reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy lipcowek

reklama
ja na początek kupuję tani, wtedy też miałam taki i nikt mnie nie opieprzał, a jakby nawet, to moja sprawa. kupiłam dwa przez internet, okazały się nawet trochę za duże, ale przynajmniej wkładki wchodziły bez problemu. no i właśnie nie żal było wyrzucić, bo po praniu czasami nawet 2xdziennie po kilku tyg nadawały się tylko do kosza... po około 3tyg wymierzyłam dokładnie biust i kupiłam z allesa przez internet takie ładniejsze, dałam coś koło 80-90zł za jeden, z fiszbinami i powiem wam, że nie żałuję, wytrzymały do końca karmienia. teraz mam niedaleko sklep, który allesa ma w ofercie, ale nie wiem jak z cenami

Magorzatkar u mnie chodziło o to, że miałam nawał, że biustonosz nie trzymał dobrze więc cyce niby latały. Taki komunikat dostałam. Więc serio już sama nie wiem co robić, a tak jak wspomniałam małego biustu to ja nie mam :-( chociaż oczywiście sama wolałabym tanie na początek zanim się rozmiar nie ustabilizuje. Mam jeszcze z poprzedniej ciąży takie 2 - ale droższe chociaż rozmiar niestety nie ten... troszku mam teraz większe. Aż się płakać chce ale cóż.......

Cofam to co napisałam bo sprawdziłam przed chwilą. Rozmiar jest ok. I są z Allesa, oba (czarny i biały) więc może początek przetrwam :-D

Ostatnia edycja:
Ja za to na szkole rodzenia słyszałam, że miękki i bez fiszbin aby nic nie ugniatało na początek. Ale to prawda masakryczne te staniki, choć te z H&M jakoś dają radę. Ja chyba jeszcze zakupię większy sportowy (jeden posiadam, ale może być już maławy) i będę potem myśleć, jak już piersi będą miały rozmiar jaki będą chciały mieć dłużej.
A położne.... ehhh ja bym się starała im nie dać. Bo kurcze, Twoja pierwsza ciąża, poza tym rozmiaru nie przewidzisz i tak, to masz z fusów wywróżyć jaki stanik kupić? :eek:

Dobór biustonosza po porodzie zdaje się być koszmarem... Zazdroszcze tym co mają mały biust. Też kiedyś miałam. Te czasy odeszły w zapomnienie po pierwszej ciąży.

Śpicie w biustonoszach już teraz?

Ee nie. Śpię bez. Tyle że ja z tych małych rozmiarów. Małe C jestem
Ja mam miękkie bez fiszbinow ale za to na szerokiej gumce i super trzymają biust. Kupiłam na allegro

Od 22 maja w lidlu beda ubrania dla ciezarnych (w tym biustonosze do karmienia) oraz body i spodenki dla malych czlowiekow ( 2 pak za 2 dychy ) :)

reklama
Do góry