reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Hej :)

Na początku pozdrawiam wszystkie Mamusie - jestem tu nowa i póki co próbuję się jakoś odnaleźć w różnych wątkach...pobieżnie przeglądając wątek zakupowy wiem, że swego czasu rozmawiałyście o łóżeczkach.... czy możecie podzielić się firmami i opiniami dotyczącymi tych łóżeczek...właśnie przygotowuję się do tego zakupu... a czasu coraz mniej... Na samiuśki początek mam kosz mojżesza ale nie wiem na jak długo wystarczy... więc wolałabym już mieć coś upatrzonego.... Tak więc czekam na Wasze opinie :)

reklama
A ja sie musze pochwalic ze mam juz z Lidla te topy ciazowe, legginsy i spodenki niemowlęce. Jakies 3 tyg temu były dostępne w Szwecji, a ze mam tam rodzine to przesyłka od majowki jest juz u mnie :)
Chciałam zanabyc jeszcze staniki do karmienia ale juz nie było moich rozmiarów wiec zamierzam kupic w PL.

Topy sa bardzo przyjemne. Legginsów jeszcze nie nosilam, ale mierzylam i były bardzo wygodne wiec polecam. Spodenki dzidziusiowe tez bardzo fajne. Warto kupic :)

Pola czy moglabys do 22 maja wyprobowac legginsy? :-D i byc naszym testerem?bo ja np nie lubie jak legginsy przeswituja strasznie

W końcu i my doczekaliśmy się ciążowej akcji w Lidlu :-D Szkoda, że tak późno, bo mnóstwo rzeczy od siorki dostałam i ciuchów już nie kupuję, ale na te spodenki niemowlęce się skuszę (ja nie lubię półśpiochów :no: )

Jeżeli te legginsy są takie same jak w zeszłorocznej promocji dla ciężarnych to nie prześwitują. Tylko dziewczyny uważajcie z rozmiarem, bo duże wypadają - niestety siostra sobie kupiła za trochę za duże i ona jeszcze jako tako wyglądała w nich, ale na mnie już strasznie wiszą.

Aaa i nie wiem czy lubicie Netto, ale teraz też jakaś promocja z rzeczami dla niemowląt jest.

Frotte - bo nie trzeba prasować A bawełniane na gumce niestety gniecie się praniu i potem ciężko przez gumkę je ładnie wyprasować

U mnie frotte się nie sprawdziły, jakieś drapiące były, a bawełniane na gumce prasuję już po założeniu na materacu, więc nie ma problemu.

Agulam, nie wiem czy jeszcze aktualne, ale ja polecam podkłady i wkłady urologiczne SENI - to takie duże podpaski, podobnej jakości co hartmann ale dużo tańsze.

Hobbit a gdzie we Wrocku chodzisz do H&M? Ja jakoś w Magnolii nie umiałam odnaleźć zakątka mama... ale chyba temu, że się wtedy spieszyłam ;p
Mama jest tylko w pasażu i na arkadach bodajże.

A z biustonoszami do karmienia to ja się wstrzymuję na po porodzie, mam tylko parę z gatty bezszwowych i jakiś stary miękki z odpinanymi ramiączkami. Zobaczę jak mi tym razem z karmieniem pójdzie, poprzednio to była kompletna klapa (brak pokarmu, poranione piersi, stres że nie mam pokarmu, co prawdopodobnie dodatkowo hamowało laktację, po 2 m-cach się poddałam), więc w ogóle coś takiego jak stanik do karmienia nie było mi potrzebne.
Nie ma pośpiechu w tym temacie, a może zaoszczędzicie nie wydając niepotrzebnie lub na zły rozmiar.
Jeśli chodzi o wybór - miękki czy usztywniany - na początek najlepiej miękki ale wzmocniony dodatkowym materiałem, jeśli jest większy biust, żeby cycki nie opadły, ale żeby też nie uciskał kanalików i nie powodował zapalenia póki laktacja się nie ustabilizuje, potem już mozna mieć normalny stanik, jaki kto lubi, byleby dobrze trzymał. Ale żadnej położnej nic do tego, to w końcu nasza sprawa czy nam obwisną cycki czy nie :) żeby one były takie chętne do pomocy przy karmieniu lub opiece, ze świeca szukać takiej co by chętnie pomogła, reszta tylko opierdziela i ma gdzieś

Dziewczyny, ma pytanie o coś niekoniecznie dla nowrodka, potrzebuję dla starszego kupić jakąś spacerówkę parasolkę, możecie polecić coś dobrego, z mocnymi kółkami żeby dawały radę nie tylko po chodnikach, ale też po nierównościach czasami (wał, dojście na działkę itp). Myślimy nad Maclarenem XT, ale on starsznie drogi, może macie doświadczenie z jakimiś tańszymi a równie dobrymi?

A ja nie wytrzymałam i kupiłam legginsy na allegro, potrzebuję długich bo takich nie mam. pomimo faktu posiadania grubego dupska :-D to faktycznie są wygodne (mam takie 3/4) i musiałam się do nich przekonać z racji na to, że coraz cieplej jest.

Tak sobie myślę.... idę w połowie czerwca na wesele... i nie wiem w co ja się ubiorę by czuć się dobrze, nie chować się po katach no i żeby było ładnie i wygodnie.......... Obczajam allegro bo kiedyś kupiłam sukienkę bawełnianą i rozciąga się na tyle, że spokojnie nawet teraz mogę w niej chodzić. Ale ona mało taka weselna jest :-D

reklama
Ja właśnie czekam na legginsy z allegro (jedne już mam i są ok) i cienki szlafrok oraz 2 koszulki. Postawiłam na koszulki na ramiączkach, bo to w końcu lato w pełni będzie, a takie śmieszne z misiami i żyrafkami dostałam od znajomych na urodziny (tylko szkoda, że jedna z dwóch różowa :-p).
Też doszłam do wniosku, że wsadzę swoją niemałą pupę w legginsy, staram się tylko tuniki ubierać albo dłuższe bluzki. W jeansach już mi niewygodnie a kupiłam takie fajne, ładne.... i co... pochodziłam 2 miesiące i mnie denerwują ;-)
Kropka znalazłam staniczki w Arkadach. Dla mnie to w sumie nie będzie zbędny wydatek, bo teraz nie miałam już w czym chodzić, a stanik bez fiszbin był dla mnie zbawieniem. Trudno, zrobią mi się oklapuski, ale mój biust to prędzej czy później i tak czeka. I właśnie jutro idę atakować Gattę za bezszwowym, bo one mają tolerancję ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry