Dzięki dziewczyny za pomoc, bo niby dziecko mam, ale kompletnie nie wiem jak to będzie z ubraniem malucha lipcowego zaraz po urodzeniu, ja to raczej z tych matek wyluzowanych i nie przegrzewających i boję się że przegnę w stronę zbyt lekkiego ubierania.
Ale wszystko wyjdzie w praniu, przygotuję sobie wszystkiego po kilka sztuk i będę próbować w zależności od pogody.
Jagódka, świetny pomysł z tą osobną półką/torbą żeby mężowi wszystko przygotować żeby dowiózł w razie czego, mój do tej pory nie kojarzy podstawowych faktów związanych np z nazwami odzieży niemowlęcej... Masakra! Mam wrażenie, że jak mu mówię co i jak to on w ogóle tego nie rejestruje, jakbym mówiła po chińsku! Na szczęście pranie potrafi zrobić
![Zadziwiona(y) :confused: :confused:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/confused.gif)
Widzę że niektóre z was to mocno już zaawansowane w temacie wyprawki, ja niby dużo rzeczy mam, ale chyba muszę zrobić sobie listę co dokupić, zwłaszcza apteczne, pampki, podkłady, kosmetyki, trochę tetry, bo z poprzednich tylko część nadaje się do użycia. Tak powoli dociera do mnie że niby jeszcze dużo czasu, ale jednak mało, a chciałabym mieć wszystko do 34 tygodnia, żeby potem niespodzianek nie było...
Przypomniało mi się, widziałam że rozmawiałyście wcześniej o podkładach belli i hartman, ja mogę polecić SENI - to się nazywa wkłady urologiczne, są bdb jakości, podobnie do hartmanna i chyba tańsze. Po porodzie nadają się te, które są w rozmiarach - extra, super i plus - ja miałam paczkę tych największych (plus) i pół mi jeszcze zostało i paczkę super, potem w domu to już na noc używałam tych extra, potem zwykłych podpasek.
Tu macie stronkę z rysunkową rozpiską rozmiarów:
Seni Lady - Seni PL
w gemini one kosztują 18 (plus), 15 (super) i 11 zł (extra)
Wkładki urologiczne SENI LADY Plus 15 sztuk - Artykuły higieniczne | AptekaGemini.pl
Wkładki urologiczne SENI LADY Super 15 sztuk - Artykuły higieniczne | AptekaGemini.pl
Wkładki urologiczne SENI LADY Extra 15 sztuk - Artykuły higieniczne | AptekaGemini.pl