reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

reklama
Aśka czy te spodnie ciążowe to z H&M jeśli tak to mam identyczne tez zakupione na allegro :)

Ja w sobotę kupiłam na lumpikach 4 rzeczy dla małej za wszytsko zapłaciłam 5 zł i jak tu nie kupować :) toż to grzech byłby

Ja dzisiaj na ebayu 2 pary spodni dla siebie z C&A za cale 4,06€ kupilam.Wreszcie sie udalo tak tanio bo sie czaje juz chyba 2-3 tygodnie....

Listy rzeczy dla maluszkow mnie ratowaly w pierwszej ciazy.Ale kazde dziecko jest inne i czesc rzeczy w ogole sie nie przydala.Z mojego doswiadczenia wymienie po prostu to,co sie nie przydalo:
-Lozeczko kupuje tylko turystyczne+dobry materac.W drewnianym mloda spala jakies 4 miesiace-pozniej zaczela sie krecic i walic lbem o szczebelki.Wstawilam turystyczne i problem z glowy.
-Karuzela na lozeczko u nas mijala sie z celem.W ogole pozytywki ale mam2 fajne wiec sprawdze przy drugim.Ja ustawialam magnetofon i puszczalam plyty.
-Ciuszki wygodne i miekkie.Spodenki tak ale dresy albo te bawelniane-dla mnie rewelka.Spioszki,pajace-rozpinane na dole.Bez tego nawet do reki nie wezme! :tak:I zgadzam sie-dla takich maluchow bez falbanek,kapturkow,kieszeni.Wyglada super ale dzieci chyba nie najszczesliwsze...Chociaz na upaly dla dziewczynek proste,cieniutkie sukienki to rewelacja!
-Sudocrem.Zuza miala zbyt delikatna skore i potrzebowala "lekkiej konsystencji" kremu.Bübchen ma taki lekki a jak sie czerwienila(strasznie wrazliwa ma skore-naprawde) to bepanthen.
-Nie korzystalysmy w ogole z oliwki.Ponoc wysusza skore? Kupilam maly balsam do ciala ale uzywalam Oilatum albo Balneum do kapieli i balsam tez sie nie przydal ;-) Naprawde dobrze pielegnuja skore.Nawet "nadwrazliwcow" ;-)

Ja caly czas czekam na wyjazd do Polski.Tam wiem,ze jakies rzeczy sa przygotowane dla mlodszej mlodej i dopiero pozniej sie bede zastanawiac.Najfajniejsze,ze po kolezance ma odlozone,ktora urodzila sie 5.05. wiec idealnie czasowo sie wpasuje :-D

Ostatnia edycja:
wpadłam dzis do lumpka i poczyniłam zakupy... dwa pajacyki o-3 miesiaca, 3 bluzeczki z dł rękawkiem (3-6miesiecy-akurat na jesien) spiworek do spania, bodziak 0-3miesiaca, 1 bluzeczka z kr rekawkiem o-3 miesiaca, buciki na jesien z welurku, ogrodniczki krótkie na lato 0-3 m-ca, śliczne spodenki dresowe 3-6mca. większość disneya, georga i nexta. do tego piekną nową koszule nexta ( z metką) dla chłopa mego :) i zaplaciłam całe 14zł :)

zostanie mi do kupienia śpiochy i połśpiochy,bodziaki, skarpetki i czapeczki na poczatek i mam wszystko dla chłopaka, dla dziewczynki w razie czego tez mam wszystko (po córce)

to sie zaopatrzylas... i za jaka cene :szok: tez tak chce... ja poczekam na nasze wyprzedaze w styczniu i wtedy kupuje, co do spiworkow radze miec ze dwa... jakby w nocy sie ulalo lub pielucha przepuscila :)

reklama
Mysiak super łowy, ja na razie nie kupuję ubranek, ale mam nadzieję że po 20-stym się to zmieni :)

Nia dobre podejście:) po co przepłacać ;)

Do góry