Ja mówiąc o szale zakupowym miałam na myśli 4 pajace ;P Dla mnie to szał bo powoli kończy sie 5 miesiac ciazy a ja sie w końcu przemogłam aby do sklepów dziecięcych zaglądnąć. Przesądna nigdy nie byłam, włosy przed maturą ścięłam (a studia skończyłam, więc rozum nie uciekł), kota czarnego mam i żyje. A tu nagle lęk...że zapeszę. Czy was ciąża też trochę zmieniła?
reklama
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Pod względem przesądów nie
Noelle1986
Fanka BB :)
oj to ja szaleje z zakupami. z kazdym tygodniem coraz wieksze szalenstwo mnie ogarnia))) ale to mi sie uaktywnilo jak juz plec poznalismy dzisiaj tez zakupy zaliczylam,skromniutko bo przed wyplatani...... 2szt bodziakow bez rekawkow i 2czapeczki
ja jeszcze nic nie zakupiłam... nawet jak wchodzę do sklepu to jakoś mnie nie ciągnie
za to załatwiłam pożyczenie fotelika od koleżanki, tak ze szukam jeszcze tylko wózka - gondoli... parę stówek w kieszeni zostanie
no i nowego łózka dla Zosi i Dziedzica, bo musze kupic piętrowe... i szafę do pokoju dzieci ...
za to załatwiłam pożyczenie fotelika od koleżanki, tak ze szukam jeszcze tylko wózka - gondoli... parę stówek w kieszeni zostanie
no i nowego łózka dla Zosi i Dziedzica, bo musze kupic piętrowe... i szafę do pokoju dzieci ...
Nia
ja jeszcze nic nie zakupiłam... nawet jak wchodzę do sklepu to jakoś mnie nie ciągnie
kupujesz pietrowe. my sie zastanawialismy ale ze dziecie trzyletnie i szalone to dopytalismy sprzedawcow i producenci mowia zeo
od 6 lat wiec zrezygnowalismy z takiego lozka
a ja dzis dla siebie kupilam krem do piersi-sutkow, zamierzam karmic i przypominajac sobie pierwsze dni karmienia malego zdecydowalam zapobiec pekaniu:-)
akkm
Ciuchów chłopięcych u mnie przybywa ja kupiłam tylko kilka rampersów i z 2 pajace w lumpexie ręszte mi koleżanki znoszą. Zobączę ile tego będzie i jak coś bedzie brakować to wtedy dokupię. Muszę sprzedać ciuszki po córce bo kasa jest potrzebna na wózek którego cena mnie przeraża i fotelik resztę mam po Majce , a stelaż do wanienki będe musiała kupić bo miałam pożyczony i chcę kupić chustę żeby nosić Miłosza a ręce mieć wolne dla Maii.
Mamy z małą róznica wieku dzieci decydujecie się na wózek podwójny ?
Mamy z małą róznica wieku dzieci decydujecie się na wózek podwójny ?
Nia ja chcę kupić piętorwe z opcją, ze "piętro" leży w piwnicy przez 3 lata. Sam stelaż chcę kupić i jeden materac na razie... a łóżko takie zeby się dało rozdzielić na dwa osobne... nie mam szans, wsadzić dwóch pojedynczych łóżek do pokoju dzieci i sie w nim nie zabić:-(
myślałam o czymś takim: DOMINATOR 90x200 łóżko piętrowe MEGA MOCNE podnosz (2894801233) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
nie z szufladami, tylko podnoszony dół własnie (mniej miejsca trzeba), ewentualnie opcja 80 x 200... ale jeszcze nie zdecydowałam, szukam, szukam, szukam ideału:-)
myślałam o czymś takim: DOMINATOR 90x200 łóżko piętrowe MEGA MOCNE podnosz (2894801233) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
nie z szufladami, tylko podnoszony dół własnie (mniej miejsca trzeba), ewentualnie opcja 80 x 200... ale jeszcze nie zdecydowałam, szukam, szukam, szukam ideału:-)
akkm
Ja się decyduje, i na chustę też! Moze zamiast stelarza kup- SNIGLAR Stół do przewijania - IKEA .Jest to przewijak, na czas kąpieli stawiałam wanienkę Taniusi.:-)
Ja się decyduje, i na chustę też! Moze zamiast stelarza kup- SNIGLAR Stół do przewijania - IKEA .Jest to przewijak, na czas kąpieli stawiałam wanienkę Taniusi.:-)
reklama
co do kąpieli, to my normalnie do duzej wanny wkłądalismy wanienkę, a przewijak na kibelku.... noworodka kąpał J., klęknał przy wannie i w końcu aż tyle ta kąpiel nie trwa... chyba zdrowiej dla kręgosłupa, niż dźwigać potem wanienkę pełna wody do łazienki... a przewijam na starym stole kuchennym, który po remoncie kuchni przeniosłam specjlanie w tym celu do pokoju Zosi... no, ale musimy się z nim pozegnać chyba, bo miejsca braknie, chociaż zobaczymy...
akkm, wózka podwójnego nie kupuję, no, ale Zosia rok starsza.... właśnie próbuję zrobic machniom z jakąś koleżanką, której dziecię do wiosny dorośnie do wózka - parasolki - chcę pożyczyć gondolę (albo kombajn) i w zamian użyczyć Inglesinę Trip - bardzo fajna parasolka... moze kto chętny sie znajdzie... dobrze by było, bo oszczędnosć kasy znaczna...
a orientowałaś sie w przystawkach do wózków? tylko to chyba można dopiać do spacerówek....
a wogóle Maja i Miłosz - pięknie, bardzo mi się podoba... zastanawiałam sie nad Mają gdyby była córa - bardzo tak radośnie "słonecznie" mi się kojarzy... a z MIłoszami mam tylko dobre skojarzenia i też bardzo ciepłe imię
akkm, wózka podwójnego nie kupuję, no, ale Zosia rok starsza.... właśnie próbuję zrobic machniom z jakąś koleżanką, której dziecię do wiosny dorośnie do wózka - parasolki - chcę pożyczyć gondolę (albo kombajn) i w zamian użyczyć Inglesinę Trip - bardzo fajna parasolka... moze kto chętny sie znajdzie... dobrze by było, bo oszczędnosć kasy znaczna...
a orientowałaś sie w przystawkach do wózków? tylko to chyba można dopiać do spacerówek....
a wogóle Maja i Miłosz - pięknie, bardzo mi się podoba... zastanawiałam sie nad Mają gdyby była córa - bardzo tak radośnie "słonecznie" mi się kojarzy... a z MIłoszami mam tylko dobre skojarzenia i też bardzo ciepłe imię
Podziel się: