reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy, sklepy internetowe, gdzie mozna kupic?/gdzie kupilyscie/ rzeczy dla dzidziusia

Melisa jak widzę też rozwinęła swoją działalność odkąd ostatnio coś od nich zamawiałam, i cenowo już aż tak nie zabija
Link do: Biustonosze do karmienia - Melissa - Biustonosze na zamówienie

Zamówię jakiś normalny do chodzenia, bo i tak muszę coś kupić, a z mobilnością chwilowo mam ciężko, więc coś będę mogła powiedzieć o jakości itd.

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Jasne, że się podzielę :)
Jeśli cokolwiek znajdę...

Co do rozmiarówki - D polskie i brytyjskie jest takie samo, ale potem jest roznica
Pl: D E F G H I J K L
UK: D DD E F FF G GG H HH J JJ K KK
I jeszcze brytyjskie rozmiary idą co 2,5cm, a polskie różnie, w zależności od firmy co 2 albo 2,5cm.
Wg polskiej rozmiarówki tylko melisa robiła do M/N, choć wtedy potrzebowałam brytyjskiego K, ale sprawdzę jak teraz, no i ewa michalak, która się trzyma mniej więcej brytyjskiej rozmiarówki, może ciut mniejszej, ale nie szyję staników do karmienia (ale poza tym szyję piękne)

Edit:
Właśnie weszłam na stronę zobaczyć, i zaczęła szyć do karmienia :D
Co prawda ceny też.... Ale mimo to...
Link do: Ewa-Michalak.pl

No i z Ewą można się dogadać - szyła mi ślubny - wybrałam model, i miałam ecru, więc myślę, że z wersją dla karmiących z dowolnego modelu nie powinno być problemu zwłaszcza przy mniejszym biuście

0d1yrjjgtd95fou3.png
OMG! Ale ceny nie dla mnie[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Całe życie uwielbiałam koronkową bieliznę, czerwoną, granatową, itd.
A teraz mnie naszło na szarą bawełnianą :O ;)
Ale na 3 trymestr może być lepsza, bo jednak ciążą, pewnie jakaś opuchlizna itd, plus upał, plus fakt, że mam dużo większą wrażliwość skóry i niektóre koronki mnie "gryzą"...
No i chce zrobić zamówienie w melissie - przynajmniej ogarnę ich rozmiarówkę, i będę wiedziała, czy do karmienia będę mogła zamówić u nich czy będę musiała szukać gdzie indziej..
No i mam dylemat... Są dwa prawie takie same modele o różnym kroju, i nie mogę się zdecydować... Bo w sumie oba te kroje zwykle mi pasowały...
Który ładniejszy? [emoji15]
16bca399904c2ef5e5ea76ad7de2a069.jpg
821e58b946273f02ea6c12795d91b35a.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

Aga oba fajne i tez moje ulubione kroje. Chyba ten pierwszy bym wybrala[emoji5] Daj znac jak rozmiarowka.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Aga oba fajne i tez moje ulubione kroje. Chyba ten pierwszy bym wybrala[emoji5] Daj znac jak rozmiarowka.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
No i zamówiłam.... Jak zobaczyłam kwotę do zapłaty to... dobrze że siedziałam.. Ale liczę, że zamówienie szybko dojdzie, wybiorę co mi pasuje, a reszta do odesłania ;)
Ale porobię zdjęcia, pomierzę, itd ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Dziewczyny, ja może konkretnego sklepu wam nie polecę, ale uwazam, że warto byście zajrzały na www.kuponiarnia.pl regularnie przed internetowymi zakupami sprawdzam w tym serwisie, gdzie obecnie trwa wyprzedaż lub gdzie mogę zgarnąc kod rabatowy. To bardzo się przydaje, bo spisuję wszystkie wydatki i zauważyłam, że w ten sposób dużo oszczędzam i kupuję lepsze jakościowo produkty :)

Do góry