reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

reklama
Ja mam podgrzewacz taki najzwyklejszy i uważam, że jest przydatny. Zależy czy będziesz karmiła piersią, czy nie. Jesli chodzi o grzanie wody, to ja miałam taki patent, że gotowaną wodę trzymałam w lodówce. Podgrzewałam w mikrofali i dopiero potem robiłam mleczko. Ale to później - na początku był cycek.
Podgrzewacz przydał mi się dopiero przy obiadkach.

Joasia super sprawa masz komplecik w jedym miejscu.
co do dopowiedzi na pytania:
1.sterylizator -tak
2.podgrzewacz - nie
3. nie wiem czy warto.

ja robilam tak. gotowałam wodę ,wlewałam do dzbanka zamykanego i to było tzw. zimna woda. do termosu wlewałam gorącą. i tak jak miałam zrobić dziecku jeść to mieszałam je ze sobą dosypywałam mieszanke i gotowe. :)

witam wszystkie dziewczyny. ja czekam niecierpliwie jak mi moje allegrowe zakupy poprzychodzą to się pewnie pochwale tymi ciekawszymi. co do podgrzewacza i sterylizatora to na razie uważam że nie warto, nie jestem pewna czy zdania nie zmienię:)

ja mam zamiar robić baby shower,ale na dużą ilość prezentów raczej nie licze,ale przystrojenie pokoju już mi zostanie na powitanie dziecka :-)

jeśli chodzi o sterylizator o ja nie miałam i mieć nie będę,zresztą bardzo krótko wyparzałam smoczki w zwykłym garnku,był cyc a od 3 mc przestałam wyparzać.podgrzewacz miałam,ale jakiś taki kiepski że też zaraz przestałam używać

dziewczyny dzieki za odpowiedz, musze to przemyslec, bo jednak do podgrzewacza tylko wsadzasz butelke i gotowe bez uprzednich przygotowan wrzatku i mieszania, co tez chyba bezpieczniejsze. Mam metlik w glowie, mysle tez o moim malzonku szanownym, jemu bedzie szybciej butle przygotowac chyba jednak w podgrzewaczu, niezdecydowana baba jestem.

no wiem wiem Joasia mi mówili ,że ugotować wodę trzeba przynajmniej na początku i dziecku podaje się zawsze swieze mleko zaraz po przygotowaniu.

reklama
wg mnie podgrzewacz większy sens przy przygotowywaniu dań ze słoiczka.
przyszła mi właśnie paczka z ciuszkami ale nawet czasu nie mam przejrzeć bo w pracy jestem;0

Do góry