reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

niezapominajka zgadzam się z dziewczynami. Ja porównywałam też ceny niektórych rzeczy z tej apteki i allegro i apteka wypada zdecydowanie lepiej. Bephantenn 100 w aptece 23 a w rosmanie ostatnio widziałam za prawie 40 zł, więc różnice są.
a właśnie dzwonili dziś do mnie z tej apteki ;) bo jak robiłam zamówienie to zabrakło czegoś tam na stanie i nie doliczyli mi tego, ale Pani chciała to jeszcze wyjaśnić ;) (bardzo miło z ich str;D) i powiedziała, że dziś wysyłają, więc jutro powinnam mieć ;) czyli te 72h by się zgadzały, tyklo week wskoczył ;)

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi, jak dużo potrzeba podpasek poporodowych? Długo się w tym śmiga (tak przeciętnie?:))
Koralikowa ja dla siebie to akurat zamówiłam laktator ręczny tommy tippe (wychodził też taniej niż na alllegro), bo majtki już mam, podpaski też i chyba nie potrzebuję już nic? :)

Mamuska - ja kupilam tylko jedna paczke
pamietam ze w tych wielkich to w sumie tylko jeden dzien chodzilam
pozniej zwykle podpaski zeby bylo wygodniej:tak:

ale Wam zazdroszczę, że macie już większośc wyprawki za sobą :tak:na mnie jeszcze takie wielkie zakupy kosmetyczne czekają, tylko czekam na jakieś pieniążki bo póki co to lekarz, badania, badania, lekarz i zabrakło :-( dobrze, że zrobiłam sobie listę rzeczy i wiem co kupować, kilka kremów na odparzenia i płynów do kąpieli dostałam ostatnio na spotkaniu Dobrej Mamy, taka paczuszka na początki z dzidziusiem, i jestem bardzo zadowolona :tak: bo nic nie płaciłam a paczuszka warta (dla mamy i dla tatusia) łącznie ze 100zł pewnie. i jeszcze wykładów posłuchałam.
a ostatnio mama do mnie dzwoni i mówi, że kuzynka załatwiła łóżeczko za paczkę pieluszek i krzesełko do karmienia za 20zł jedynie co trzeba zrobić to odmalować ;-) cieszę się ogromnie, nie dość, że dała mi tyle ubranek, drugi wózek, kołyske i kilka innych rzeczy to zawsze jak coś widzi to da znać mamie :tak:

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny, oczywiście większość rzeczy wybierał mój synek, ja tylko negocjowałam odcienie różu żeby za wściekle nie było, inne kolory niż róż, biały i écru nie wchodzi w grę jak zakupy robię z synkiem, wariactwo nawet ostatnio mąż wrócił z synkiem z biedronki z różowym papierem toaletowym myślałam, że padnę ze śmiechu :-D a mina mojego męża bezcenna :laugh2:.

Jeśli chodzi o tą aptekę internetową to mój mąż też ją wyczaił jakiś czas temu i życie nam ratowała nie raz, ceny naprawdę o wiele mniejsze, mam nadzieję że to się nie skończy, my zamawiamy przez internet a odbieramy w Gdańsku w głównej siedzibie następnego dnia przeważnie. Nam się nawet czasami opłaca po większą ilość leków jechać 40 km w dwie strony, ale przeważnie mąż w czasie pracy odbiera.

Też patrzyłam na ta aptekę faktycznie ceny mają dobre, ale niektóre takie same jak w osiedlowej u mnie więc ja zakupiłam u siebie;-) i tak się zastanawiam ile ampułek soli fizjologicznej brałyście/zamawiałyście?? Ja wzięłam 10 starczy?? A gazików jałowych ile mam 5 dokupić?? Zielona w tym jestem..:szok:

AgKrK no ja właśnie nei zamówiłam, bo tam w aptece było 100 sztuk i doszłam do wnosku, że za dużó ;P Też pewnie z 10 kupię :)
Dziewczyny nie wiem czy poruszany był już temat fotelików. Kupujecie z bazą, czy bez? Mu generalnie kupimy chyba maxi cosi cabrio fix i chyba bez bazy. Mamy toyotę, więc w podłodze jest schowek, który trzeba by było czymś wypełniać. W razie czego zawsze można dokupić... A ciekawa jestem Waszych decyzji

reklama
Mamuśka my mamy Maxi Cosi Cabrio Fix bez bazy, przypinany pasami i sprawdza się super:tak: Naprawdę polecam. Baza jest praktyczna, bo nie trzeba pasami wiązać, ale droga strasznie jednak...
Podkładów poporodwych też miałam jedną pakę. Potem wielkie podpaski i to niestety dłuuuugo, dłuuugo, bo całe 7 tygodni z hakiem:confused2:

Ag-Krk 10 spokojnie starczy:tak:

Do góry