reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy, sklepy internetowe, gdzie mozna kupic?/gdzie kupilyscie/ rzeczy dla dzidziusia

Melisa jak widzę też rozwinęła swoją działalność odkąd ostatnio coś od nich zamawiałam, i cenowo już aż tak nie zabija
Link do: Biustonosze do karmienia - Melissa - Biustonosze na zamówienie

Zamówię jakiś normalny do chodzenia, bo i tak muszę coś kupić, a z mobilnością chwilowo mam ciężko, więc coś będę mogła powiedzieć o jakości itd.

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Jasne, że się podzielę :)
Jeśli cokolwiek znajdę...

Co do rozmiarówki - D polskie i brytyjskie jest takie samo, ale potem jest roznica
Pl: D E F G H I J K L
UK: D DD E F FF G GG H HH J JJ K KK
I jeszcze brytyjskie rozmiary idą co 2,5cm, a polskie różnie, w zależności od firmy co 2 albo 2,5cm.
Wg polskiej rozmiarówki tylko melisa robiła do M/N, choć wtedy potrzebowałam brytyjskiego K, ale sprawdzę jak teraz, no i ewa michalak, która się trzyma mniej więcej brytyjskiej rozmiarówki, może ciut mniejszej, ale nie szyję staników do karmienia (ale poza tym szyję piękne)

Edit:
Właśnie weszłam na stronę zobaczyć, i zaczęła szyć do karmienia :D
Co prawda ceny też.... Ale mimo to...
Link do: Ewa-Michalak.pl

No i z Ewą można się dogadać - szyła mi ślubny - wybrałam model, i miałam ecru, więc myślę, że z wersją dla karmiących z dowolnego modelu nie powinno być problemu zwłaszcza przy mniejszym biuście

0d1yrjjgtd95fou3.png
OMG! Ale ceny nie dla mnie[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Całe życie uwielbiałam koronkową bieliznę, czerwoną, granatową, itd.
A teraz mnie naszło na szarą bawełnianą :O ;)
Ale na 3 trymestr może być lepsza, bo jednak ciążą, pewnie jakaś opuchlizna itd, plus upał, plus fakt, że mam dużo większą wrażliwość skóry i niektóre koronki mnie "gryzą"...
No i chce zrobić zamówienie w melissie - przynajmniej ogarnę ich rozmiarówkę, i będę wiedziała, czy do karmienia będę mogła zamówić u nich czy będę musiała szukać gdzie indziej..
No i mam dylemat... Są dwa prawie takie same modele o różnym kroju, i nie mogę się zdecydować... Bo w sumie oba te kroje zwykle mi pasowały...
Który ładniejszy? [emoji15]
16bca399904c2ef5e5ea76ad7de2a069.jpg
821e58b946273f02ea6c12795d91b35a.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

Aga oba fajne i tez moje ulubione kroje. Chyba ten pierwszy bym wybrala[emoji5] Daj znac jak rozmiarowka.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Aga oba fajne i tez moje ulubione kroje. Chyba ten pierwszy bym wybrala[emoji5] Daj znac jak rozmiarowka.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
No i zamówiłam.... Jak zobaczyłam kwotę do zapłaty to... dobrze że siedziałam.. Ale liczę, że zamówienie szybko dojdzie, wybiorę co mi pasuje, a reszta do odesłania ;)
Ale porobię zdjęcia, pomierzę, itd ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Dziewczyny, ja może konkretnego sklepu wam nie polecę, ale uwazam, że warto byście zajrzały na www.kuponiarnia.pl regularnie przed internetowymi zakupami sprawdzam w tym serwisie, gdzie obecnie trwa wyprzedaż lub gdzie mogę zgarnąc kod rabatowy. To bardzo się przydaje, bo spisuję wszystkie wydatki i zauważyłam, że w ten sposób dużo oszczędzam i kupuję lepsze jakościowo produkty :)

Do góry