reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

reklama
Noelle spokojnie :-D tak jak dziewczyny radzą - tylko lista Cię uratuje ...
Spisz sobie wszystko krok po kroku co dla dziecka masz a co dla siebie. Dodatkowo możesz to podzielić sobie na ciuchy, kosmetyki, akcesoria itd. Wtedy na pewno zdecydowanie latwiej się odnajdziesz...

Ja cały czas biję się z myślami jeśli chodzi o laktator :-( cycki mam wielkie i grubo utkane gruczołami więc jest szansa że mleka będzie jak na ekofarmie. Chciałabym elektryczny i myślałam o tej Medeli Swing ale jak butelki chce LOVI to one pasować nie będą. Dodatkowo ta Medela koszmarnie droga :szok: ponad 450 zł ... to ja za łóżeczko z materacem mam zamiar mniej dać...
Sprawdzałam wczoraj na stronie LOVI i oni mają elektryczny (na allegro jakies 350 zł) ale to nowość i nie mogę znaleźć żadnych opinii na forach.
Piszą że ma rekomendację szpitala Ujastek z Krakowa :dry: czy dziewczyny z małopolski wiedzą co to za szpital bo ja nie kojarze... :confused:

ALG Co do szpitala na Ujastku to wolę za bardzo się nie wypowiadać bo tam jest tak że niby na fundusz masz wszystko ale jak zapłacisz to faktycznie jest super ale jak idziesz goła z ulicy rodzić i nie zapłacisz dodatkowych "opcji" to różnie bywa:wściekła/y: ale ja nie o tym chciałam: co do tego laktatora w ostatnim numerze magazynu "mam dziecko" opisywali właśnie ten model i inne akcesoria Lovi do karmienia bardzo pozytywnie. Polecam zakup gazetki bo napewno rozwiejesz swoje wątpliwości:-)

Noelle1986 ja to bym chciała chociaż w połowie być tak przygotowana jak ty;-)

Ostatnia edycja:
Natalia w kwestii gazet i polecanych produktów, to firmy płacą za artykuły tego typu.

Ja laktator mam ręczny, więc na temat elektrycznego się nie wypowiem.

noirel, chmurka - ja tak jak Wy, od kiedy zaczęłam podawać mm z butelki (na początku tak z 1xdziennie, jak Antos miał ze 4 m-ce) to mieszałam z wodą Żywiec i podgrzewałam w mikrofali. Nic prostszego. A i wyparzanie butelki i smoczków baaardzo krótko praktykowałam... bo jaki tego sens, skoro mój 5-miesięczny synek pełzał po podłodze regularnie i "przyssywał" się do niej z uwielbieniem, jak tylko nie zauważyliśmy..? :sorry2:

joasia - tak jak powyżej - jeśli byś dawała mm w butelce i potem obiadki - spokojnie wystarczy mikrofalówka. jesli własne odciągane mleko w butelce - to lepiej podgrzewacz, bo wtedy ponoć. mikrofale niewskazane. Ja podgrzewacz mam jakiś najprostszy - na wyjazdy tam, gdzie mogłoby nie być mikrofali pod ręką. Sterylizatora nie kupuję - patrz jak wyżej; ale jeśli miałabym kupować, to chyba taki do mikrofali też - przynajmniej nie przybywa w domu kolejnego grata ;-)

tylko zwracajcie dziewczyny uwagę jak kupujecie do mikrofali bo są różne wysokości i może się nie zmieścić w mikrofali i klops będzie

ja laktator mam ręczny medeli i byłam bardzo zadowolona, elektryczny to chyba dopiero jak wiesz że będziesz tyle ściągać inaczej szkoda kasy, no i pamiętam jak byłam w szpitalu to dziewczyna koło mnie miała elektryczny za ponad 300 zł ale nie wiem jakiej firmy i on nie miał opcji mocy ssania, więc próby ściągania tak ją bolały że go oddała

reklama
W kwestii sterylizatora mam podobne doświadczenie jak Olga :sorry2:
Teraz mam, ale przypadkiem - same wiecie.

A mikrofala u mnie jest, ale wiadomo zabija wszystko co zdrowe w jedzeniu więc raczej jest rzadko używana... Do grzania wody się nadaje :-D

Do góry