i to pierwszy raz byłam u tej fryzjerki i już tam bede chodzic bo fajnie i niedrogo:)Zresztą wkleję fotki z Wigilii to zobaczycie mnie odmienioną!!

Kasiu ja czekam na fotki Waszych zakupów!Madziu ja nie kupiłam śpiworka dopiero do spacerówki kupię..ania.falko świetny lezaczek!Moja mała leżaczek dostanie pod choinkę od babci a nianię od mojej siostry:))Czyli mogę napisac że mam już wszystko dla małej kupione:))wiadomo że potem już na bieżąco co bedzie potrzebne..
lezaczek to tez prezent pod choinke:-D

Ja nie kupowałam nic do wózka bo do końca nie wiedziałam jaki kolor będzie więc od cioci na święta maluch dostanie napewno coś do wózka :-)
Jednego się tylko boję, że prezenty będą sie powtarzały bo jakoś nie mam dobrego kontaktu z teściami pomimo tego że mieszkam z nimi. Ich tak jakby nie interesował mały i pewnie wystrzelą na prezent coś, co już mam albo co moja mama planuje kupić:zawstydzona/y:

emiliam82, ciekawie i oryginalnie wygląda ta mata- a jak ona jest wypełniona- czy wszystkie "płatki" są o takim samym stopniu miękkości?
Płatki trzy tylne są nieco grubsze, żeby w późniejszym okresie można było dzidzię posadzić i ma tylną asekurację. Generalnie wszystkie są jednakowo miękkie z wyjątkiem 2 na przodzie, pomarańczowy i żółty płatek wypełniony jest szeleszczącą folią. Dobre jak dzidzia zacznie kopać, poza tym te same 2 płatki reagują na muzykę. W zielonym płatku schowana jest puszka z bateriami, jak ją włączysz a dziecko zacznie kopać te płatki włącza się muzyczka.
Środek maty tez wypełniony jest gąbką, jest nieco grubszy, niż w innych matach które oglądałam.

Jestem z tej maty naprawdę zadowolona:-). Mata jest firmy "Mamas&Papas", polecam.

reklama
Hej, Mamusie Styczniowe- Wam już bliżej, niż nam, z lutego... więc i wiecej juz doświadczenia macie i bardzo proszę o jakąś podpowiedź...
w czym ja mam Hankę w lutym przywieźć do domku??:szok: rożek do fotelika odpada, kilka warstw ubranek i grubaśny kocyk, czy kupowałyście może takie specjalne kombinezony??
wszystko jeszcze przede mną, a czas goni.... proszę o rady!!! :zawstydzona/y:

Do góry