reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Moja siostra miała tego Jedo co Ty Jagódka. Fakt, świetnie się prowadził, ale spacerówka prze brzydka, poszła na wieś na weekedny, a ja w miasto dostałam dość fajną spacerówkę :) X-landery do mnie nie przemawiają w ogóle, może temu, że za drogie.
Mi się podoba za to Roan Marita, ale myślę o używce, gdyż później albo kupię spacerówkę, albo jak ta od siostry będzie na chodzie, to ją zabieram. Ewentualnie właśnie któryś z Jedo, ale też używki z uwagi na niezgrabne spacerówki.
Ze skrętnych za to podobają mi się Tako, ale coś nie mogę za dużo opinii o tych wózkach znaleźć :/

reklama
dużo osób ma tako, generalnie podobno na co się trafi, jedna znajoma miała taki nie do zdarcia, a drugiej rama poszła po miesiącu... i tako te z kolorową ramą, warrior chyba, ten kolor się łatwo ściera, np. w bagazniku

ja posiadam tako captiva i nie narzekam. Tzn gondolka całkiem wielka, spacerówka wytrzymała. Jedynie co to jest ciężki więc jeśli ktoś musi się wspinać na 4 piętro to odradzam. Świetnie sprawuje się na nierównościach i nigdy nie miał awarii.

mutsy fajnie wyglądają. Gdybym miała kupić teraz wózek to pewnie skusiłabym się na cos w tym rodzaju.

oj dobrze, że ja nie mam dylematów wózkowych, bo nie wiem co bym wybrała. W ciąży z Matim miałam kilka typów, ale jak pojeździliśmy po sklepach to w każdym coś mi nie pasowało. Kupiliśmy wózek o taki: Gusio.pl - producent wózków dziecięcych I zarówno my, jak i siostra (pożyczyliśmy im dla Marty) byliśmy zadowoleni :-)

No dobra to bede niedobra i przerwe rozmowa o wozkach :)

Przyszly moje pieluszki ;) sa bardzi fajne i nie spodziewalam sie ze beda takie fajne ;) a jak patrzylam ostatnio w sklepach u siebie to zaoszczedzilam na tetrowych 1,7 a na flanelowych 2,5 :)

Kopacz na allegro kupiłaś? Jeśli tak do wrzuć link, bo sama chcę zamówić:) jeśli możesz oczywiście :)))

a co powiecie o firmie Mutsy? ma któraś z Was? nam się spodobał właśnie wózek tej firmy 3w1 , gondola 82 cm więc myślę, że spora

Wózki Mutsy super się prowadzą. Najlżej z tych, które miałam przyjemność. Za to coś mi nie pasuje wymiar gondoli, który podałaś. Jesteś pewna? Może mierzyłaś zewnętrzny wymiar a nie wewnętrzny? Zarówno Transporter, którym jeździła moja chrześnica jak i Evo, który mierzyłam w sklepie miały zaledwie 72cm i to zwężane znacznie ku dołowi.

Moje kryteria spełniają Jedo Fyn i Maxi Cosi Mura 4 Plus. W Jedo tylko nie mogę przeżyć tej spacerówki, strasznie mi się nie podoba. A że dziadki chętne na kupno to chyba na razie 60:40 u mnie prowadzi Maxi Cosi :-)

reklama
Ale to są wymiary zewnętrzne. Z tego co widziałam w mutsy evo trzeba było odjąć 12cm z długości i 16 z szerokości, żeby był wymiar wewnętrzny.

Do góry