reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy lipcowek

Ja tez nie mam koszuli do karmienia. Mam zamiar kupic jedna na ramiaczkach i nic wiecej. Bede uzywac swoich dotychczasowych koszul/ bluzek/ sukienek na ramiaczkach bo wydaje mi sie ze to bedzie całkiem wygodne rozwiazanie - tylko zsunąć ramiączko i juz cycek gotowy :)

reklama
dzieaczyny a koszule zabieracie na ramiączkach, cjazowe czy zwykłe? bo ja mam tylko jedna na ramiączkach bawelniana a reszta koronka i tiule i chyba nie wypada tak w szpitalu wystepowac jak w buduaze ;-)

ja mam ze 3 koszule ciążowe, ale myślę właśnie żeby jeszcze jakąś 1 na ramiączkach kupić - upały zapowiadają :-D:-D:-D:-D:-D Tylko, że to pewnie taka zwykła, duuża z targu będzie :-)

Ja mam 1 na ramiączka ale coś czuję, że jej rozmiar to pomyłka, chyba, że dziurę na brzuch zrobię :-D i jedną z guzikami. Muszę jeszcze 1 większą na ramiączka kupić. A do domu kupiłam piżamę w biedrze, koszulka + spodnie Super :-D

Ile paczek pampków kupujecie przed porodem?

Michalina, ja mam cztery paki po 72 pieluchy w rozmiarze 2, a do tego ok 35 pieluch w rozmiarze 1.
Ale mną sie nie sugeruj. Była promocja w lidlu na te dwójki, wysłałam męża na zakupy myśląc ze kupi max dwie paczki a on wrócił z czterema :)

Ja tam zapasu pampersów nie robię. 1 w rosmannie w stałej cenie po 50 gr za szt chyba wychodzą. Poza tym zawsze jakaś tam promocja się trafi, a już przy starszym dziecku zapasy rozdawaliśmy i jakieś większe ciągle na dnie szafy leżą bo za dużo kupiliśmy.

Muszę tylko kupić nowe legginsy na wyjście ze szpitala. Bo chyba inne spodnie na ranę po cc sie nie nadadzą. A legginsy już mi się zużyły

Ostatnia edycja:
Elifit - to ktos kupuje uzywane laktatory?
Michalina - ja mam duza paczke 1. Widzialam ich wielkosc i uznalam, ze moze byc to blad. Sa jak na lalke :p najwyzej oddam pozostale. 2 mam chyba z 4 paczki, bo 1 kupilam ja a 3 tescie jak byla promocja w lidlu ;)

Mam kupione wszystko, ale mam obawy, ze mam za malo ubranek 56 i ze w ogole mam za malo ubranek :/

reklama
Pampków mam 2 paczki po 43szt rozm 1 i 2 paczki rozm 2 po 72 szt.
Myslę że jedynek będzie w sam raz, na początku idzie około 8 pieluch na dobę, więc jedna paczka 43szt to zapas raptem na 5 dni. A jak wam sie trafi dziecko które robi kupę przy każdym karmieniu to jescze więcej pójdzie :)
Poza tym na początku trafi się że źle się zapnie, albo dziecko w trakcie przewijania osika wszystko dookoła i pileuszka zmarnowana :)

z ostatnich zakupów zamówiłam wczoraj takie zwykłe biustonosze do karmienia i uświadomiłam sobie, że pampersów i chusteczek nawilżonych nie mam :laugh2: - świetnie, jedyna rzecz którą potrzebuję do szpitala dla dziecka, i bym zapomniała.

Powiedzcie mi czy wyparzenie smoczka i nakładek na sutki ma już sens czy to za wcześnie na miesiąc przed porodem?

Nie wiem czy za wcześnie, ale ja to właśnie wczoraj zrobiłam, bo pakowałam torbę. Najwyżej w szpitalu przed pierwszym użyciem jeszcze raz przeleję wrzątkiem, zawsze na oddziałach jest jakiś czajnik elektryczny, kubek będe miała swój, więc na szybko zrobię drugie wyparzenie.

Dziewczyny, a co myślicie o tych otulaczkach Motherhood? Pamiętam, że któraś ma. Zastanawiam się cały czas nad rożkiem, bo mam po N. ale kremowy w kwiatki, siostra ma mi uszyć bardziej chłopięcy, ale myślę, czy warto :confused:

to ja odsyłałam te otulaczki, ale nie ze wzgl na to że cieńkie są, ale stwierdziłam że trochę za dużo kasy za pieluszkę flanelową z rzepem. Wolę flanelką owinąć w naleśnik i oszczędzić 35zł.

Do góry