reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

reklama
Mamuśka - fajne :-) ale M się uparł na moro , może by " wojsko " przetrawił , po syneczku mam śliczną różową w kwiaty , czeka wyprana w szafie .

odebrałam dziś leżaczek i kurteczkę , już uprałam i wysuszyłam , muszę szczelnie zapakować i będzie czekał. A mój m przytargał z piwnicy ubranka po młodym takie 0 -6 mc , ale mieliśmy radochę z oglądania!Czekają w szafie aż kupimy komode na nie , jak już stanie komoda to sezon na pranie będzie otwarty , mam nadzieję że do września się wyrobimy.

mamaktosia, jaki leżaczek? Taki bujaczek?

Mój powiedział ostatecznie, że w chuście chodzić nie będzie, nawet moro choć wojskowy :-D Więc bezie nosidełko, ale poczekamy z zakupem, może któryś chrzestny zechce sprezentować :-)

Taki bujaczek - leżacz z Fischera. Są super ! Miałam ostatnio pożyczony od szwagierki , ale ona też się stara o bejbi ( czeka właśnie na @ z nadzieją że się nie doczeka :-D ) więc musiałam kupić własny .

A co do chysty to mój nawet mało marudził , a weź pod uwagę jak musiał wyglądać facet prawie metr dziewiędziesiąt , 110 kg w różowej chuście w kwiaty :-D ale miał tam zapakowanego swojego synusia i budził zainteresowanie miłych opiekuńczych pań , a to mu bardzo pasowało :-D

No mój też nie jest przekonany do noszenia Malucha w chuście. Powiedziałam, że nie to nie, ale jeszcze mi pozazdrości :) Nie wiem tylko czym różnią się te za np. 70 zł pd tych za 300 ? ;/;/;/
Co do prania ciuszków to myślicie, że jest sens jak już we wrześniu zacznę? (będę miała już szafę :) ), czy to jeszcze za wcześnie i za długo będą leżały...?

mamaktosia, bujaczek FP taki kolorowy z lewkiem? Mamy taki dostać, a właściwie podebrać naszej chrześnicy. Sama od nas go dostała, ale mało korzystała, wiec jest jak nowy. One są podobno niezniszczalne :-)

Mamuśka, ja zamierzam prać w październiku, a mam termin na koniec listopada

mamuśka- ja mam chustę Natibaby. Wszyscy polecali i taką wzięłam...Nie rozumiem dlaczego mają opory dot. chustowania, jak już pojawi się bejbi to dopiero zobaczą jaka to wygoda np. w sklepie...z praniem to bym chyba zaczekała:p Ja prałam miesiąc przed porodem, raczej wystarczy.

Oregano - z lewkiem miałam ostatnio :-) teraz nowszy model ;-) piesek , kotek i kurka żeby się dzieciaki na zdjęciach nie myliły . Naprawdę są niezniszczalne , fotelik szwagierki zaliczyło 3 dzieci a i 4 pewnie niedłuko zaliczy.

Mamuśka - ja napewno we wrześniu będę prała. Z synusiem miałamw 6mc wszystko gotowe , straszyli przedwczesnym porodem ostatnie 2 mc chodziłam z rozwarciem i skróconą szyjką, wolę przygotować wszystko sama niż potem się prosić kogoś. Pozatym mieszkam w bloku a tu suszenie ubrań zimą masakra ! A termin z usg mam na 30 listopada :) Wypiorę włoże do jednorazówek i w szafie nic się nie zakurzy :-D
A co co cen chust , to tak jak z chysteczkami do nosa , możesz kupić takie za 1,8 z tesco albo z zewy za 7 zł , i w tą się wysmarkasz i w tą , ale te za 7 zeta będą miały ładniejsze opakowanie i będą na pewno miększe. Zależy jaką kwotę chcesz kupić . Pozatym to tak jak z większością ubrań itp płacisz za markę. Jak masz 2 z tego samego materiału to ja bym tańszą wzięła.

reklama

Pytałam się o elastyczną na grupie listopadowej koleżanki i ona zdecydowania poleca tą stronkę:
Chusty do noszenia dzieci - elastyczne - LennyLamb.com
Ja mam bawełnianą, ale elastyczną też chcę zakupić

Do góry