reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

reklama
WITAM znowu po długiej przerwie....
Widzę ,że jesteście bardzo zaawansowane w temacie wyprawek:tak: Ja powoli przymierzam się do zakupów. Tzn.mam już wózek , a nawet 3 ;-) Pozbywam się dziewczęcych ciuszków i robię miejsce na męskie które czekają w bagażniku ( przywiezione od siostry) Ilości zatrważające. To dobry sposób taka wymiana w rodzinie...:-)
Trzeba to tylko przejrzeć, posegregować i uprać, ew coś dokupić , ale to zadanie na maj.
Zaczęłam za to poszukiwać kocyków. Córeczka jest do swoich bardzo przywiązana. Mamy 2 z Drewexu Kolorino. niestety już ich nie ma w sprzedaży:-(
W związku z tym moje pytanie. Czy macie jakieś sprawdzone, dotknięte , obejrzane. Potrzebuję cienkiego na lato, najlepiej bawełna i coś większego na zimę do wózka.
Może któraś już kupiła i może polecić...
Aaaa .....Widziałam gdzieś wątpliwości co do spiochów i rampersów bez rozpięcia w kroku...Może jestem dziwna , ale ja wolałam zdjąć całe śpiochy niż plątać się z tymi nogawkami:-)

Pola - ja bym oddała jeśli to rozmiar do 68, powyżej już ci przeszkadzać nie będą. Zgadzam się, że dla chłopców takich super ubranek jak dla dziewczynek nie ma :-(

Makota - ja przy N. miałam i takie i takie. Ale z czystym sumieniem powiem, że wolałam te kopertowe (bodziaków przez całość rozpinanych akurat nie miałam), teraz dla młodego też kupiłam po 2 pary kopertowych na krótki rękaw 56 i 62, jeszcze na długi kupię, bo wygodniejsze, ale to kwestia gustu. Ja się o tym przekonałam na szkole rodzenia, dali nam lalki wielkości dziecka, kazali przywieźć swoje ciuszki i ubierać :-D Nie lubię też za dużych otworów na gówkę bez zapięcia z boku bo przy szczupłym dzieciaczku lata to i odkrywa ramionka :dry: a już pajacyków bez zapięć przez cały przód nienawidzę :dry: i uważma że napy na plecach są niepraktyczne, ja bym nie chiała na czymś takim leżeć :sorry2:
Mika - z bawełnianych mogę plecić te z f&f w tesco, grube dostałam więc nie wiem gdzie kupione :sorry2:

dzięki Kopacz.

zdążyłam kupić inne, bo akurat robiłam większe zakupy u jednego sprzedawcy na allegro.kupiłam 10 Lux takich jak te Twoje i 10 zwykłych. tak na oko ciężko było się zdecydować

poszalałabym teraz z zakupami, ale sporo wydaliśmy na przełomie marca i kwietnia i chyba najpierw poczekam aż te wszystkie zakupy zbiorę do kupy, a później zabiorę się kolejne, czyli apteczne :tak:

Dzięki Ka.wo:-)
Sprawdzę je przy wizycie w Tesco. I tak planowałam tam zakupić małe co nieco dla małego...Ich ciuszki nieźle się sprawdzają. A na kocyki jakoś nigdy nie zwróciłam uwagi.
Widziałam tylko na Allegro Baby ONO, cienkie bawełniane, ale lepiej na żywo zobaczyć....
A jeśli chodzi o zakupy apteczne polecam apteki internetowe. Ja mam swoją sprawdzoną. Za zakupy powyżej 300 zł wysyłka gratis ( kiedyś było 250)...:-(
Ale jak zrobię zapasy dla całej rodziny to się uzbiera. Szczególnie ,że kupuję dużo dermokosmetyków .....A różnice spore...
W związku z tym przygotowałam już małe zapasy okołoporodowe:-)

Dzięki Ka.wo:-)
Sprawdzę je przy wizycie w Tesco. I tak planowałam tam zakupić małe co nieco dla małego...Ich ciuszki nieźle się sprawdzają. A na kocyki jakoś nigdy nie zwróciłam uwagi.
Widziałam tylko na Allegro Baby ONO, cienkie bawełniane, ale lepiej na żywo zobaczyć....
A jeśli chodzi o zakupy apteczne polecam apteki internetowe. Ja mam swoją sprawdzoną. Za zakupy powyżej 300 zł wysyłka gratis ( kiedyś było 250)...:-(
Ale jak zrobię zapasy dla całej rodziny to się uzbiera. Szczególnie ,że kupuję dużo dermokosmetyków .....A różnice spore...
W związku z tym przygotowałam już małe zapasy okołoporodowe:-)

a jaka to apteka? ;)

Apteka Gemini , chyba z Trójmiasta.... I tam mają chyba odbiór osobisty, ale głowy nie dam....
Ja jestem z Wa-wy więc i tak korzystam z kuriera.

Aaaa Ktoś ostatnio pytał o podkłady poporodowe. Oprócz tych dużych podpasek , ja kupiłam też SENI takie na łóżko. U mnie za 1-szym razem wymagali i mąż biegał w ostatniej chwili....Przydają się, żeby nie poplamić prześcieradła....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry