reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Makota, a może używany? Gdzieś w swojej okolicy, żebyś mogła pomacać, pojeździć i zabrać do domu :)
Te wózki lepszych firm w całości są rozbieralne i można je wyprać.

Dla mnie obrotowe koła to priorytet w wózku. Jeździłam po lasach, śniegach wystarczy zblokować możliwość obrotu koła.
W moim wózku po przełożeniu rączki wielkie koła są z przodu i nawet po plaży dobrze się jedzie :)

martittka każde dziecko rośnie w swoim tempie, moja wyrosła z gondoli w wieku 4 miesięcy, koleżanki córka w takiej samej gondoli jeździła 8 miesięcy.

Ostatnia edycja:
reklama
Makota89
Ja szukałam wózka bardzo długo i w końcu znalazłam baby merc, opini wiecej pozytywnych, plus koleżanka ma taki wozek i strasznie jest z niego zadowolona.
Ja zamówiłam, cena jest jak najbardziej w porządku. Tak jak pisze bardzo duzo szykałam i zastanawiałam się.
Co do kół stawiam na równe koła, bez mozliwosci skrętu z przodu, ponieważ w sklepie i po równych terenach wozki z obrotowymi kołami sie sprawdzają, ale na wybojach i nie równym terenie, niestety mozna dostać apopleksji.
Ja juz go zamówiłam, jest juz na miejscu w PL cały obejrzany, nie jest ciężki, fajnie sie go prowadzi z balastem, bratowa sprawdzała, teraz czekamy jeszcze na lozeczko i pare dodatków które zamówiliśmy, i paczka tutaj bedzie slana..

Poczytaj, moze i Tobie sie spodoba. Zobacz ofertę: 3w1 Wózek Baby Merc Orion 2 + fotelik + gratisy http://allegro.pl/showItem2.php?item=4067713395

:)
ja mam coś podobnego.

skrętne duże kółka nie latają na wybojach, ja swoim jeździłam po lesie, po nierównych, nieodśnieżonych chodnikach i nigdy nie zdarzyło mi się, żeby mi uciekł... i nie blokowałam kółek, chociaż chyba na plaży się zdarzyło zablokować :p ale małe kółka piankowe uciekają, to fakt, dlatego nie lubię wózków parasolek.

moja córka jeździła w gondoli krótko, bo po prostu nie chciała, jeszcze się mieściła, ale że spacerówka rozkłada się na płasko i ma nawet certyfikacje do przewozu noworodków, przesadziłam ją i problem ze spacerami minął. koleżanki córka w tej samej gondolce jeździła ponad pół roku, na spacerach spała, więc wygodnie jej było, a moja spała dopiero po spacerze i chciała obserwować :p

Ciezko teraz o fajny wozek z duza gondola. Poza tym zalezy mi na wielkosci wozka takze po zlozeniu gdyz mam trzydwiowego suzuki swifta czyli malenstwo i bede musiala tam wszystko upchac ;)

Poza tym w x-landerze w spacerowkach sa rozkladane oparcia, nawet na plasko. Do kompletu jest fajny cieply spiworek.

I wielki plus x-landera x-move... Wszystkie pompowane kola. Dla maluszka idealne.

Ostatnia edycja:
Byliśmy z mężem w weekend w sklepie i skupiliśmy się głównie na łóżeczkach, wózkach i fotelikach. Z wózków od wejścia spodobały mi się x-landery x-a i x-move. Ładnie się prowadziły i akurat były wystawione w łandych kolorach więc przyciągały mnie jak magnes. Ale po rozmowie ze sprzedawcą odrzucam w ogóle wybór tego wózka. Dlaczego? Ano z prostej przyczyny, że rodzę w lipcu i chciałabym jak najdłużej w gondoli wozić małą, chociażby do stycznia a może by się udało i dłużej. X-landery mają tę wadę, że długość gondoli to zaledwie 72/73cm przy czym mają dość mocne zwężenie przy nóżkach malucha więc na oko korzystałabym z gondoli przez 3/4mies. Oznacza to, że przy chłodnych, zimnych dniach listopada, grudnia mała musiałaby jeździć już w spacerówce, która jest jednak bliżej ziemi i nie zabezpiecza tak przed zimnem.
Na razie nasz wzrok skierowany jest na Jedo Fyn - prowadzi się nieźle, gondola 80cm, bardzo szeroka. No ale zobaczymy za miesiąc, jaki ostatecznie wózek kupimy. Pewne jest, że na bank będzie musiał mieć większą gondolę.. :)

Ja Jedno mogę polecić z czystym sumieniem:tak: mam wprawdzie bartatinę - starszą siostrę fyna, ale to podobne wózki - moja przyjaciółka ma fyna i też jest bardzo zadowolona:tak:

do czytania opinii też już doszłam,, ale niech ktoś mi znajdzie wózek, który nie kosztuje 1000-4000 i ma dobre opinie... nie kupię x-landera, dlatego, że jest x-landerem, bo zwyczajnie szkoda mi kasy. usilnie szukam czegoś tańszego, bezpiecznego i lekkiego :baffled:

Ja bym za dopłatą xlandera nie chciała:rofl2: Tak samo jak quinny. Małe gondole, kubełkowe spacerówki:no: Zdecydowanie wolę swojego jedo i założę się, że Adasia długo będę mogła w gondoli z całym opatuleniem włożyć

Xlander nie ma kubelkowej spacerowki... Ka normalne oparcie, u mnie regulowane na pasek, więc mam wiele możliwości postawienia oparcia. No i ja nie mam parcia żeby jak najdłużej wozić w gondoli. Spiworek do spacerowki i też jest ciepluyko. Jedo bym za to nie chciała :) bo ma według mnie beznadziejna spacerowke

Xlander może nie, ale gondolę ma małą, za to qiunny ma obie te wady. Ja na spacerówkę nie narzekam, poza tym Klaudia mało w niej jeździła, bo odkąd chodzi, to raczej nie chciała jeździć, za to po śniegu idzie jak czołg:-D

dla mnie x lander to jeden z najlepszych wózków na rynku,gondolę i tak odłożycie wcześniej niz co poniektórzy sie upierają.nie ma kubełkowatego siedziska to bzdura.Jest drogi,to fakt dlatego nie mówie ze ma same zalety.Wg mnie za to brzydkie strasznie sa jedo,do tego wcale dobrze się nie prowadzą i myslę ze są czesto zachwalane bo sa,gdybym miała tez bym zostawiła i korzystała,ale na szczęscie nie muszę i wolę wydac kasę na używkę x landera niz np.jedo.

Ostatnia edycja:
ale wiecie co? to już nie pierwszy raz się spotykam, że " świat" dzieli się na zwolenników xlanderów a przeciwników jedo i na odwrót :D

tak czy inaczej, najważniejsze, żeby każdej z nas podobał się właśnie taki wózek, jaki kupiła i była z niego zadowolona :) każda czego innego oczekuje od wózka, więc na inne rzeczy zwraca uwagę

reklama
a co powiecie o firmie Mutsy? ma któraś z Was? nam się spodobał właśnie wózek tej firmy 3w1 , gondola 82 cm więc myślę, że spora

Do góry