reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

Ja mówiąc o szale zakupowym miałam na myśli 4 pajace ;P Dla mnie to szał bo powoli kończy sie 5 miesiac ciazy a ja sie w końcu przemogłam aby do sklepów dziecięcych zaglądnąć. Przesądna nigdy nie byłam, włosy przed maturą ścięłam (a studia skończyłam, więc rozum nie uciekł), kota czarnego mam i żyje. A tu nagle lęk...że zapeszę. Czy was ciąża też trochę zmieniła?

reklama
ja bym nie wytrzymała, zakupy pomału robię odkąd znam płeć, nie wyobrażam sobie wszystko zostawić na ostatnią chwilę, a co ma być to i tak będzie.

oj to ja szaleje z zakupami. z kazdym tygodniem coraz wieksze szalenstwo mnie ogarnia:)))) ale to mi sie uaktywnilo jak juz plec poznalismy:) dzisiaj tez zakupy zaliczylam,skromniutko bo przed wyplatani...... 2szt bodziakow bez rekawkow i 2czapeczki:)

ja jeszcze nic nie zakupiłam... nawet jak wchodzę do sklepu to jakoś mnie nie ciągnie:szok:
za to załatwiłam pożyczenie fotelika od koleżanki, tak ze szukam jeszcze tylko wózka - gondoli... parę stówek w kieszeni zostanie
no i nowego łózka dla Zosi i Dziedzica, bo musze kupic piętrowe... i szafę do pokoju dzieci ...

ja jeszcze nic nie zakupiłam... nawet jak wchodzę do sklepu to jakoś mnie nie ciągnie:szok:
za to załatwiłam pożyczenie fotelika od koleżanki, tak ze szukam jeszcze tylko wózka - gondoli... parę stówek w kieszeni zostanie
no i nowego łózka dla Zosi i Dziedzica, bo musze kupic piętrowe... i szafę do pokoju dzieci ...

kupujesz pietrowe. my sie zastanawialismy ale ze dziecie trzyletnie i szalone to dopytalismy sprzedawcow i producenci mowia zeo
od 6 lat wiec zrezygnowalismy z takiego lozka

a ja dzis dla siebie kupilam krem do piersi-sutkow, zamierzam karmic i przypominajac sobie pierwsze dni karmienia malego zdecydowalam zapobiec pekaniu:-)

Ciuchów chłopięcych u mnie przybywa ja kupiłam tylko kilka rampersów i z 2 pajace w lumpexie ręszte mi koleżanki znoszą. Zobączę ile tego będzie i jak coś bedzie brakować to wtedy dokupię. Muszę sprzedać ciuszki po córce bo kasa jest potrzebna na wózek którego cena mnie przeraża i fotelik resztę mam po Majce , a stelaż do wanienki będe musiała kupić bo miałam pożyczony i chcę kupić chustę żeby nosić Miłosza a ręce mieć wolne dla Maii.
Mamy z małą róznica wieku dzieci decydujecie się na wózek podwójny ?

Nia ja chcę kupić piętorwe z opcją, ze "piętro" leży w piwnicy przez 3 lata. Sam stelaż chcę kupić i jeden materac na razie... a łóżko takie zeby się dało rozdzielić na dwa osobne... nie mam szans, wsadzić dwóch pojedynczych łóżek do pokoju dzieci i sie w nim nie zabić:-(

myślałam o czymś takim: DOMINATOR 90x200 łóżko piętrowe MEGA MOCNE podnosz (2894801233) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nie z szufladami, tylko podnoszony dół własnie (mniej miejsca trzeba), ewentualnie opcja 80 x 200... ale jeszcze nie zdecydowałam, szukam, szukam, szukam ideału:-)

reklama
co do kąpieli, to my normalnie do duzej wanny wkłądalismy wanienkę, a przewijak na kibelku.... noworodka kąpał J., klęknał przy wannie i w końcu aż tyle ta kąpiel nie trwa... chyba zdrowiej dla kręgosłupa, niż dźwigać potem wanienkę pełna wody do łazienki... a przewijam na starym stole kuchennym, który po remoncie kuchni przeniosłam specjlanie w tym celu do pokoju Zosi... no, ale musimy się z nim pozegnać chyba, bo miejsca braknie, chociaż zobaczymy...

akkm, wózka podwójnego nie kupuję, no, ale Zosia rok starsza.... właśnie próbuję zrobic machniom z jakąś koleżanką, której dziecię do wiosny dorośnie do wózka - parasolki - chcę pożyczyć gondolę (albo kombajn) i w zamian użyczyć Inglesinę Trip - bardzo fajna parasolka... moze kto chętny sie znajdzie... dobrze by było, bo oszczędnosć kasy znaczna...

a orientowałaś sie w przystawkach do wózków? tylko to chyba można dopiać do spacerówek....
a wogóle Maja i Miłosz - pięknie, bardzo mi się podoba... zastanawiałam sie nad Mają gdyby była córa - bardzo tak radośnie "słonecznie" mi się kojarzy... a z MIłoszami mam tylko dobre skojarzenia :tak: i też bardzo ciepłe imię

Do góry