reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

ja podkładów na łóżko nie kupowałam po porodzie ... w szpitalu dawali, a w domu jakoś nie były potrzebne ...
pierwsze podkłady kupiłam, jak córeczki zaczynały spanie bez pieluch :tak:
w aptekach są dość drogie - ok. 10 zł za 5 sztuk ...
ale takie same można kupić w rossmannie - firmy BabyDream - 10 sztuk za ok. 12 zł
bywają też w Biedronce z firmy Dada - też 10 sztuk i też dużo taniej niż w aptece ...

wielgachnych podpasek kupię pewnie 2 paczki ... w razie czego M będzie uzupełniał zapasy, ale myślę, że po 2, max. 3 dniach przerzucę się na zwykłe ...

reklama
a a ja wczoraj zakupilam taka mate edukacyjna dla dzidzi z pozytywka , tylko ta z pozytywka miescila sie w granicy za ktora moglam zakupic bo inne to ceny z kosmosu .mialam fajne zeczy po maksymilaianie i wszystko wydalam teraz nawet łóżeczko musze kupic.

Co do podkladow to ja po trzecim porodzie dosc dlugo nawet w domu nosilam te dlugie podpachy i majtki siateczkowe ze wzgledu na przewiew i szybsze gojenie, po michasiu szybko przeszlam na zwykle podpaski i mialam straszne zapalenie wiec wole juz nie ryzykowac i dluzej pochodzic w tych wielgasnych nie wygodnych :)co do podladow na lozko nigdy ich nie kupowalam i nie kupie zbedny wydatek jak dlamnie przy trojce sie obeszlo to i przy czwartm sie obejdzie :)

Wlasnie przyszly mi wiewiorki i sowy :tak: nie moglam sie oprzec i otworzylam a moze dzis meza namowie na przyklejenie ich do sciany :-) Nie wiem czy wytrzymam do jutra heheh a pewnie on bedzie mnie zwodzil bo w piatki wraca wczesniej.
No i czesciowo pod wzgledem maluszka zamowilam obiektyw do aparatu.Jakis czas temu juz padl nam alarat jak sie okazalo to obiektyw i tylko tel nam zostal do fotografowania a wczoraj dostalam obiektyw i zas mozemy robic zdieca ladne i calej rodzinki.

a mi dzis przyszło zamowienie z gemini (zamowione w pon wieczorem), i rzeczywiscie swietnie zapakowane.

I kolezanka przywiozła mi dzis 2 kartony ciuszków i przewijak taki na łóżeczko :) Chyba czas sie wziac za pranie i przegladanie rzeczy..

I wrzucam zdjecie szafek cośmy je w Ikei kupili niecały miesiac temu, do salonu. zamontowane prezentuja sie tak:Zobacz załącznik 590070

Po lewej są drzwi frontowe od szafki z antyramą, wiec są tam nasze zdjecia :) jeszcze na dwoch szafkach mamy takie fronty, ale jeszcze czekaja na zdjecia :)

lucere no to wychdzi na to, że porządna firma ta apteka geminii :):):) bardzo fajne te szafeczki! super wyglądają!No Mała się pojawi to będzie, jakie zdjęcia wkładać ;) A jak samopoczucie? Lepiej trochę?

reklama
mamuśka - no własnie, jedna szafeczka to czeka na jej zdjecia :) Ja w ogóle jestem fotograf amator i uwielbiałam kiedyś robić zdjecia, ale obecnie mam totalny przestój i niechec do tego. I wlasnie czekam aż się mała urodzi, wiem że nei oderwe sie od aparatu :D A teraz jeszcze może sie nam uda na jakas sesje brzuszkowa wybrac do mojego brata, on też lubi robic tylko na swoje potrzeby, ale kilka fotek napewno cyknie :) rozgladałams ie za sesja u profesjonalistow, ale chyba szkoda mi pieniedzy na to.
A samopoczucie troche lepiej, ale to każdego dnia inaczej.. teraz jak usiadłam żeby ponadrabiać to nawet chce mi sie pisać :) ale rano była deprecha.

szyszunia, mamuśka - a mi nic nie przysłali gratis :/ chyba mnei nie lubia.. a zamowienie na 300 zł było.

Do góry