Frotte - bo nie trzeba prasować A bawełniane na gumce niestety gniecie się praniu i potem ciężko przez gumkę je ładnie wyprasować
U mnie frotte się nie sprawdziły, jakieś drapiące były, a bawełniane na gumce prasuję już po założeniu na materacu, więc nie ma problemu.
Agulam, nie wiem czy jeszcze aktualne, ale ja polecam podkłady i wkłady urologiczne SENI - to takie duże podpaski, podobnej jakości co hartmann ale dużo tańsze.
Hobbit a gdzie we Wrocku chodzisz do H&M? Ja jakoś w Magnolii nie umiałam odnaleźć zakątka mama... ale chyba temu, że się wtedy spieszyłam ;p
Mama jest tylko w pasażu i na arkadach bodajże.
A z biustonoszami do karmienia to ja się wstrzymuję na po porodzie, mam tylko parę z gatty bezszwowych i jakiś stary miękki z odpinanymi ramiączkami. Zobaczę jak mi tym razem z karmieniem pójdzie, poprzednio to była kompletna klapa (brak pokarmu, poranione piersi, stres że nie mam pokarmu, co prawdopodobnie dodatkowo hamowało laktację, po 2 m-cach się poddałam), więc w ogóle coś takiego jak stanik do karmienia nie było mi potrzebne.
Nie ma pośpiechu w tym temacie, a może zaoszczędzicie nie wydając niepotrzebnie lub na zły rozmiar.
Jeśli chodzi o wybór - miękki czy usztywniany - na początek najlepiej miękki ale wzmocniony dodatkowym materiałem, jeśli jest większy biust, żeby cycki nie opadły, ale żeby też nie uciskał kanalików i nie powodował zapalenia póki laktacja się nie ustabilizuje, potem już mozna mieć normalny stanik, jaki kto lubi, byleby dobrze trzymał. Ale żadnej położnej nic do tego, to w końcu nasza sprawa czy nam obwisną cycki czy nie
żeby one były takie chętne do pomocy przy karmieniu lub opiece, ze świeca szukać takiej co by chętnie pomogła, reszta tylko opierdziela i ma gdzieś
Dziewczyny, ma pytanie o coś niekoniecznie dla nowrodka, potrzebuję dla starszego kupić jakąś spacerówkę parasolkę, możecie polecić coś dobrego, z mocnymi kółkami żeby dawały radę nie tylko po chodnikach, ale też po nierównościach czasami (wał, dojście na działkę itp). Myślimy nad Maclarenem XT, ale on starsznie drogi, może macie doświadczenie z jakimiś tańszymi a równie dobrymi?