reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Dzięki dziewczyny, nie mogłam się powstrzymać. Otworzyli u nas nowy sklep z dziecięcymi rzeczami, były promocje, no i jak tu coś nie kupić:-). Jak to wszystko takie piekne. Te buciki są przesłodkie, do nich jeszcze było całe ubranko, ale kosztowało ok.80Ł, czyli jakieś 320zł. Bez przesady:no:
Prinsess u mnie na 100% będzie chłopak, miałam w zeszły poniedziałek kolejne usg. Także nie mam wątpliwości, tak to pewnie bym się jeszcze powstrzymywała, tak jak Ty.:tak:

Melulu super ta mata, ja też jakiejś szukam:)))

reklama
A jutro jedziemy do sklepu odebrać matę, którą w ramach prezentu dostaniemy od Teściowej. Ponieważ na allegro jest w normalnej cenie, ale dokładają sporo gratisów, to dostaliśmy zadanie sami ją sobie wylicytować i odebrać (odbiór osobisty w Wa-wie) i tylko przywieźć Teściowej do zapakowania :-D Ale przynajmniej dostaniemy taką, jaką chcieliśmy: MATA EDUKACYJNA TROPIKALNA WYSPA TINY LOVEB BONUSY (502466359) - Aukcje internetowe Allegro. Uważam, że to bardzo porządny prezent (i drogi!).

A mnie się ta mata podoba..wydaje się ful wypas być....cena też mówi sama za siebie....
.oj dlaczego moi teściowie nie wyszli z propozycją jakiegoś prezentu..buu

reklama
Ja wybrałam tę, bo moja znajoma ją wypróbowała osobiście i bardzo poleca, jej córeczka do roczku się na niej z chęcią bawiła. Ponieważ nie znam się na takich rzeczach, zaufałam jej opinii :-)

Co do kolorów, to ponoć właśnie powinny być ostre, bo na początku maluch nie rozróżnia dobrze barw i wszystko mu się zlewa (do miesiąca w ogóle widzi czarno-biało, a dopiero ok. roczku zaczyna widzieć wyraźnie, tak jak dorośli). Plusem tej maty jest to, że można ją dowolnie konfigurować - wkręcić jedną zabawkę, albo wszystkie naraz łącznie z pałąkami.

Osobiście zgodnie z poradą terapeutki rozwoju psychomotorycznego niemowląt, z którą mieliśmy zajęcia w szkole rodzenia, zamierzam wprowadzić matę dopiero po 2-3 m-cach i to zaczynając od "ubogiej" wersji, żeby nie skrzywdzić dziecka nadmiarem bodźców :-)

Ostatnia edycja:
Do góry