reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

reklama
Ja nie obcinałam tak całkiem od razu, ale po 4 dniach to już na pewno. Bo Kuba tak się po nosie podrapał, że bałam się, że mu blizna zostanie, tak głęboko. Najpierw używałam nożyczek z zaokrąglonymi końcami, a potem kupiłam obcinaczki Tommee Tippee i nimi obcinam do dziś:tak:

Natalia bis: ja dla swojego dzieciątka zakupiłam zestaw pielęgnacyjny z mothercare ,poleciła mi go przyjaciółka, która używała takiego samego do pielęgnacji maleństwa i sprawdzał się:) Zestaw jest 8 częściowy zawiera / gruszkę- chociaż sama zdecydowała się na zakup oddzielnie aspiratora do noska, grzebyczek,szczotkę, szczoteczkę do ząbków, pilniczki, obcinacz, zaokrąglone nożyczki i termometr do wody/ wszystko jest fajnie zapakowane i oszczędzasz czas na szukanie poszczególnych rzeczy oddzielnie:-D
Ja natomiast proszę o opinie na temat wózka bebetto solaris B 3 w 1 / fotelik maxi cosi/ , czy któraś z Was ma , widziała, lub posiada jakieś informacje na jego temat i użytkowania? ??? W sklepie zakochałam się w tym wózku / prowadzeniu, przepinaniu gondoli na spacerówkę montowaniu fotelika oraz wadze/ a co Wy o nim sądzicie?;-)

nanulika - u mnie w szpitalu taki zestaw zalecają:

Trzy tygodnie przed planowanym terminem porodu powinna Pani spakować torbę z następującymi rzeczami:
Dla siebie:

• wygodna koszula lub T-shirt (dłuższy) do porodu oraz 2 koszule umożliwiające karmienie piersią;
  • szlafrok, klapki;
  • biustonosz do karmienia piersią;
  • dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella;
  • przybory toaletowe (jak najmniej zapachowe);
  • dwa ręczniki ( kąpielowy i zwykły);
  • ręczniki papierowe;
  • woda mineralna niegazowana;
  • rzeczy, bez których nie wyobraża sobie Pani spędzenia czasu w Szpitalu,
  • paczka zwykłych podpasek.
Dla Dziecka:

• 5 kaftaników dla noworodka np. typu body (rozmiar 56 lub 62);
  • trzy pary śpioszków lub 3 pajacyki;
  • dziesięć pieluszek tetrowych i paczkę jednorazowych;
  • dwie bawełniane czapeczki;
  • dwie pary skarpetek;
  • kocyk lub rożek;
  • ręcznik;
  • mały jasiek przydatny przy karmieniu lub poduszka rogal do karmienia;
Wszystkie rzeczy (nawet nowe) powinny zostać uprzednio wyprane.
Dla Ojca (dotyczy porodów rodzinnych):

• wygodne ubranie na zmianę;
  • buty na zmianę (klapki, kapcie);
  • coś do jedzenia;
Drogie Panie pamiętajcie o:

• pozostawieniu cennej biżuterii w domu
  • zmyciu lakieru u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu)
  • skróceniu paznokci (bez tipsów) - będzie Wam łatwiej zajmować się maleństwem
  • rezygnacji z czynności depilacyjnych (golenia) okolicy wzgórka łonowego przez okres 14 dni przed planowanym cięciem cesarskim ze względu na zwiększone ryzyko zakażenia rany.
cenne informacje,dzięki

Chmurka widze ze nie tylko u mnie byl problem wziecia dziecka bez rozka:)teraz moj maz tez zapowiedzial ze bez rozka malego na rece nie wezmie tak ma w glowce swojej ze sie boi a ja musialam juz na drugo dzien w szpitalu wziasc i umyc malego po kupce bo polozna wcielo a maly z pol godziny plakal to bylo dopiero przezycie u mnie:)

reklama
Do góry