reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Makota, fajne te koszule. Doszły juz do Ciebie? Jak z jakością?

Co do baldachimu to trzeba przyznac ze wyglada to pieknie ale jak to jest z utrzymanem go w czystości? Mi sie wydaje ze to siedlisko kurzu i trzeba by go czesto prac.

Dziewczyny a jak zamierzacie przykrywać wasze dzieci podczas snu?
Podobno kołderka jest zalecana dopiero po ukończeniu 1 roku zycia, co wydaje mi sie bezapelacyjnie rozsądne. Ale czym przykryć takiego maluszka?
Ja kupiłam dwa spiworki bez rękawkow. Jeden na 50 cm a drugi na 68. Ten pierwszy jest przesłodki ale strasznie malutki wiec go chyba odeśle. Pytanie teraz czy w takim dużym spiworku malutkie dziecko bedzie miało komfortowo? A moze jest jeszcze jakaś alternatywa?

reklama
Pola - koszule zamowilam dzisiaj. Dam znac jak dotra. Mam jeden spiworek po siostrzenicy, ale jakis taki duzy mi sie wydaje. Narazie mniejszego nie kupuje, bo planuje przykrywac rozkiem, a jak bedzie goraco pieluszka.

A do mnie dzis doszly przescieradla.powiem wam ze jak dla mnie nawet dobrej jakosci sa.tez mam taki spiworek kupilam w szmatach wczoraj ;) a najlepsze jest to ze jakis czas temu w innych szmatach kupilam ochraniacz na szczebelki ktory jest z tej serii co ten spiworek wczorajszy ;)

A do mnie dzis doszly przescieradla.powiem wam ze jak dla mnie nawet dobrej jakosci sa.tez mam taki spiworek kupilam w szmatach wczoraj ;) a najlepsze jest to ze jakis czas temu w innych szmatach kupilam ochraniacz na szczebelki ktory jest z tej serii co ten spiworek wczorajszy ;)

kopacz, a dasz radę odszukać link do pieluch, które zamówiłaś niedawno?

Pola - kołderka faktycznie gdzieś dopiero koło roku się przyda. Śpiworek gdzieś może koło września-października. Na początek wystarczy rożek (ale jak nie masz, to śmiało może być śpiworek), a jak gorąco to pieluszka lub kocyk :tak:

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. W takim razie w kwesti spania bedziemy jechac na pieluszkach, rozku i kocykach, a potem wskoczymy do spiworka :)

My też bez śpiworka na razie. Jesienią dopiero.

Ja dzisiaj kupiłam podkłady poporodowe canpol, gaziki nasączane leko i sól fizjo do oczek.
Ciesze się bo już mam coraz mniej :)

reklama
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry