reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

Ja kupiłam butelki LOVI medical+ 150 ml i 250 ml takie : Butelki do karmienia niemowląt Medical+ 250ml Lovi (3063164623) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

I smoczki do uspokajania z tej samej firmy bo przekonuje mnie kwestia wspierania odruchu ssania i rozciągania sie smoczka jak sutek. Moja bratowa używała tych butelek i smoczków i mówiła że super.

Nad laktatorem zastanawiami sie medela swing albo tez z lovi elektryczny taki LAKTATOR ELEKTRONICZNY PROLACTIS LOVI * SKLEP W-WA (3110625433) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

wkładki kupiłam canpolu takie Produkty - Canpol opakownie 48 szt. bo polecała je położna na sr.

reklama
ja rowniez chce kupic butelki antykolkowe TT, nie wiem jak w Polsce ale w UK wypuscili wlasnie ich nowy model i jest on dostepny tylko w sieciach Boots. A tak wygladaja:
http://tommeetippee.co.uk/advanced-comfort/

a ja nie moge sie nacieszyc sukienusiami dla naszej malej od mamy mojego chrzesniaka :)

Załączniki

• DSC_0001.jpg
    DSC_0001.jpg
    44,7 KB · Wyświetleń: 42
  • DSC_0002.jpg
    DSC_0002.jpg
    58,2 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny!

Ja z synkiem uzywalam butelek Lovi na samym poczatku ale niestety przez nie maluch nie chcial cyca - czyli odruch ssania raczej tylko w reklamie - i dlatego zakupilam tt i okazaly sie genialne - maly i pil z butelki i ciagnal z cyca - teraz tez je zamierzam uzywac .A z aventu ta nowa butelke dostalam w poradni k jako gadzet od nich - rzeczywiscie wygladowo jest jak tt -sama butelka i smoczek tez- taki " cycek " jak tt :-)
Smoczki uspakajajce tez najpierw uzywalismy lovi ale niestety tez je odstawilismy , bo strasznie odlazily od nich takie gumki z wierzchu - smoczek wytrzymywal ok 3 tygodni a pozniej wygladal okropnie . U nas sprawdzily sie mam baby .

A laktator polecam zwykly aventu - mialam tez tt ale avent mi szybciej mleko sciagal i latwiejszy w myciu.

Może to zależy od dziecka bo ja nie kojarzę, żeby bratowa miała problem z łaczeniem karmienia :dry: a jej synek jest w podobnym wieku do Tewojego :tak:

Te gumki co odłaziły od smoczków to gdzie są :szok: ?? Mówisz o tej części do buzi ?? bo to jedyne gumowe co tam jest...

Ja laktator chce elektryczny bo kolezanki ktore uzywaly recznych narzekaly ze trzeba sie napompowac strasznie i ze w nocy to udreka prawdziwa ...

Ja kupiłam laktator używany Medela mini electric. Wezmę do szpitala będę pobudzać laktację po cesarce.

Te gumki co odłaziły od smoczków to gdzie są :szok: ?? Mówisz o tej części do buzi ?? bo to jedyne gumowe co tam jest...

...

Faktycznie gumki z brzegów smoczków lovi szybko odchodzą i paskudnie to wygląda tak jak marja napisała ale nie wszystkie modele lovi maja te gumeczki moze akurat te co Ty masz ich nie mają.

Wymacałam całe i to kolorowe na okolo jest z plastiku a nie gumki teraz.
Jak tak pisalyscie to poszukalam troche na innych forach i okazalo sie ze na poczatku to faktycznie bylo gumka odbtrysniete ale pozniej zmienili i teraz wszystkie smoczki maja plastik kolorowy na okolo :tak: uf...

A wybralam model z takiej kolekcji Hot&Cold. Jeden smoczek jest zielony z malpka a drugi bialy z pingwinkiem :tak:

reklama
dziewczyna, która chodzi razem ze mną na SR wspominała, że logopedzi polecają ortodontyczne smoczki-uspokajacze firmy NUK, przeglądam opinie właśnie o nich, rózne są, ale przeważają pozytywne;

a Wy zwracałyście uwagę na tego typu smoki, macie jakieś typy? w sumie dla mnie najważniejsze były smoki w butelkach, jakoś zapomniałam o tych uspokojaczach, a może u mnie nie trzeba będzie ;)

Do góry