reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

reklama
Katka ja tam nigdy nie kupuję osobno do białego i kolorów. Wszystko piorę w jednym z tym, że to zazwyczaj kolor jest. Na ciuszki kupiłam Dzidziusia jest tańszy niż Lowella i Jelp, a wypralam już jedną partię i jestem zadowolona. Ładny delikatny zapach i ubranka super odświeżone. Doprał też drobne plamki na ciuszkach, które miałam używane. Mam jeszcze próbkę mleczka do białego z Lowelli, to chyba zrobię w nim tetrę i to co całe białe i będę mieć porównanie

To ja tez sie wypowiem w temacie proszkow. Mam jelp do kolorowych, bo akurat byla promocja. Jezeli chodzi o pranie naszych ubran, wszystko piore w proszku do koloru.

co do termometrow mam dotykowy od 4 lat i jestem zadowolona,nie wyobrazam sobei inazcej mierzyc malemu dziecku

ja mam lowele kolor i biala,i jelp kolor

makota
u mnie w rossmanie male pojemniczki sa od razu na pocztku przy małych kosmetykach,takie pojemniczki sa tez w empiku

Haust, nie obrażaj się...Nie znam faceta ,który miałby pojecie o kobiecych rozmiarach. Mój ledwo się łapie w swoich.......:tak:

moj ex w miare sie orientowal w moich rozmiarach, raz mi kupil stanik, rozmiar dobry ale zle lezal wiec poszlismy wymienic, ale tak to zna rozmiary :laugh2:
Katka, nie wiem :zawstydzona/y:

Ja kupiłam jelpa do prania, ale prać zamierzam w czerwcu:happy2:

ja tez mam jelpa :-D co wygralam na warsztatach

Hej!

ja też się zbytnio nie przejmuję jaki mam prosze, zazwyczaj kolor do wszystkiego. Teraz dzieciowe ciuszki prałam w loveli do białego, bo akurat dostałam parę próbek od położnej, więc wszystko razem machnęłam tym płynem. Nie zauważyłam żeby coś się stało z kolorami, moim zdaniem jest bezpiecznie. Te proszki/płyny do prania dla dzieci i tak są tak delikatne że chyba nie powinno się nic dziać, no chyba że jest coś w bardzo intensywnym kolorze, co może farbować.

Co do kosmetyków do szpitala i w ogóle zawartości torby to można po prostu przedzwonić na oddział położniczy i zapytać, w każdym jest inaczej. Np u nas myją dziecko tylko raz, potem 3 dni się nie kąpie dzieciaka. Ja sama małego przecierałam na łóżku wacikami i tyle. A kosmetyki to najlepiej wziąć po prostu te dla dziecka i samej też z nich skorzystać, żeby nie mieć dwóch żeli pod prysznic itp.

Oj tam, oj tam - na aptekarza się nie obrażam - w końcu to obcy facet :-D Gorzej - gdyby mój mi takie rozmiary wybierał ;-) Na szczęście P. trafia z rozmiarami :-)

Ja piorę w Lovelii do kolorów, do białego nic nie mam. Kurcze już zapomniałam jak ładnie pachnie ten płyn :tak:

z zakupowych wiesci, doszly moje z allegro: torba do wozka, termometr, oslonki na sutki, poduszka klin, wszystko fajne :) spelnia moje oczekiwania :-)

reklama
Ja kupilam na promocji proszki Loveli do kolorow i bialego, plyn Lovela do bialego i pralam wg kolorow. Mam zamiar zuzyc te zapasy, a potem bede przestawiac Olka na dorosle proszki. Tak samo robilam przy starszych dzieciach.

Co do torby do szpitala biore taka srednia podrozna na ramie. Jutro mam zamiar ja pakowac. Zobacze jak sie zmieszcze w niej.

Ostatnia edycja:
Do góry