reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

ja polecam pampersy biedronkowe Dada. Sprawdzone, tanie, chłonne.
Przytoczę Wam recenzję z jednej strony:

"Nowe pieluszki Dada dla noworodków
I co ja bym bez takiej lenn zrobiła? Nic bym nie zrobiła, bo przecież dla prawie dwuletnich konisk-klonisk nie kupię pieluszek z zakresu 2-5 kg, żeby je przetestować, prawda? A lenn ma to szczęście, że niedawno mamą została po raz drugi i teraz może wszystkim czekającym na potomka i świeżo odziecionym powiedzieć, czy warto zainwestować w najnowszy wynalazek rodem z Biedronki, czyli pieluszki Dada 1. Sami zobaczcie:
„Jako, że darzę Biedronkę miłością wielką i gorącą, nie mogłam przejść obok nowego wynalazku pt. Dada 1 od 2 do 5 kg, tym bardziej, że wykluło nam się dziecię i póki co w owym przedziale wagowym się mieści

W opakowaniu znajdziemy 28 sztuk i za tą przyjemność musimy zapłacić niecałe 14 złociszy, niby sporo, ale cała impreza opłaca nam się bardziej niż np. Pampers New Baby rozmiar 1 od 2 do 5 kg, bo tychże pieluch mamy 48 w paczce za około 28 złotych. Paczuszka Dada 1 jest mała, poręczna, ma uchwyt do przenoszenia i dobrze się ją otwiera. Zawartość zrobiła na mnie jak najlepsze wrażenie, pieluchy są miękkie, chłonne! (przyznam bez bicia, że zaliczyliśmy pare nocy bez przewijania, pielucha ważyła rano z kilogram i nic nie przeciekło), tak samo kupki zostają na swoim miejscu, rzepy trzymają przyzwoicie i ogólnie cud miód i orzeszki

Używaliśmy też wspomnianych wcześniej Pampków i zdarzyły nam się wycieki zarówno siuśków jak i kupków, więc Dada naprawde dają radę
Z czystym sercem polecam, wierna im pozostanę, choć sądząc po tempie w jakim młode przybiera długo to nie potrwa.
Produkt oceniam na 5 z serduszkiem ”

Macie tu linka do recenzji innych pampersów:
Dzieciowo mi! | Recenzje artykułów dziecięcych

reklama
Ja ostatnio własnie zrobiłam zamówienie od tego sprzedawcy co Ewelinkaam wklejała linka. Wzięłam od niego co prawda tylko wspomniane Haggisy, z tym że w zestawie z chusteczkami i ręczniczkami za 19zł, a do tego pieluchy tetrowe, te podwójnie tkane i wyglądają na grubsze niż większość dostępnych na rynku i jedną flanelkę :)
Mają fajne ceny, a przesyłka była u mnie błyskawicznie. Zamówiłam w poniedziałek około południa, a we wtorek paczka już przyszła. Więc tego sprzedawcę mogę polecić :))

Apropo pampersów, to my na razie postanowiliśmy wypróbować różne i później kupować te które najbardziej nam, a raczej Małej przypasują, więc kupiliśmy ostatnio paczkę tych z Rossmanna, paczkę Pampersów, no i wspomniane Haggisy, zamierzamy jeszcze kupić Dady biedronkowe, a później to się zobaczy :)

Ostatnia edycja:
Ooo Ewelinkaam to ja nie wiedziałam, że o tego sprzedawcę chodzi. Ja jako, że z Krakowa to osobiście wybieram się do sklepu i resztę brakujących rzeczy tam mam zamiar dokupić.
mavika a jaki kolor? wózek bardzo fajny:-)

Ostatnia edycja:
rysia dzięki za namiary:-) faktycznie ceny przystępne i napewno tez się tam wybiorę:-)
a nie orientujesz się może czy mają tylko sprzedaż internetową czy stacjonarny sklep też?

Ostatnia edycja:
Z pieluch polecam na początek 1 (wszystko jedno, jaką firmę wybierzecie). Kuba miał 3600 po urodzeniu, my kupiliśmy tylko 2 i trzeba było lecieć po 1, bo w 2 się "topił". Ale w sumie po tygodniu-dwóch już spokojnie można mu było 2 zakładać :tak:

reklama
My wczoraj kupilismy wozek;) W przyszlym tygodniu powinnam miec go w domku;) I zdecydowalam sie na sklep stacjonarny, zeby pozniej w razie czego bylo latwiej z gwarancja, naprawami itp;)

400_400_productGfx_65449da7df628bf62d539ff30f4cb6a0.jpg

Na zywo o wiele ladniej wyglada ten kolor - jak len;)

Do góry