reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

reklama
Ja sie staram nie kupować jeszcze ciuszkow dla maluszka, ale rodzina obsypuje mnie "malymi" prezentami, tak wiec mam juz reczniczek, kocyk, spiworek oraz misia przytulanke :) Oczywiscie wszystko w neutralnych kolorach bo nie znam plci dziecka :)

Piekny!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny a jakie macie zdanie na temat podgrzewaczy i sterylizatorów?? Czy jest to faktycznie dobry zakup czy coś bez czego jednak można się obejść??
Przygotowuje sobie listę zakupów, doszłam do tego punktu i jestem w kropce :eek:

Sterylizatora nie miałam i teraz też nie zamierzam kupować.
A podgrzewacz się przydaje, choć na początek jeśli zamierzasz karmić piersią to też nie jest niezbędny. Dopiero przy obiadkach, soczkach itp.

Dziewczyny a jakie macie zdanie na temat podgrzewaczy i sterylizatorów?? Czy jest to faktycznie dobry zakup czy coś bez czego jednak można się obejść??
Przygotowuje sobie listę zakupów, doszłam do tego punktu i jestem w kropce :eek:

podzielam co napisala Zapominajka wyzej, ja butle wygotowywalam, podgrzewacz mialam ale troche pozniej niby sie przydaje ale da rade i bez niego, zwlaszcza jesli chcesz karmic to napewno zbedny zakup

anetka

Służę pomocą, mam to i to:)

Moim zdaniem wstrzymaj się na pewno do momentu aż urodzisz i zobaczysz czy jednak będziesz karmiła naturalnie czy butelką. Sterylizator bardzo się przydaje gdy dziecko jest na butelce i tych butelek jednak trochę masz... Ja polecam ten Aventu. Odparza się około 15 minut - 6 butelek i jest tam półeczka na smoczki.
Jak napisała Zapominajka podgrzewacz się bardzo przydaje, ale szczerze mówiąc ja korzystam z mikrofali gdy Ignaś podrósł. Nie mam cierpliwości zbytnio. Ale też jak będziesz gotowała sama dla dziecka to też Ci się średnio przyda:)

Oj, a ja bym używanego fotelika nie kupiła...Nigdy nie wiadomo, czy już nie jest powypadkowy...
W sprawie fotelików stawiam na badania i już zbieramy na drugi Recaro Young Sport:tak:

anetk_a - ja karmiłam głównie piersią, to sterylizator nie był potrzebny, potem zaczęłam trochę karmić butlą, ale wtedy wyparzałam ją wrzątkiem z czajnika i tyle.. a i to może do 4-5. miesiąca... może niektórych to oburzy, ale jak moje pełzająco-raczkujące dziecko zaczęło brać do buzi WSZYSTKO w zasięgu wzroku, a dodatkowo najlepszą zabawą było lizanie i przesysanie się do podłogi to uznałam, że chyba musiałoby mi mózg odebrać, żeby wygotowywać butelki.. :dry: i od tego czasu myję je normalnie jak wszystkie inne naczynia. Aha - a wodę tez od początku dawałam Żywiec z butelki bez przegotowywania- on jest z atestem dla dzieci już od urodzenia. W każdym razie Antoś ma się świetnie :tak: Aczkolwiek fakt, gdybym w ogóle nie karmiła piersią, to pewnie zakupiłabym sterylizator - pewnie bałabym się bardziej u takiego noworoda - no i butelek też wtedy potrzeba więcej niż 1 ...
A co do podgrzewaczy - kupiłam jakiś najtańszy i użyłam może parę razy na wyjazdach. na co dzień do mleka/obiadków mikrofala.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry