reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy lipcowek

Makota – ja kupiłam używane laktatory, wyparzę przyssawki i będę używać jeśli trzeba :) Nie mam z tym problemu.

Pmpersów mam 37szt „0” lub „1”, ale chyba pora kupić jeszcze paczke „1”, sklepy niedaleko więc będzie czas zeby kupic :) na kilka dni mam zapas.

Fotelik dostalismy od znajomej, wozek kupilam za 40euro uzywany 2w1.

reklama
Kopacz, ja tez chce cabriofixa lub pebble. A masz bazę do niego? Ja kupiłam używana.

nie kupuje bazy :sorry: nie stac juz mnie

KiP masz rację ,że taka paczka na długo nie starczy. Ale jeżeli ktos nie ma miejsca do przechowywania, to robienie zapasów jest uciążliwe. A sklepów nie zamykają;-) więc w każdej chwili dokupić można.

Kopacz, ty ciuchów z okresu przed ciążą nie przymierzaj.na wyjście za szpitala to ciążowe przygotuj, albo przynajmniej bardzo mocno rozciągliwe. Niewiele kobiet ma to szczęście,że brzuch od razu wraca do pierwotnego kształtu. U większości różnica jest stosunkowo niewielka

ja wiem, ale mi nie chodzi o brzuch....tylko boje sie ze biodra mi sie juz nie zejde do rozmiaru 38 tylko zostana takie jakie sa :no:

pampersow mam 2 pazcki 1 i 2 pazcki 2 ,husteczki 5 pazcek;)

koszul mam kilak rozpinanych na kilka guzikow od gory,na ramkach mam jedna

makota
ja mam uzywany alkatator od siostry:)

malgozrtaka
moja sisotar wyszla ze szpitala po 5 dniach i zaraz zalozyla spodnei sprzed ciazy,szcesciara:)

Są kobiety które tyją niewiele, do końca mają małe brzuszki i zwłaszcza po porodzie SN brzuch szybko znika a reszta bez zmian. Znam takie przypadki np bratowa w 7 msc w obcisłej sukience bawełnianej a miała brzuch jak ja normalnie w dobrych czasach.
Po urodzeniu córki, (przytyłam 17 kg), 10 kg spadło w ciągu tyg,( bo niby dziecko + dodatki ważą więcej ale zazwyczaj dochodzą gigantyczne obrzęki).Po 3 msc wróciłam do wagi, a do rozmiaru chyba po 5 msc. W każdym razie do pracy wróciłam w super dopasowanych rurkach, sprzed ciąży.
Teraz chyba przytyje mniej ale czuję ,że powrót nie będzie taki łatwy.

O to mam szansę na razie na wbicie się w część ciuchów sprzed ciąży, bo jeszcze chodzę w bluzkach i kurtce sprzed :-D Obstawiam ze spodniami będzie gorzej, ale teraz zasuwam w alladynkach i spódnicach, też sprzed ciąży, to w lato dam radę :) No i niezawodne legginsy ciążowe, pewnie też się przydadzą. A zamawiałam na allego (1 parę znosiłam, teraz mam 2 pary mało chodzonych) i jestem z nich mega zadowolona. I dziewczyny nie martwcie się, schudniemy ;-)

Wzięłam się porządniej za zakupy... zamówienie w Gemini zrobione, dla siebie już będę miała wszystko. Zostało mi troszku rzeczy dla małej. Jak się uda to jutro skoczę po fotelik, to może dokupię nieco rzeczy w tym samym sklepie.

reklama
Witajcie dziewczyny, jestem tu prawie nowa to znaczy przy staraniach trochę sie udzielałam na staraczkach a tutaj to chyba nie. Fajnie ze tak piszecie gdzie jakie promocje co polecacie niektóre sprawdzonego itd. Ja z wyprawki troche mi brakuje dla dzidzi brakuje mi najważniejszych chyba rzeczy łóżeczka, fotelika samochodowego - które dostane od koleżanki no i wózka który mam zamiar kupić jak narazie to zamierzam kupić Tako city move. Zastanawiam się też nad leżaczkiem, bujaczkiem tiny love.
A z koszul do karmienia to mam chyba ze 3 takie do karmienia jedna na poród i piżamke do ramienia (spodenki + koszulka) a pampersy to ma 2 duże paki pampersa 1 i chyba z 6 opakowań chusteczek - myślę ze na początek wystarczy dopóki jak nie dojdę do siebie po porodzie.

Do góry