reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Z tego co zauważyłam te kocyki są w 2 wersjach.
1-polar + bawełna, 2- polar + bawełna z ociepleniem w środku, nazywają je kołderkami
Szczerze mówiąc ten 1 na chłodne dni w zupełności wystarczy. Ja nawet grubszego nigdy nie miałam, nawet w zimie.
Używałam takiego z Drewexu Kolorino, już ich nie robią chyba.
A teraz na upały kupiłam taki cieniutki z bawełny, 1 warstwa.
A i rożek się może przydać...

Powiem Wam ,że żal mi dzieci sąsiadów . Zimą wozili je w wózkach pod KOŁDRAMI!!!!!!!!!!
Zwykłe, duże,że dziecka nie widać. A dzieci kilkuletnie:no:

Na zimę jak dziecko w kombinezonie, wózek ma też pokrowiec ja ciągle używałam tego samego kocyka , o ile używałam.
W spacerówce nie miałam śpiworka ani pokrowca. I jakoś dziecko nie marzło

reklama
Moja jedna sąsiadka wozila swoją córkę w wózku ubrana w : rajstopki grube, spodnie na polarku, kocyk gruby, oslonka na nóżki, gruba kurtka, czapka, szalik, rękawiczki, podczas gdy mojej Oli zalozylam pierwszy raz grubsze leginsy....

Witam,
Dziś basen a potem piknik w przedszkolu. Już sie nie mogę doczekać temperatur, które nadają na ten tydzień :)

Mąż właśnie ze spaceru z dzieckiem wrócił i dzieci ponoć od krótkich rękawów po kurtki i czapki.
Mam nadzieję,że jej nie zaszkodzi wyjście, bo kaszel ciągle brzydki ma i katar. Ale już tydzień w domu siedzimy....

Ja pościeli na razie nie zamierzam kupowac. Mysle ze dopiero za kilka mcy sie przyda. Na razie beda w użytku kocyki i spoworki.

Termometr mam beurer, niby porządny ale ja jakos nie do końca mam zaufanie do takich elektronicznych termometrow. Mam jednak nadzieje ze sie sprawdzi.

Dzis w końcu kupilismy bazę do fotelika maxi cosi. Co prawda fotelika jeszcze nie mamy ale baza juz jest :)
Nówki chodzą po 600-700 zł a my kupilismy używkę za 350. Mysle ze to dobry deal :)

Muszę faktycznie przejrzeć materiały na allegro by kupić na ochraniacze na łóżko. Mama mi uszyje. Jakieś naszywki też wypatrze. Jutro praca zdalna więc będzie na to czas ;-)

Termometr mam elektryczny. Zastanawiam się nad bezdotykowym... Ale zastanawiam się czy to nie będzie zbędny wydatek.

Katka, moim zdaniem zakup tego termometru to jeden z moich najbardziej udanych. Warto zainwestować i kupić dobry, taki którego nie wkładasz na kilkanaście sek do ucha, czy nie wyprawiasz nim tajnych zygzaków na czole.
W moim celujesz w czoło (nad brwią) z odległości 1-3 cm, naciskasz guzik pomiaru i wyświetla się od razu wynik. Nie muszę nawet włączać światła w pokoju, ani budzić czy przekładać dziecka.

No mogę już torbę szykować. Wczoraj porobiliśmy zakupy drogeryjno-apteczne i poza majtkami wielorazowymi dla mnie i nożyczkami dla małej mam wszystko :-) Pan w aptece mnie załamał przyniósł dla mnie majtki rozmiar 44-46 i pyta cz mogą być? :szok::cool2: No kurcze tyłek mi urósł, ale nie aż do takiego rozmiaru :-D;-)

Jagodka - w ciazy znamiona lubia sie zmieniac. Ja mam bardzo duzo znamion, ktore musze obserwowac. W srode tez ide do dermatologa z takim, ktore wydaje mi sie wieksze. Lepiej skontrolowac...

Termometr bezstykowy jest wygodny nawet dla doroslych

Haust - no pan nie zna sie na tylkach, tylko na lekach :p daj znac jak poszlo pakowanie

Ja kupilam ziaja ulga zel do mycia twarzy i ciala. Jest w niewielkim opakowaniu, wiec do szpitala bedzie w sam raz. O dziwo, nie moge dostac miniaturowych, pustych opakowan... Mam zabierac caly zel, zasypke i oliwke do szpitala? Troche bez sensu...

Ostatnia edycja:
reklama
Makota a twój szpital nie ma kosmetyków dla bobasow? Ja nie muszę nic brać, szpital ma nivee. W rossmannie są małe buteleczki. Do pupy polecam używać nic tylko wietrzyc, dopiero jakby coś sie zaczęło pojawiać, wtedy smarowac.

Też polecam kupić dobry termometr i sie nie wkurzac niepotrzebnie potem. Ja mam thermo flash i jestem bardzo zadowolona, nie muszę Oli budzić, cichy, szybko mierzy i jest dokładny

Haust bo te majty sie nie rozciągają , mi pani w aptece jak Ole rodzilam kazała wziąć m/l jak ja noszę małe s normalnie....

Ostatnia edycja:
Do góry