reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Fajny, fajny. Też się na te z motherhood czaiłam, ale koleżanka siostry, która ma świetną sytuację materialną przekazała mi paczkę po swoich córeczkach i jest tam prawdopodobnie (ma dotrzeć do mnie w czerwcu) poza stosem ubranek rożek Chanel :D śmiałam się, że będziemy z Polką się lansować na porodówce :D
:-D:-Dfajny jest ,nie takii sztuczny jak niektore:no:

Agulam jak wypatrzysz jakieś fajne łóżeczko z 2 poziomami to daj znać ;-)
Ja mam mieszane uczucia co do rożka. Sama nie wiem. Natalę rodziłam w zimie i rożek spełniał 2 fuknkcje, że dziecku było ciepło i ciasno - czyli tak jak w brzuszku ;-) przynajmniej wszyscy dookoła zalecali. A teraz będzie lato, upały. No ale jeśli nie rożek to co? Jest jeszcze coś takiego jak "otulaczek".
dam znac na pewno:)nochyba ze kolezankami pozyczy ten z tamtego roku,bocos wpsominala ostatnio.podoba mi sie ten z graco co ktoras wstawila ale nie bede tyle kasy wydawala jednak
co do rozka to ja bede uzywala jako kolderki albo bede dzidzie na nim kladła.pogody tez rozne bywaja.na pozcatek w domu pewnie 'obcym' jak beda chcieli potrzymac dzidzie to tez dam w beciku:-D
prosze bardzo otulazcek:)

Motherhood, Otulaczek za 36,99 zł - Motherhood - Świat niemowlaka - Smyk.com

reklama
Za to graco dalam 400 zl na allegro bo znalazlam "uzywane" ale nowe ;) nie moglam uwierzyc ze ktos nowe w opakowaniu sprzedaje nieuzywane lozeczko za taka cene... Patrzac na ceny w internecie bylam przekonana ze ktos probuje opchnac jakis shit. Tymczasem nie ma sie czego przyczepic. Lozeczko nowiusienkie. Takze polecam poszukac takich okazji na roznych aukcjach :)

Za to graco dalam 400 zl na allegro bo znalazlam "uzywane" ale nowe ;) nie moglam uwierzyc ze ktos nowe w opakowaniu sprzedaje nieuzywane lozeczko za taka cene... Patrzac na ceny w internecie bylam przekonana ze ktos probuje opchnac jakis shit. Tymczasem nie ma sie czego przyczepic. Lozeczko nowiusienkie. Takze polecam poszukac takich okazji na roznych aukcjach :)

a na holenderskim "allegro" ≥ Vind graco in Kinderkamer | Bedden op Marktplaats.nl

Ninja dobre z tym rożkiem Chanel:-D
Ja mam rożek po Klaudii, ale był używany tylko jako mata, bo było za ciepło, a Klaudia była za mała na niego - wpadała mi poniżej tego wycięcia na głowę i dupa, okręcałam ją kocykami, bo kiedyś czegoś takiego jak otulacze nie było. Czaiłam się na ten z motherhood właśnie i nie wiem czy nie kupię, bo całkiem fajne się wydają.

Właśnie też mam wrażenie, że te rożki mogą nie być zbyt często przez nas używane bo prawdopodobnie będzie za ciepło, ale nie mam żadnej kołderki ani kocyka dla małej, więc i tak bym kupiła gdyby ten zdobyczny do mnie nie jechał :)

Na cieplejsze dni i noce kupiłam otulaczki, taki zestaw: Lassig Zestaw 2 Otulaczo-Kocyków 120x120cm Peace & Dots Girls / Akcesoria dla dzieci - Zabawki oraz akcesoria dla dzieci i rodziców.. Wydają się ok, zobaczymy w praktyce.

Co do wózków, to nam zewsząd polecali firmę Jedo i model Fyn memo, więc na taki się zdecydowaliśmy. Bierzemy cały szary z białym podwoziem :D ale to w czerwcu dopiero.

A kupujecie elektroniczne nianie?

Z Jedo powinnaś być zadowolona. Ja nianię mam po Klaudii, poza tym u mnie to raczej konieczne, bo mieszkamy w domu, na dwóch piętrach

Niani na razie nie kupuję, nie wiem jeszcze czy będę potrzebować.

Tak poza tym to patrzę na ceny tych rzeczy, które kupujecie i zastanawiam się jakie fortuny już wydałyście?
Ja mam łóżeczko-kołyskę za 80 zł
wózek (gondola+spacerówka) z parasolką, folią przeciwdeszczową i moskitierą za ok 100 zł
dwa laktatory AVENT (ręczny i elektryk) plus chyba 20 buteleczek za jakieś 100 zł

oczywiście kupowałam z drugiej ręki, ale w bardzo dobrym stanie :)

Ostatnia edycja:
Elifit a skąd ta propozycja odnośnie laktatora? Gdzie się rejestrowalas?

Nigdzie. Przyszło mi na skrzynkę tu na forum.

Też tak czytam u się zastanawiam ile kasy wam na to wszystko poszło. Obstawiam że koło 2 tysięcy.

Ja rożki mam trzy. Z jednego starego zrobiłam organizer a reszta po siostrze. I też pewnie jako kołderka jesienią posłuży.

Ostatnia edycja:
reklama
Niani na razie nie kupuję, nie wiem jeszcze czy będę potrzebować.

Tak poza tym to patrzę na ceny tych rzeczy, które kupujecie i zastanawiam się jakie fortuny już wydałyście?
Ja mam łóżeczko-kołyskę za 80 zł
wózek (gondola+spacerówka) z parasolką, folią przeciwdeszczową i moskitierą za ok 100 zł
dwa laktatory AVENT (ręczny i elektryk) plus chyba 20 buteleczek za jakieś 100 zł

oczywiście kupowałam z drugiej ręki, ale w bardzo dobrym stanie :)
Troche sie wydalo... Moze nawet ZAduzo. Ale z zusu sie ciagnie odpowiednio duzo wiec mozna sobie pozwolic.

Pozniej sprzedam i odzyskam czesc kasy.

Trzeba kombinowac ;)

Do góry