reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Ja mam nieciazowe legginsy z lidla. Jedne takie niby jeansowe i 2 szt materialowych. Jak dla mnie sa ok. Te materialowe nosze teraz w ciazy. Poza tym mam 2 szt materialowych i 1 szt tych niby jeansowych ciazowowe zamowione na allegro. Jeansy sa dla mnie niewygodne. W lidlu chce kupic top, albo 2 topy. Brzuch mi duuuuzo urosl i krotsze bluzeczki sa juz za krotkie :(

reklama
Ja z happymum mam spodenki do kolan i spódniczke - bardzo sobie chwalę. Ale ceny za to powalały :rofl2: warto czasem coś takiego kupić ale nie wszystko bo można pójść z torbami a przecież to tylko na okres ciąży. Z h&m mam jeansy i dresy - zadowolona jestem ale kupowałam jak byłam w pierwszej ciąży. Teraz mam wrażenie (choć nie tylko ja), że ten sklep bardzo się zepsuł jakościowo i dawno już tam nic nie kupiłam.

Seorise tak okolo pol roku. Ja bede miala taka od znajomych i im do takiego czasu sluzyla.
moim zdaniem trochę krócej. Tak realnie to 4 miesiące. Oczywiście wszystko zależy od wielkości dziecka i jego ruchliwości.

Rurki to dla mnie jakaś masakra. Zamęczyłabym się.

Muszę kupić łóżko dla Natalki. Wybrałam takie co.mi się bardzo podoba ale jest tylko białe. A my tak szybko mebli nie zrobimy w dziecinnym bo trzeba inne rzeczy zrobić. I tak się bije z myślami. A czas leci... Dla maleństwa muszę pościel kupić.
Białe do wszystkiego pasuje :)
A po co Ci pościel dla maleństwa?
Rodzimy w lipcu, poduszki się nie używa przez pierwsze miesiące, kołdry też w lipcu i sierpniu nie użyjesz, kocyk wystarczy.

Doti,
myślałam o takim podwójnym wózku, ale po dłuższym zastanawianiu doszłam do wniosku że to jednak niepraktyczne jest. Mały już teraz całkiem dobrze chodzi, za 2 m-ce bedzie jeszcze lepiej. Na początek nie planuję długich spacerów sama, będę głównie chyba na plac zabaw pod domem wychodzić, lub na działkę którą mamy 200metrów od domu, więc starszy na nogach, a młodsze w gondoli, potem wieczorem już z dwójką razem z mężem na 2 wózki.
Planuję kupić dostawkę-platformę do wózka buggy board, montowaną do stelaża wózka, jakby starszy się zmęczył na spacerze to może sobie wskoczyć na to i jakoś się dokulamy do domu. Wydaje mi się że taki podwójny wózek byłby nam potrzebny max przez kilka m-cy, więc strata kasy chyba. Poza tym nie podoba mi się że jedno z dzieci jeździ jakby w koszu na zakupy:)
W sierpniu chcemy kupić jeszcze rowerek biegowy i zacząć małego powoli uczyć, może załapie, więc wtedy to już w ogóle będzie luz. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu.

Dziewczyny mam pytanie co do niani elektronicznej. Macie jakieś sprawdzone typy? W naszym mieszkaniu się nie przyda, ale u moich rodziców potrzebuje na już dla Mikołaja, potem na pewno przyda się dla maleństwa. Rodzice mają spory dom z ogrodem, więc potrzebuje coś z dobrym zasięgiem, a opinie na necie są tak podzielone, że nie wiem co kupić:/

Kropka z tym rowerkiem biegowym to nie taki luz;/ Mikołaj jeździ na takim motorku biegowym dla najmłodszych i ledwo za nim nadążam :/ Nie mogę narzekać, bo póki co mnie słucha, ale i tak trzeba być blisko, żeby mu coś nie odbiło i nie wyjechał na ulicę... Synek mojej sąsiadki jest młodszy od Mikołaja i 2 razy wyjechał im na jezdnię.....Nie ma lekko ;) Platforma do wózka to super pomysł:)

Malgos sa rozne wielkosci biegaczy moi sasiedzi maja mniejsze kola niz ja w wozku. Ich dzieciaki skoncza niedlugo 2 lata i smigaja strasznie. Jest jednak tez i taki, ktory nie jest tak mobilny. Takze to zalezy od dziecka.

kropka moj ma dwa lata prawie a jeszcze za duzy gucio jest do tego rowerka.... na dluzsze spacery tez dokupuje ta dostawke do wozka, ewentualnie bede brac ze soba chuste i to mniejsze w niej bede nosic, te wozki dla dwojki tez nie podobaja mi sie, poza tym sa bardzo niewygodne

reklama
Do góry