reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

No to kolejne pytanie - czy któraś z Was jeździ/-ła trójkołowcem? Jakieś wrażenia? Jak to jest z krawężnikami? I ogólnie z przeszkodami? Bo wszędzie piszą, że to terenówki itp, a ja jakoś nie jestem przekonana... Tylko, że mam okazję kupić w przyzwoitej cenie x-landera xt i nie wiem czy się skusić czy szukać czterokołowca...

Ja tez sie zastanawiam nad 3-kolowcem ale nie x-landerem...mam dylemat co kupic,czy Chico CT04 czy np.Lire ktora jest mala,lekka...

reklama
widzę, że o wózkach piszecie. Mi osobiście się 3 kołowce nie podobają, ale oczywiście to kwestia gustu ;-)
Myślę już na przyszłość o jakieś lżejszej spacerówce, ale nie parasolce...będę musiała pobuszować trochę

Spacerówka MINI 2010 + okrycie+folia - 6,5kg WYS0 (1007243189) - Aukcje internetowe Allegro

Ja polecam tę spacerówkę. Mam taką i już wypróbowałam ją ciepłego dnia(Aluś był w pozycji leżącej)
Chyba było mu wygodnie bo odrazu w niej zasnął. Nie jest to parasolka ale jest baaardzo lekki i bardzo lekko się prowadzi. Na krawęzkinach nie ma problemu z podbiciem go do góry. Ja mam szaro zielony i na żywo kolorki są o niebo ładniejsze.
Co do Coneco Flash-kopciuszek pisała to oglądałam go. Jest cięższy ale też intereujący. Mi zależało na jak najlżejszej wadze i w miarę solidnym wyglądzie i wykonaniu

No tak, ale te wszystkie Wasze propozycje mają małe kółka, a to dla mnie zupełnie odpada. Z dużymi się zakopywałam w śniegu w tym roku, a co dopiero z malutkim :-( A nie kolejnego kupię wózka na pół roku bo to bez sensu.
I nadal nie wiem czy te trójki są wygodne czy nie :-(

Ostatnia edycja:
Nie podobaja mi sie te 3-kolowce z duzymi kolkami:no:dla mnie wygladaja jak rowery:-D
Pozatym 3-kolowce maja jeszcze 2 mankamenty,nie maja zazwyczaj kosza na zakupy i nie podnosi sie podnuzek...najwiekszy plus to to ze sa lekkie i zajmuja po zlozeniu malo miejsca...I to jest moj najwiekszy dulemat.
No to widzę, że masz identyczne zdanie jak mój A:)
Jemu podobały się takie ale u nas na mieście nie było a on z Allegro nie chciał kupić
Trójkołowy wózek TITANIUM BABY (1010955349) - Aukcje internetowe Allegro

Ja tez sie zastanawiam nad 3-kolowcem ale nie x-landerem...mam dylemat co kupic,czy Chico CT04 czy np.Lire ktora jest mala,lekka...

Kopciuszku ct04 jest bardzo lekki :tak: kółka są piankowe, no i bardzo lekko sie go prowadzi. Czego nie można powiedzieć o większości lekkich spacerówek parasolek.Składa sie łatwo i mało miejsca zajmuje, ja kilka razy niosłam go jak bagaz podreczny ze spaceru bo mi dziecko się buntowało i chciało uiść nóżkami a łatwiej było go nieśc niż prowadzić.
Mi osobiście trójkołowce sie nie podobają, to sa specyficzne wózki, najlepsze na wertepy, wyprawy do lasu itd, niesttey niezbyt poreczne na chodnikach, sklepach itd.
Akoza stary x-lander xt ma skretne przednie koło, te nowsze wersje, chyba od zeszłego roku mają skretne tylne koła co jest duzym ułatwieniem.:tak:
Natomiast niestey większośc trójkołowców jest niestabilna, nie sprawdzają sie jako spacerówki do których dziecko może samo wsiąść. Taki wózeczek tzreba samemu sprawdzić:tak:

reklama
Kopciuszku ct04 jest bardzo lekki :tak: kółka są piankowe, no i bardzo lekko sie go prowadzi. Czego nie można powiedzieć o większości lekkich spacerówek parasolek.Składa sie łatwo i mało miejsca zajmuje, ja kilka razy niosłam go jak bagaz podreczny ze spaceru bo mi dziecko się buntowało i chciało uiść nóżkami a łatwiej było go nieśc niż prowadzić.
Mi osobiście trójkołowce sie nie podobają, to sa specyficzne wózki, najlepsze na wertepy, wyprawy do lasu itd, niesttey niezbyt poreczne na chodnikach, sklepach itd.
Akoza stary x-lander xt ma skretne przednie koło, te nowsze wersje, chyba od zeszłego roku mają skretne tylne koła co jest duzym ułatwieniem.:tak:
Natomiast niestey większośc trójkołowców jest niestabilna, nie sprawdzają sie jako spacerówki do których dziecko może samo wsiąść. Taki wózeczek tzreba samemu sprawdzić:tak:

Ja mimo tego mam dylemat,bo trójkolowe (mowie o tych z mniejszymi kólkami) bardzo mi sie podobaja ale sama nie wiem...zobaczymy co sie okazyjnie kupi bo ja nie patzre na nowy...kupie na allegro jakis tanszy bo ja w sumie mam wozek ale chcialam taki ktory moglabym szybko i sparwnie zabrac na zakupy czy do rodzicow,bo jak wiadomo ja mieszkam na wsi i musialabym myc za kazdym razem kola....
Mezowi osobiscie bardziej podoba sie Chico ale tylko CT.04.

Do góry