reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

A nie wydaje Ci się że nawet jak oparcie jest w pozycji siedzącej to dziecko nadal jest półleżące?
Ja rodziłam w 2007 i kilka dziewczyn z ówczesnego forum kupiło xlandera, to bardzo na to narzekały, podkładały poduszki pod plecy, dzieci nie dawały się zapiąć w pasy, a w tym wózku chyba nie ma tego połączenia pałąka z siedliskiem.

Napisalam pytanie do x-landera. Dowiedzialam sie nastepujacych rzeczy:
Oparcie rozkładane jest do pozycji półleżącej, ponieważ zgodnie z obowiązującymi przepisami (dla wózków posiadających stosowne atesty zgodności z normami europejskimi) oparcie w wersji spacerowej nie może być ustawiane w pozycjach prostych. W przypadku ustawienia pozycji maksymalnie siedzącej (pionowej), będzie ono lekko odchylone do tyłu, natomiast przy pozycji maksymalnie leżącej musi ono pozostać w pozycji lekko podniesionej uniemożliwiającej wysunięcie się dziecka podczas pokonywania przeszkód na drodze. W modelu x-move oparcie jest delikatnie odchylone do tyłu.

Tak wiec jezeli posiadasz wozek gdzie siedzenie jest 90 stopni to cos jest z nim nie tak ;)

reklama
Napisalam pytanie do x-landera. Dowiedzialam sie nastepujacych rzeczy:
Oparcie rozkładane jest do pozycji półleżącej, ponieważ zgodnie z obowiązującymi przepisami (dla wózków posiadających stosowne atesty zgodności z normami europejskimi) oparcie w wersji spacerowej nie może być ustawiane w pozycjach prostych. W przypadku ustawienia pozycji maksymalnie siedzącej (pionowej), będzie ono lekko odchylone do tyłu, natomiast przy pozycji maksymalnie leżącej musi ono pozostać w pozycji lekko podniesionej uniemożliwiającej wysunięcie się dziecka podczas pokonywania przeszkód na drodze. W modelu x-move oparcie jest delikatnie odchylone do tyłu.

Tak wiec jezeli posiadasz wozek gdzie siedzenie jest 90 stopni to cos jest z nim nie tak ;)
Wg aktualnie obowiązujących przepisów marchewka jest owocem, a ślimak to ryba słodkowodna.
Wątpię żeby xlander był jedynym wózkiem spełniającym normy na rynku, a chyba tylko on ma siedzącą pozycję półleżącą (zaznaczam, że go na żywo nie oglądałam, wiem jaki był w 2007 r.)

D o t i hahahaha:rofl2: Wszystkie kubełkowe mają siedzącą pozycję leżącą.. I imo wszystkie są do bani właśnie z tego powodu.. Ale co ja tam wiem, w końcu tylko jedno dziecko mam

Zdania sa podzielone :p ja mam swojego faworyta :D

Jutro wybiore sie do sklepu i zobacze czy w kazdym innym jest opcja 90 stopni ;) a nie sadze... Moze w jakims no nejmie z allegro :D

Ostatnia edycja:
Nigdzie nie pisałam o 90 stopniach :)
W Xlanderze pozycja siedząca wydaje się leżąca, w innych wózkach tego nie zauważyłam.
Będziesz w sklepie to zobacz jak jest w rzeczywistości i porównaj np z siedliskiem teutonia (posiada wszystkie możliwe atesty)

reklama
Do góry