reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

Kasienkadg, na pewno nie szalej z ilością, bo taki maluszek prawie wcale nie brudzi ubrań, no chyba, że kupa wylezie na plecy z pieluchy:-D
Ja bym stawiała na niewiele ciepłych rzeczy, a sporo body, rampersów itp. W maju bywa różnie, ale mrozów na pewno nie będzie;-)

reklama
pajace z długim rękawem i body z krótkim :tak: bo jak zimno to na cebulkę się ubierze, cieplejszy sweter na spacery czy wyjście ze szpitala, i ja potem miałam body z długim rękawem albo krótkim i rampersy, bo akurat lato było ładne :) i ciepłe i na spacer młody szedł w body + spodenki dresowe albo rampers, kocyk i tyle :) na noc miałam kupione pajace z polaru i nigdy ich nie założyłam... małe dziecko się nie odkrywa więc nie ma sensu go opatulać na noc za mocno, wystarczy przykryć kocykiem czy kołderką:tak:

Szczerze mówiąc ja bym raczej bardzo ograniczyła ilość body z długim rękawem. Tzn. Myślę, że 3 spokojnie wystarczą. Bo i tak maluszka będziesz ubierała w jakąś bluzkę na to. Do wózeczka koszyk.
A z temperaturą to nie przesadzajmy.Maj to prawie lato już :-D

no zawsze można dokupić :) ale ja np często małego przebierałam bo ulewał, no i wiadomo jak dziecko leży to słabo żeby takie mokre było, no i takie ulanie to też nie pachnie za dobrze....

Ja narazie nie bede kupowac ciuszkow mniejszych niz 62. Bo obawiam sie, ze moje dziecko bedzie kolosem. A pod koniec bedzie wiadomo ile bedzie maluch mial wzrostu mniej wiecej to wtedy sie dokupi. A no i ciuszki od kuzynki tez bede miec.

Kasieńka, ja to samo! Ze 3 sztuki bodziaków w rozmiarze 56, reszta większa, bo jesteśmy oboje wysocy i pewnie dziecię będzie długie ;)))

Wiecie co, ja też tak myślałam, bo ja 180, Małż 185, a Kuba urodził się 57 cm (wprawdzie 3 tygodnie przed terminem...) i na początku ginął w rozmiarze 62, więc musieliśmy pokupować 56, chociaż nosił go może 2 tygodnie

reklama
Do góry