reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

na wyjście ze szpitala to myślałam jeszcze o jakimś sweterku rozpinanym no i kocyk jak chłodniej. Kurcze ja się ostatnio zmarźluch zrobiłam a słyszałam że noworodka powinno się trochę cieplej niż siebie samą ubrać:crazy:

reklama
versy niby jedna warstwe wiecej niz my same jestesmy ubrane,ale wlasnie jak ktos jest zmarzluchem(w tym ja)i nawet czasami w lato w upal w swetrze latam bo mi zimno to jak tu takie malenstwo ubrac:-(

A ja myślę, że teraz w czasie zimy jest nam zimno i trudno nam wybrać w co ubrać maluszka, a jak przyjdą upały i "pot z nas będzie się lał" to zmienimy zdanie :D

zatracilam rozeznanie w tym co juz mam a czego nie dla malej.Panikuje ,ze nie kupie jakies oczywistej podstawowej obowiazkowej rzeczy!!!! Lozeczko,wozek,ubranka,rozki,bety,pampersy,kosmetyki,wanienka,butelki,smoczki....mam.Dla siebie staniki do karmienia(4szt) pizamy (4szt) podklady,wkladki laktacyjne,podpaski itd ...mama......

co jeszcze??????????????

noelle tak ogolnie z twojej listy wygalda zes gotowa. Moze jeszcze jakis recznik na wszelki wypadek do szpitala. Reczniki z kapturkiem dla malej po kapieli, kocyki, przescieradla do lozeczka. Ciezko napisac co jeszcze bo ogolnie napisalas, nie stresuj sie pewnie masz wszystko co na poczatek trzeba :)

joasia jakwymienilas te reczniki ,przescieradelka i kocyki to przypomnialam sobie ze mam:-) no ja juz naprawde zatracilam rozeznanie w tej wyprawce

reklama
Najlepszym rozwiązaniem chyba to zrobić listę rzeczy które już masz wraz z ilością i wtedy ocenisz czy wszystko:-) Ale bez paniki do maja jednak jeszcze trochę czasu zostało:tak:

Do góry