reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

Oj nie zgodzę się;-) na drugi dzien po porodzie marzyłam żeby coś ładnego załozyć:tak: od razu lepsze samopoczucie miałam, no i oczywiście tusz do rzęs też wziełam, troszke podmalowane oko i czułam się znakomicie:-) Trzeba sobie takimi drobiazgami poprawić samopoczucie:tak: A jak wróciłam ze szpitala do domu to od razu wskoczyłam w koronkową koszulkę do spania.

mi tez takie drobiazgi poprawiaja humorek :D i nawet w domu staram sie wygladac dobrze ...

a co do starych koszul to ja mam wlasnie 2 takie ulubione ktore sa juz zniszczone ale postanowilam je na wszelki wypadek zostawic na sam porod bo w domu to nie umiem ich jakos wyrzucic ...

reklama
no ja wczoraj tez zakupilam ostatnia rzecz do maminej torby i moge leciec rodzic :).
Zapakowalam tylko dwie koszule. Jedna na porod a druga na przebranie. Wiecej mi nie trzeba bo mnie wykopia ze szpitala po 12 h :shocked2:.
Tak tu jest i coz. Potem w domku to bede sobie w czym mi najwygodniej. Nawet na golaska moge lezec i przytulac moja kluske :-)

U mnie w szpitalu nie dają koszul do porodu. W Szkole rodzenia położna poradziła nam wziąć jakąś starą, której nie będzie nam szkoda wyrzucić i żeby była jak najkrótsza, ewentualnie może być podkoszulek męża:)

Ja też planuje wziąść dwie:-)
Mam nadzieje ze tym razem spedze góra 3 dni w szpitalu bo jak z Hania byłam 6 dni to M po prostu wziął jedną tesciowej do wyprania:-)

A mnie się zadna nie podoba i nie wiem, chyba wezmę podkodszulek jakiś albo o szpitalną poproszę;-) Zresztą ja nienawidze kupowac bielizny- zawsze kończy się to płaczem że mam za duże cycki i nic na mnie nie wygląda dobrze

Laski wiecie moja wyprawka na dziś dzień dla Perły wygląda tak (do szpitala ofc)

3 pary skarpetek
3 pary niedrapek
3 śpioszki
2 półśpiochy
1 pajac
4 kaftaniki
rożek
kocyk
ręcznik z kapturkiem
myjka
Sudocrem
3 czapeczki - 2 cieńkie i 1 grubsza
4 body kr ręk
1 body dł ręk
pampki
kombinezonik na wyjście
grubsza czapka na wyjście

Wystarczy tych ubranek? I czy style mogą być takie mieszane? Bo śpioszków mam tylko troje malusich, wolałam zaopatrywać się w większe no i masz Ci los, że na wyprawkę to nie mam 4 śpioszków.

Ofc może być też tak, że akurat szpital nie wymaga swoich ubranek dla dziecka, ale tego jeszcze nie wiem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Laski wiecie moja wyprawka na dziś dzień dla Perły wygląda tak (do szpitala ofc)

3 pary skarpetek
3 pary niedrapek
2 śpioszki
2 półśpiochy
1 pajac
4 kaftaniki
rożek
kocyk
ręcznik z kapturkiem
myjka
Sudocrem
3 czapeczki - 2 cieńkie i 1 grubsza
4 body kr ręk
1 body dł ręk
pampki
kombinezonik na wyjście
grubsza czapka na wyjście

Wystarczy tych ubranek? I czy style mogą być takie mieszane? Bo śpioszków mam tylko dwoje malusich, wolałam zaopatrywać się w większe no i masz Ci los, że na wyprawkę to nie mam 4 śpioszków.

Ofc może być też tak, że akurat szpital nie wymaga swoich ubranek dla dziecka, ale tego jeszcze nie wiem.

a napewno musisz zabierac ciuszki dla malenstwa ?? bo u nas tylko do wypisu sie zabiera ... tak dziecko jest caly czas w szpitalnych

Do góry