reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy majóweczek

natalia ja sie ogolnie napalilam na produkty TT :) Wiele dobrego o nich slyszalam. Od nich kupuje sterylizator, smoczki, laktator reczny i podgrzewacz do butelek, mam juz zwykle butelki, ale kupie z jedna antykolkowa tez.

reklama
Dziewczyny a butelki o jakiej pojemności? kupiłam 260 TT nie wiem czy mniejsza buteleczka się do czegoś przyda, więc na razie nie zamawiałam. Wczoraj wreszcie udało mi sie zagospodarować chwilkę i odwiedzić normalny sklep z rzeczami dla dzieciaków. Przebitki w cenie 0 50 a nawet 100%, w porównaniu do allegro butelki szczególnie. Wolę tradycyjne zakupy, ale po godzinie spędzonej w sklepie zliczyłam że musiałabym zapłacić 200 zł więcej, więc wiekszość brakujących produktów zamówiłam na allegro (i za wsio dałam 450 zł).
Wstrzymałam się jeszcze z laktatorem, bo nie wiem czy będzie niezbędny? Chyba po porodzie, wystarczy czasu by kupić to ustrojstwo.
A do podcierania pupy wzięłam chusteczki bella - miodowe, dla delikatnej skóry i z wit. E, bo pampers i J&J ponoć strasznie uczulają.
Co myślicie o musteli do kąpieli - bo właśnie na nią się zdecydowałam? Szukając w necie znalazłam większość pochlebnych opinii.

Kamila są rzczy ,które nie warto kupować w sklepie stacjonarnym, tylko przez internet choćby wózek.
to wszystko zależy od skóry dziecka ,niestety Mustela u nas tylko była uzyta tylko raz. potem musiałam zrezygnowac ,silnie uczulił córeczkę.

Kamila ja mam TT 150ml. nastawiam się na cyca a ta to np na koperek czy meliskę będzie, większa niepotrzebna. Jak przejdę na mieszankę to wtedy kupię.
O musteli się nie wypowiadam bo nie testowałam.
A chusteczki do pupci to mam takie: Chusteczki dla dzieci NEW BABY CARE z emolientami, CLEANIC Kindii
laktatora też nie kupuję, w razie kryzysu w moim szpitalu można elektryczny za grosze wypożyczyć. Nie sądzę żebym cały czas musiała korzystać.

Dokładnie, małe butelki też są potrzebne :tak:
Uważajcie na te herbatki niby koperkowe z granulatu. Tam koperku jest nikła zawartość, większość to cukier.
Jak i chyba we wszystkich granulowanych:baffled:

A ja polecam chusteczki nawilżane z Lidla lub z Biedronki. Przede wszystkim są naprawdę mokre, a nie tylko lekko nawilżone. W dodatku są grube i mocne i nic przez nie nie przejdzie. Kiedyś kupiłam Huggiesy, to się rwały w rękach...

fiolkowa a co myslisz o pampersach z biedronki??ja przy Dominiku uzywalam z rossmana ale jak juz byl wiekszy i sie sprawdzily tylko one bardzo sztywne,a wlasnie slyszalam ze z biedronki sa fajne i sie zastanawiam zeby tylko do szpitala paczke jakis lepszych kupic a potem to jakies tansze wlasnie.

reklama
Ewelinkaam w sumie, to nie mam zdania, bo przy Kubie dostaliśmy tyle Pampersów, że nie kupowaliśmy wcale. Jak przeszedł na 2, to raz kupiłam te z Biedronki i były straszne sztywne. Ale zareagował bez żadnych uczuleń. Potem Biedronka zrobiła jakąś zmianę w pieluchach i te nowe były już miększe i ogólnie podobne do Pampersów. Przez długi czas używaliśmy właśnie tych lub z Lidla albo właśnie Rossmanna.
Dlatego nie wiem, jakie są teraz te 1 z Biedronki. Plus jest taki, że są dość tanie, więc można sobie pozwolić na testowanie;-)

Do góry