reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

ahh zapomniałam dodać - piszecie o fotelikach. Zapytajcie w sklepie czy nam na grudzień jest potrzebny ten drogi fotelik montowany do stelaża wózka. Mi w sklepie szczerze sprzedawca powiedział, że szkoda kasy bo i tak będzie za zimno, żeby wozić noworodka w takim foteliku. A różnica wydatku to około 100 do 200zł!

reklama
ahh zapomniałam dodać - piszecie o fotelikach. Zapytajcie w sklepie czy nam na grudzień jest potrzebny ten drogi fotelik montowany do stelaża wózka. Mi w sklepie szczerze sprzedawca powiedział, że szkoda kasy bo i tak będzie za zimno, żeby wozić noworodka w takim foteliku. A różnica wydatku to około 100 do 200zł!

nie zgodze sie z tym !! bo ftelik i tak trzeba kupic a kupowanie go oddzielnie jest nieekonomiczne (kosztuje okolo 300 taki porzadny !! poza tym jadac chocby na zakupy z malenstwem nie trzeba brac gondoli tylko zapina sie fotelik na wozek i sprawa zalatwiona :) tak wiec ja jestem za opcja wozka COMBO

Ja też planuję żeby miec fotelik dopinany do wózka - z gondoli dziecko szybko wyrośnie a jednka fotelik jest do 13 kilo :))

ale jak dziecko jest wieksze to szybko z fotelika wyrosnie ... kuzynka ma 9 miesiecznego syna i ma ledwo 11 kg a juz sie w foteliku nie miesci !! juz sie zastanawiaja co mu kupic w zamian bo ten jest za maly !!

Są też do 18 kilo, więc spokojnie ;)) Moim zdaniem po prostu i tak jest to praktyczne - tak jak mówiłaś - dziecko z fotelikiem wmieścisz wszędzie, z gondolą już niekoniecznie ;)

Są też do 18 kilo, więc spokojnie ;)) Moim zdaniem po prostu i tak jest to praktyczne - tak jak mówiłaś - dziecko z fotelikiem wmieścisz wszędzie, z gondolą już niekoniecznie ;)

no bo gondola zima to przydaje sie na wyjscia na podworko ale jak juz idziesz gdzies "do srodka" to lepiej zapiac na wozek fotelik a nie tachac dodatkowych gratow !!

A propos wyprawki:
- kaftaników nie używałam wcale, choć miałam -mało praktyczne
- używałam głównie śpioszki, body z długim rękawem i półśpiochy, lub spodenki i skarpetki, ale każda indywidualnie ubiera swoje dziecko- jak jej wygodnie.
- najlepiej kupić kilka sztuk, bo dzieci baaardzo szybko rosną i nie wiadomo, czy w ogóle od początku założy się 56 czy już 62 :-)
- ja uzywałam 3 rożków dlatego, że Patryk bardzo ulewał, lub przesikiwał pieluszki (typowe u chłopców) wówczas przydała się paczka 20szt pieluch tetrowych tak, żeby dziesku położyć przy buźce (ponoć też pieluszki uspokajają :-)
-wanienka ofkors- ja miałam zwykłą, bo profilowana mnie wnerwiała
- przewijak i pokrowce na przewijak- ręcznik może się suwac na przewijaku a pokrowce są super
- a propos pościeli- ja kupiłam kołdry antyalergiczne, poszewki ze sto sztuk, a tymczasem moje dziecko śpi bez kołdry, poduszki, wyłacznie pod kocykiem i przydały mi się jedynie ochraniacze na łóżeczko :baffled:
- zamiast płynów do kąpieli i kremów polecam Oilatum do kąpieli- cud nawet na atopowa skóre dzidzi
-przyda się także krem na popękane brodawki, taki co dzidzia może go nawet zjeść (resztki zostają na piersiach) PURELAN- oczywiscie dla karmiących i tez do zakupienia po porodzie, lub bepanten- tego juz dzidzia jesc nie moze, ale jest równie fajny na zmiany skórne dziecka
-sudocrem używany na skórze noworodka może spowodowac odparzenia! Patryk miał odpażoną skóre przy jądrach, bo tlenek cynku tak działał- wymieniłam go na zwykły alantan a jak skonczył 4 mce przeszłam znów na sudocrem
-a propos wózka, to już pisałam, ale faktycznie fotelik przyda się wpinany
- butelkowe dzieci bez podgrzewacza są bardziej nerwowe hihi bo dłużej czekają na mleczko :baffled: to superhiper wynalazek
- laktatory i wkładki, butelki, polecam by kupił mąż jak już urodzicie, bo nigdy nie wiadomo,czy w ogóle będa potrzebne. Ja butelki wymieniałam na dr Brown antykolkowe, laktator odsprzedałam a wkładki laktacyjne wydałam :-(
-koszule dla mamy do szpitala- ja używałam rozpinane- nie z rozcięciem- są bardzo fajne

ale sie rozpisałam, ale jakby coś jeszcze dopisze :-D

reklama
Do góry