reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

reklama
A ja właśnie wygrałam na allegro aukcję na spodnie całe 20 zł :)

Załączniki

• 2846503955.jpg
    2846503955.jpg
    43,9 KB · Wyświetleń: 37
Aśka fajne te spodenki a cena jaka fajna :) ja też zakupiłam 2 pary sztruksowych na allegro ale to na początku samym ciąży póki co w nich nie chodze, myślę ze po nowym roku może się przydadzą :)
a oto moje wczorajsze zdobycze, już się nie mogę doczekać jak będę ubierała w nie moją pannice :)

Załączniki

• 100_7738.jpg
    100_7738.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 51
  • 100_7740.jpg
    100_7740.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 53
Wikki fajne ciuszki, widzę, że załapałaś zakupowy szał ??;-)
Ja jeszcze jedne spodnie licytuję u tej samej sprzedającej, mam nadzieję, że mi się uda i tanim kosztem nabędę jakieś ubrania bo już się nie mieszczę w swoje ciuchy i załapuję doła:wściekła/y:

no dokładnie trochę poszalałam ale trzeba było mi tego :) A jasne lepiej zamówić na allegro niż kupić nowe to i tak zakup tylko na kilka miesięcy. Także powodzenia w licytacji :)

Powstał na głównym pomysł, więc oto moja lista wyprawkowa (choć nie wiem, czy będę pamiętała o wszystkim)

1. Łóżeczko, materacyk, pościel
2. Wózek + kocyk
3. Fotelik samochodowy
4. Troszkę ciuszków 56 -68 ( ja głownie body używałam, bluzeczki, spodenki, sukieneczki, czapeczki, skarpetki, rękawiczki - maluszki się drapią)
5. Zestaw butelek i smoczków do nich ( teraz kupię taki pakiet startowy TT)
6. Smoczek
7. Pieluszki tetrowe (do przykrywania w upał, wycierania, jako przytulanka dla bobasa idealne nawet jako szmata :-D )
8. Kosmetyki delikatne do kąpieli
9. Wanienka
10. Mata do przewijania jeśli ktoś potrzebuje
11. Ręczniki
12. Bujaczek
13. Karuzela
14. Miękka szczotka do włosów, przybornik z cążkami i nożyczkami dla malucha

Tak na szybko to tyle
Ja sterylizatora nie używałam, podgrzewacz miałam ale później.
Teraz się zastanawiam, czy monitor oddechu kupić.

nad monitorem oddechu tez sie zastanawiam, generalnie mysle ze najwazniejsze rzeczy wymienilas, ja zamiast poscieli uzywalam tylko i wylacznie spiworkow- ze wzgledu na nagla smierc noworodkow, takie sa u nas zalecenia
i moze jeszcze termometr do mierzenia temp. bym dodala, choc u nas dopiero przydal sie po pierwszym szczepieniu ale zawsze dobrze miec

Ostatnia edycja:
Nia a możesz napisać coś więcej o tym zaleceniu? Bo ja nic nie słyszałam, a śmierć noworodkowa mnie właśnie przeraża bardzo. Robili Niemcy jakieś badania, z czego to zalecenie.

reklama
Ale cudeńka udało się Wam upolować. Jak tak patrzę na nie, to nie wiem, czy rzeczywiście dam radę odczekać aż po Nowym Roku :-D Liczę tylko, że może za tydzień poznam płeć malucha, to międzyświątecznie jednak coś kupię, a jeśli nawet nie, to może jakiś unisex, choćby małe body :-D

Zapominajka, Nia - jestem jak najbardziej za radami doświadczonych mam co do wyprawki, bo taki świeżaczek jak ja gubi się w różnych propozycjach, promocjach... ech ;-)

Do góry