reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

Mamuska ja mam jedna paczkę podkładów i jedną wielkich podpasek, potem pewnie przejde na zwykłe podpaski maxi. U mnie krwawienie trwalo ok tygodnia a potem plamienie chyba ze 3-4 tyg.

Ag-krk 10 na pewno wystarczy, moze sie w ogole nie przyda ;-) My przemywalismy oczko po narodzinach i chyba mi 3 ampułki zeszły, reszte wykorzystałam do noska przy katarku ale to jak mała miala ok. 6 mcy

niezapominajka nie wiem czy te spiworki Wallaboo robi cieńsze, wszystkie ich produkty jakie znam są własnie takie cieplutkie, polarowo-futerkowe. Ale wybór spiworkow jest duzy, na pewno cos cienszego znajdziesz :tak:

mamuska my mamy maxi cosi bez bazy, tak jak przy starszej corce. Tez nam sie rewelacyjnie sprawdza, a jesli chodzi o bezpieczenstwo to w testach nie ma chyba roznicy :tak: Ale jesli ktos planuje codziennie jezdzic autem, dowozic dziecko do zlobka lub zabierac na zakupy i wpinac fotelik do wozka to baza moze byc praktyczniejsza. Musisz rozwazyc co bardziej bedzie pasowalo do waszego stylu zycia :tak:

agusia przesliczny pokoik dla małej, mam nadzieje ze ci te kolki nie beda juz dokuczaly!!!

reklama
mamuska my mamy maxi cosi bez bazy, tak jak przy starszej corce. Tez nam sie rewelacyjnie sprawdza, a jesli chodzi o bezpieczenstwo to w testach nie ma chyba roznicy :tak: Ale jesli ktos planuje codziennie jezdzic autem, dowozic dziecko do zlobka lub zabierac na zakupy i wpinac fotelik do wozka to baza moze byc praktyczniejsza. Musisz rozwazyc co bardziej bedzie pasowalo do waszego stylu zycia :tak:

Dokładnie. W testach różnic nie ma. Czy na pasy, czy z bazą wypadają podobnie, czyli bodajże 4 gwiazdki w ADAC.:tak:

na warsztatach w Legionowie był facet z Maxi Cosi i z tego co pamiętam to powiedział, że są różnice w testach zderzeniowych i foteliki z bazą wypadają o niebo lepiej, więc to nie tylko dla wygody.
Ja nie mam isofixa więc i problem z głowy :-)

Mamuśka - u nas też ostatnio wyszedł temat fotelika, bo chyba musimy kupić. Mąż jak zobaczył na pokazie baze i łatwość wpinania fotelika w nią, to stwierdził że jeśli ma się przydać nawet na 2-3 lata, bo można w nią wpinać też wiekszy fotelik, to kupujemy. Zasadniczo dużo nie jezdzimy, ale pewnie nie raz bedziemy sie spieszyć. No wlasnie też pamietam ze pan na pokazie mówił że baza jest w testach sporo lepsza, a na stronie nie odznaczaja tego jakos specjalnie. Może jeszcze ktoś będzie miał pokaz od nich w czwartek na mamo to ja to się dopytam :)

Ja tez będę robic zakupy w tej aptece gemini...faktycznie sa naprawdę fajne ceny:)

Wczoraj zakupiłam dla siebie kapcie do szpitala, a dziś resztę ciuszków dla córeczki.
Podkładów kupiłam 2 paczki i myślę,że w zupełności wystarczy. Dziś mam zamiar kupić jeszcze koszule, żeby mieć wszystko dla siebie..

reklama
Aia, koriander, tiluchna dzięki za odpowiedzi ;)
oregano no moi znajomi to specjalnie samochód kupili, żeby isofix mieć ;D (paranoja hehe)
lucere, oregano no z tego, co mi się wydaje to mówił, że ten sam fotelik z bazą wypada o pół gwiazdki lepiej niż bez, choć na tej str tego nie widać

oregano przyszło mi dziś zamówienie z apteki ;)

Do góry