reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy majóweczek

dziewczyny, a czy pierzecie pokrowce, obudowę, itp od wózków, szczególnie nowych? tak ostatnio gdybam, bo skoro wszystko nowe trzeba prac to może i wózek tez...:confused:

reklama
Framama, no ja właśnie nie wiem.. ale mam nadzieje ze bez tego się obędzie, bo przecież dziecko ma ubranko więc nie dotyka bezpośrednio tych nowych materiałów wózkowych...

Nie przesadzajmy ;-)

Patrzyłam dziś na te 1 Dada i nie kupiłam, bo stwierdziłam, że się nie opłaca. Skoro za Pampersy 43 sztuki dałam 22 zł, to za 20 sztuk Dady nie dam 15 zł...

Tez chce kupic jakis lezaczek-bujaczek, ale wstrzymuje sie jeszcze, bo dziecko i tak zaraz po urodzeniu z tego nie korzysta prawda?

Co do butelek to mam jedna z Aventu i poki co tez nie kupuje wiecej, bo jesli bede karmic to to raczej bez sensu? To samo z laktatorem... Zobaczymy jak bedzie jak urodze - wszystko sie wyklaruje.

Zrobilam dzis i wczoraj mega zakupy i bede miec juz praktycznie wszystko - w zasadzie z wyjatkiem kosmetykow.
Kupilam sobie koszule i biustonosze do karmienia (2 zwykle bawelniane i jeden sportowy na noc jak cos), dwa komplety poscieli, dwa przescieradla do lozeczka i jedno do wozka, jeszcze kilka pieluszek tetrowych, majtki siateczkowe, podklady poporodowe i do przewijania, ceratke na materac,aspirator i wode morska do noska, cazki (bo stwierdzilam, ze chyba bedzie latwiej niz nozyczkami), mate i termometr do wanienki, rożek i platki kosmetyczne.

I bede mogla powoli pakowac torbe jak wszystko dostane;)

Moje lumpkowe znaleziska:
DSCF0372.jpg
a to kupiłam wczoraj w h&m, każde po 10zł!!! rozmiar raczej na 12 m-cy ale nie mogłam się powstrzymać:-D
DSCF0377.jpgDSCF0379.jpg
A na koniec prezenty od szwagierki:
DSCF0375.jpgDSCF0376.jpg

Załączniki

• DSCF0372.jpg
    DSCF0372.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 57
  • DSCF0377.jpg
    DSCF0377.jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 50
  • DSCF0379.jpg
    DSCF0379.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 51
  • DSCF0375.jpg
    DSCF0375.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 44
  • DSCF0376.jpg
    DSCF0376.jpg
    67,5 KB · Wyświetleń: 40
reklama
kasienkadg - no my ten bujaczek praktycznie od razu używaliśmy... a gdyby młody jeszcze bardziej go lubił, to pewnie częściej by w nim bywał nawet jako noworodek....
kolorowa -mi ostatnio tez udało sie upolować super ciuszki w h&m za 10zł/szt! i to takie na rozm. 0-3m-ce :tak: a najwięcej, to było takich na rozmiar 50... ale stwierdziłam, że na taką kruszynkę to raczej mi się nie zanosi... ;-)

Do góry