reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Śliczności kupujecie :tak:

Policzyłam - najmniejszych 56 i małe 62 mam: 9 body krótki rękaw, 15 body długi rękaw, 15 pajacyków, 8 śpiochów, 2 rampersy i 5 par spodni.
Mogę rodzić bliźniaki :-D

reklama
Ja kupilam 2 paczki uzywek i dostalam od siostry ubranka po siostrzenicy. Siostra przebrala i zostawila mi takie bardziej meskie. Mam wrazenie, ze mam tego za duzo :( rozmiar 56 wystarczy pewnie na 2 tygodnie, a 62 na miesiac :/ niepotrzebnie wydalam az tyle na tamte uzywane. Trudno. Moze sie przyda :) duzo wiecej ladnych ubranek widuje
dla dziewczynek

Ja kupilam 2 paczki uzywek i dostalam od siostry ubranka po siostrzenicy. Siostra przebrala i zostawila mi takie bardziej meskie. Mam wrazenie, ze mam tego za duzo :( rozmiar 56 wystarczy pewnie na 2 tygodnie, a 62 na miesiac :/ niepotrzebnie wydalam az tyle na tamte uzywane. Trudno. Moze sie przyda :) duzo wiecej ladnych ubranek widuje
dla dziewczynek

ja mam właśnie problem z tymi rozmiarami, nie wiem ile czego kupować, moja siostra mówiła, że na początek 56 były za duże dla jej córeczki, skąd ja mam wiedzieć jakiej wielkości będzie moje dziecko ? :blink:
na pewno Ci się przyda więcej ubranek, nie raz malucha trzeba kilka razy przebierać w ciągu dnia, lepiej mieć ciut więcej niż za mało :tak:

Doti faktycznie dużo tego masz, ale może to i lepiej, nie będziesz musiała tak często prać. Ja na pewno będę musiała coś dokupić, policzę ile czego mam i wybiorę się do hurtowni po resztę. Ja się ubrań na 56 nie boję, ba! nawet na 50 i 44 mam pojedyncze sztuki.

Edit: popatrzyłam na zdjęcia Klaudii, ubranka na 56 były dobre po miesiącu od porodu:sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny generalnie chłopcy szybciej wyrastają. Dziewczynki się rodzą mniejsze więc dłużej pochodzą w 56. Mój syn szerokością wyrastal bo był ubity. Ale kazde dziecko inne ;)
Doti też mam multum tego i po prostu założy raz i w odstawke ;)

ale dziewczynki kruszynki kochaniutkie :-D

faktycznie, co dziecko to inna budowa... takich malutkich ubranek jak 50 to nie posiadam... jestem ciekawa jak duży chłop mi przyjdzie na świat :)

reklama
Ja też mam parę na 56 , a tak to się staram takie kupować albo 62 albo do 3 miesiąca, żebym przynajmniej na początku miała spokój z kupowaniem. Ja jak sie urodziłam miałam z 53 cm i 3300 więc taka duża nie byłam:) może mały też nie będzie bardzo duży he ale na usg jest cały czas ponad tydzień do przodu więc w sumie to nie wiem.

Do góry