reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

u mnie na razie niebiesko zielone ściany, chciałam żeby mąż namalował Ukiego na słoneczniku (taka bajka) ale on coś nie bardzo to widzi :confused: za to chciał tam bitwę pod grunwaldem zawiesić (rozmiar coś ponad 1 metr z 1000 puzli) :wściekła/y:więc nie wiem co nam wyjdzie...

reklama
eklerka fajne zakupki. Też czekam na firankę z Puchatkiem.

Dziś bylismy w Ptaku kupiliśmy 3 pary skarpeteczek, 1 czapeczke cienką, 2 pieluchy tetrowe we wzorki, 6 białych i 2 flanelowe we wzorki. I dla mnie koszulkę nocną ze szlafrokiem.

citrus u mnie też dinozaury pojawiły się na pościeli i na przewijaku :-D mąż w dzieciństwie je uwielbiał i nawet w Krasiejowie bawił się w przewodnika uzupełniając tablice informacyjne. dlatego przy zamawianiu chciałam, żeby poczuł że coś jest też wybrane specjalnie dla niego.

Dziewczyny czy Wasi partnerzy też tak mało entuzjastycznie podchodzą do zakupów i innych spraw związanych z dzieciaczkiem? Nie wymagam chodzenia ze mną po sklepach i przeglądania aukcji na allegro 24 na dobę, ale chciałabym czuć wsparcie w tym co kupujemy, a właściwie od samego początku wszystko wyszukuję sama, potem pokazuję i albo jest akceptacja, albo zwykłe "nie fajne" (i szukam dalej bo na kontrpropozycję nie ma co liczyć), albo pytanie czy to się nam na pewno przyda?. Jak jest u Was?

Kamila u nas też raczej ja zarzucam ideę, a mąż potem ewentualnie szuka też czegoś w tym stylu. Widzę że angażuje się w te zakupy. Ale on to w ogóle jest ginący gatunek :)

kamila z chłopami tak jest!
ostatnio zadałam S pytanie czy jakbym ja się wcale nie zajęła zakupami dla małej czy on by o tym pomyślał w ogóle:p zrobił głupią minę i nic nie powiedział:pPP
czasem zajrzy przez ramię i coś powie:)

ale ja się nie przejmuję, zakupy sprawiają mi frajdę to je robię i już:D

te puzle to wisiały w tym pokoju zanim zamieszkał w nim Młody, i był oazą męża, teraz zrobiłam pokój typowo dziecięcy i one nie pasują, też mu mówię żeby kupił jakąś bajkę i poskładał to ją powiesimy, ale nie, on chce bitwę pod grunwaldem w pokoju niemowlaków ;/ teraz ustąpił i szuka miejsca na bitwę w korytarzu ;/ ale Ukiego nie chce mi namalować :( a ja nie potrafię, a jak pytam co innego namaluje to mówi: nazgula, dementora, obcego... itp

reklama
Kamila mam ten sam wózek w kolorze śliwka city i jest super. My zamawialismy go jakieś 2mies temu ale mój mąż oczywiście nie wytrzymał i od razu go poskładał. Wózek jest bardzo prosty w obsłudze i cena też rewelacja. Świetnie się prowadzi i jest stosunkowo lekki. W zestawie dają też mnóstwo dodatków.

Do góry