reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

reklama
Makotka i karola :) ladne i zgrabne wozeczki! Podobaja mi sie. Ja kupuje x-landera x-move ze wzgledu na rankingi wozkow i opinie znajomych bo maja taki... Reszta firm prawie jest mi obca, opinii tez brak. Quinny buzz jeszcze ma moja znajoma w anglii. Jest to jak dla mnie ladniejszy wozek od x-move ale kolezanka strasznie narzeka :( ale jest piekny ;)

ma jedną wieeelką wadę - kubełkową spacerówkę - jeśli dobrze widzę.
W kubełkowej nie rozkłada się samo oparcie tylko cała skorupa czyli dziecko nadal jest w pozycji siedzącej tylko poziomo - jak w foteliku samochodowym.
Moja córka od kiedy sama się przekręcała to spała na brzuchu a w takim wózku się nie da...

Ja mam teutonię mistral s czyli taki jak wkleiłam jako przykład na poprzedniej stronie :)
Teraz pewnie kupiłabym taki sam :)

Ostatnia edycja:
ma jedną wieeelką wadę - kubełkową spacerówkę - jeśli dobrze widzę.
W kubełkowej nie rozkłada się samo oparcie tylko cała skorupa czyli dziecko nadal jest w pozycji siedzącej tylko na płasko - jak w foteliku samochodowym.
Moja córka od kiedy sama się przekręcała to spała na brzuchu a w takim wózku się nie da...

Ja mam teutonię mistral s czyli taki jak wkleiłam jako przykład na poprzedniej stronie :)
Teraz pewnie kupiłabym taki sam :)

Aaaa... Kumam... No fakt. Nie sprawdzilam tego, bo nawet o tym nie pomyslalam... Ogolnie wozek mi sie podobal, bo dobrze sie prowadzil, ladnie sie skladal, nie byl mega ciezki i calkiem zgrabny, ALE nie wpadlam na to, zeby sprawdzic jak mozna polozyc spacerowke... Sprawdze nastepnym razem.

Swoja droga juz mnie szukanie wozka meczy... Wszystkie w sklepach stacjonarnych sa drogie, a w necie na pewno czegos nie doczytam i pozniej bede sie meczyc ja, albo dziecko...

Teraz niestety dużo wózków ma kubełki
Ten Makoty chyba właśnie też
9766b.jpg
Trzeba sprawdzić, jak gdzieś będę w wózkolandii na pewno zerknę :)

Poszukałam w necie - ma bardzo słabe opinie

Załączniki

• 9766b.jpg
    9766b.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
Właśnie szukając wózków sprawdźcie spacerowke! Mi pan w sklepie właśnie spacerowki głównie pokazywał jak wyglądają i jak działają i jestem mega zadowolona, a spacerowki używamy do dziś. Nie musieliśmy kupować oddzielnej, kupiliśmy ale tylko po to, żeby jeździła na w razie czego w samochodzie, ale jak jedziemy na dłuższy spacer czy wyprawę, jedzie z nami duży wózek

Byliśmy z mężem w weekend w sklepie i skupiliśmy się głównie na łóżeczkach, wózkach i fotelikach. Z wózków od wejścia spodobały mi się x-landery x-a i x-move. Ładnie się prowadziły i akurat były wystawione w łandych kolorach więc przyciągały mnie jak magnes. Ale po rozmowie ze sprzedawcą odrzucam w ogóle wybór tego wózka. Dlaczego? Ano z prostej przyczyny, że rodzę w lipcu i chciałabym jak najdłużej w gondoli wozić małą, chociażby do stycznia a może by się udało i dłużej. X-landery mają tę wadę, że długość gondoli to zaledwie 72/73cm przy czym mają dość mocne zwężenie przy nóżkach malucha więc na oko korzystałabym z gondoli przez 3/4mies. Oznacza to, że przy chłodnych, zimnych dniach listopada, grudnia mała musiałaby jeździć już w spacerówce, która jest jednak bliżej ziemi i nie zabezpiecza tak przed zimnem.
Na razie nasz wzrok skierowany jest na Jedo Fyn - prowadzi się nieźle, gondola 80cm, bardzo szeroka. No ale zobaczymy za miesiąc, jaki ostatecznie wózek kupimy. Pewne jest, że na bank będzie musiał mieć większą gondolę.. :)

do czytania opinii też już doszłam,, ale niech ktoś mi znajdzie wózek, który nie kosztuje 1000-4000 i ma dobre opinie... nie kupię x-landera, dlatego, że jest x-landerem, bo zwyczajnie szkoda mi kasy. usilnie szukam czegoś tańszego, bezpiecznego i lekkiego :baffled:

reklama
Makota89
Ja szukałam wózka bardzo długo i w końcu znalazłam baby merc, opini wiecej pozytywnych, plus koleżanka ma taki wozek i strasznie jest z niego zadowolona.
Ja zamówiłam, cena jest jak najbardziej w porządku. Tak jak pisze bardzo duzo szykałam i zastanawiałam się.
Co do kół stawiam na równe koła, bez mozliwosci skrętu z przodu, ponieważ w sklepie i po równych terenach wozki z obrotowymi kołami sie sprawdzają, ale na wybojach i nie równym terenie, niestety mozna dostać apopleksji.
Ja juz go zamówiłam, jest juz na miejscu w PL cały obejrzany, nie jest ciężki, fajnie sie go prowadzi z balastem, bratowa sprawdzała, teraz czekamy jeszcze na lozeczko i pare dodatków które zamówiliśmy, i paczka tutaj bedzie slana..

Poczytaj, moze i Tobie sie spodoba. Zobacz ofertę: 3w1 Wózek Baby Merc Orion 2 + fotelik + gratisy http://allegro.pl/showItem2.php?item=4067713395

:)

Do góry