reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

oregano aaa bo to taka dorosła ;););)
lucere mam 2 ulubione komplety bawełniane i ładne, ale niestety nie wiem, co to za firma i na metkach też nie znalazłam ;) Mam też komplet home&you ale jeszcze nie przetestowany ;)

reklama
lecure, dla mnie idealna, dlatego z uporem szukałam właśnie tej. Szwagierce też daliśmy na prezent ślubny i również jest zadowolona Teraz mają bardzo ładne wzory, ale ja szukałam starego więc kupiłam na allegro, bo producent go już nie szyje. Na allegro różne ceny, ale chyba lepiej kupić bezpośrednio od producenta. Rok temu kupiłam inną, chciała przyoszczędzić i teraz jest tak zmechacona, że nadaje się tylko na ścierkę :baffled: a ta andropolu nic, dalej jak nowa, więc polecam :-) http://www.andropol.eu/

Mamuśka powinni Ci zamówić ten wzór ;-) ja tam mam jeden komplet z baldachimem a co, niech mały ma ja wiem, że to siedlisko kurzu itp, ale w lecie przyda się jako osłonka na komary :-p ja nie lubię zamawiać czegoś przez internet, jestem z tych co muszą wszystko dotknąć :tak:. Jeden mam zielony z krówką a drugi taki niebiesko szary z zebrą fajne są i dobre jakościowo:)
odnośnie pościeli dla dorosłych to ja lubię z home and you :-D dziś po szkole rodzenia wstapiłam do lidla i szok były ubranka zakupiłam 2 bluzeczki i ogrodniczki jeansowe od razu humor lepszy :-D

Majeczka my kupiliśmy profilowaną z jednej strony i jest bardzo fajna, ale praktyczna dla tych którzy nie chcą dużej wanienki, bo dzidziuś z niej szybciej wyrośnie niż ze zwykłej:)

Lucere- ja mam od 3 lat pościel z home&you, jest w stanie idealnym pomimo, że mamy tylko 2 na zmianę. Polecam te drukowane!
mb9- ja dlatego nie kupuje w Biedronce takich rzeczy. Te rzeczy są może i tanie, ale słabej jakości (już nie wspomnę o designe;/), ale to moje zdanie. Czasami zdarza mi się coś kupić w Lidlu, jakieś getry czy coś, ale Biedronkę omijam szerokim łukiem w kwestiach produktów gospodarczych i ciuchowych;)

My mamy wanienkę Baby ok z termometrem http://www.ceneo.pl/2139375, na początek jest trudna w użytkowaniu, ale już o 2-3 miesiącach super się sprawdza. Zresztą dostaliśmy ją od znajomych, wię nie wybrzydzam...

Ostatnia edycja:
Pauletta ja z kolei nie lubię lidla, nigdy tam nic nie kupiłam. Biedronka do mnie bardziej przemawia:) Ale tez nie w kwestii sprzętów bądź odzieży. Pielucha to taki badziew, który po krótkim czasie i tak będzie sflaczały więc się nie przejmuję;) Do lepszych celów niż domowe mam ładne kolorowe:biggrin2:

reklama
oregano nie nie trzeba i nie jest szkodliwa dla dziecka....uzywałam tylko jej jak karmiłam bo bepanten mi nie pomagał ale ja miałam ciezkie karmienie i udało mi sie tylko karmić 4mies....

Ja wanienke mam po małej zwykła najtańsza bez bajerów....

Co do ubranek moge tylko powiedziec ze H&M ma zawsze rozmiarowo wieksze ubranka niz normalnie.....

Jesli chodzi o czapke podawałąm prędzej link jaka kupiłam a tam był chyba podany obwód główki 39-40cm

I ja mam pyt. Jakie macie termometry do mierzenia temp no zwykły rteciowy mam ale potrzebuje taki do ucha czy czoła bo moj to padło takie ze szok....nie gra tu cena roli bo jak kupic to porzadny i na jakis dłuzszy czas....Polecacie cos???

Do góry