reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

Ag-Krk, w takim razie życzę miłego i owocnego ataku na Modlniczkę ;-) a Mutsy sa gdzieś w Krk ... bo przyznam szczerze, że nie zwróciłam uwagi ???

Aneczka, super, że masz wózek od koleżanki ... wydaje się całkiem fajny, a oszczędność rzeczywiście duuuża :tak:
nam też znajomi proponowali 'pożyczkę', ale dali się przekonać, że zima w małej parasolce na plastikowych kółeczkach przy niespełna 1,5 rocznym dziecku to kiepski pomysł ... zwłaszcza, że oni lubią spacerki w terenie ...

Aia, a jak tam wybór podwójnego ??? masz już coś konkretnego na oku ???

reklama
Aia, a jak tam wybór podwójnego ??? masz już coś konkretnego na oku ???

Aha, ten Jane, który mi pokazałaś jest super i pewnie bym za nim optowała, gdyby nie to, że Młody się w grudniu rodzi, a tam tylko opcja minigondoli jest:-(
Póki co poluję na TFK Twinner, bo pomimo, że "ramię w ramię" to ponoć mieści się w większość drzwi, ma zwyczajną, długą, zabudowaną gondolę i łatwo się nim manewruje, a dla mnie to klucz, bo z psem będę wychodziła;-)

Aia, ja szukałam wózka 'jeden za drugim' i stąd decyzja padła na Jane'a ... ale jeśli szerokość Ci nie przeszkadza, to TFK wydaje się rewelacyjny :-) super, że można mu zamontować normalną gondolę - to o wiele wygodniejsze dla malucha i dla Ciebie ...
ja do Jane'a wsadziłam na tylne siedzisko miękką gondolę ... odkupiłam od sąsiadki, która jeździła tak z październikowym maluchem całą zimę ... ale to jednak dużo gorsze rozwiązanie, bo nie widzisz dziecka...

JoL jeszcze Jane nie skreśliłam, w sumie nie brałam pod uwagę opcji miękkiej gondoli, a to jakieś wyjście. Sam wózek jest super i jednak gabarytowo dużo bardziej komfortowy niż wszystkie inne podwójne:tak:
Czasem żałuję, że nie mieszkam w Hiszpanii albo jakimś innym kraju, gdzie nie trzeba tyle ładować do gondoli i sobie można spokojnie w jakiś mini wersjach gondoli albo fotelikach-nosidełkach całą zimę popylać:cool2:

tiluchna fajny! Mam podobny. Będziesz z niego kontent:tak:

Aia pojeżdżę tym Musty, podoba mi się też ten wózek ciekawa jestem który lepszy x-lander move, czy Musty Evo??;-)
Jol widziałam w Krakowie a dokładnie w okolicach Nowej Huty Musty np w świecie dziecka czy entliczku, ale nie "zmacałam" ich bo akurat nie miałam czasu i łóżeczko wybierałam, ale to nadrobię;-)

dawno dawno temu jak była rozmowa o fridzie to polecała któraś z Was spray do noska dla dzieci. Jak on się nazywał? Disnemar?

Znowu robię zakupy w aptece i się zastanawiam co przy dziecku będzie mi potrzebne? Mam już na liście ten spray, witaminę D+K w kapsułkach, gaziki jałowe. Ile będę potrzebować soli fizjologicznej? Są pakowane po 50 ampułek. To nie za dużo?
Dla siebie mam tantum rosa. Ale co jeszcze się przyda?

reklama
Do góry