reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

Ja mylam wszystko Victorowi jednym plynem i teraz tez tak bede robic i szampon uwazam za zbedny.Cos na goraczke lepiej miec w razie czego to nie jest drogie a w razie W nie ma stresu.Wkladki laktacyjne bo nie widze na liscie.Nie wiem jak u ciebie z podkladami poporodowymi (te wielkie podpaski) Dla maluszkow polecam jenorazowe myjki zamiast innych "gabek" do mycia.

reklama
dzięki dziewczyny:) do nosa mam KATAREK może być?? Podpaski bella mam mam 2 paczki po 10 sztuk starczy czy dokupić jeszcze?? aaa no właśnie wkładki laktacyjne;-) tantum rossa, a osłonki na brodawki kupować teraz??

Ag wkladki laktacyjne na pewno, a co do podpasek to ja nie zużyłam dwóch całych opakowan, przeszłam na zwykłe bo krwawienie było jak przy okresie po 2-3 dniach, ale to chyba zależy, kazdy ma inaczej.
Osłonek na brodawki nie miałam, a twoje brodawki są wklęsłe ze chcesz je kupować?

Myślę też ze dla takiego maluszka na prawde im mniej kosmetyków tym lepiej. My szampon wprowadziliśmy dość pozno, i stosowalismy rzadko, dziecku wloski wystarczy przemywac czystą woda, bo gruczoły tluszczowe jeszcze dlugo nie będa pracowały, a przecież niemowle się nie tarza po piasku ;-) Oliwka jest super jak planujesz masaż niemowlaczka :tak:

Ostatnia edycja:
A ten KATAREK to co to ?? Co do belli to nie wiem ja nie zuzylam tego zbyt duzo ale po cc podobno mniej idzie...Co do oslonek to ja nie uzywalam i nie mam pojecia.Nie wszedzie tez w szpitalach pozwalaja a jak bedzie problem to mysle,ze zawze ktos mize na szybko dokupic.One sie super sprawdzaja podobno przy wkleslych sutkach.

Właśnie dziewczyny tym smarować buzie takiego małego niemowlaka kiedy będziemy chciały wyjść na dwór na mróz? znacie jakieś preparaty bezpieczne dla maluszków 0+ ?

A juz w necie wynalazlam ten katarek :tak: to jak frida prawie
Krem na buzialke dla maluszka to chyba najlepiej w aptece podpytac co polecaja.
A planujecie maluszka kapac codziennie? Ja pamietam,ze przy Victorze mialam taka miseczke dzielona na 2 i przemywalam go wieczorami a kapiel byla 2 razy w tyg.Za cholere nie wiem gdzie ta miska i chyba musze nowa kupic.No i jeszcze mam ptanie czy w Pl sa popularne lampy nad przewijak takie ogrzewajace? Tez mam jeszcze po Victorze i teraz w garazu tez ostatnio wynalazlam po starych wlascicielach

szczerze?? to koleżanka mi powiedziała, by zakupić osłonki na brodawki nie wiem po co.. vici katarek to ten aspirator do noska, może jeszcze w razie czego gruszkę dokupię.Odnośnie kąpieli to słyszałam, że nie codziennie takiego maluszka się kąpie, co 2-3 dzień bodajże, a tak to to trzeba przemywać letnią wodą poza tym po przewijaniu też będziemy pewnie chusteczkami nawilżającymi/ woda i wacikami przemywać;-). Odnośnie kremu to ja kupiłam z Nivei na każdą pogodę i ma tam napisane (że chroni przed mrozem, wiatrem, chłodem) sama go w zimie używam bo mi od zimna wychodzi uczulenie na twarzy i dłoniach;/ i na serio on pomaga.podobno jeszcze krem z hippa dobry jest Sroka o.... czyli zapiski podwojonej: Kremy na "wietrzną" pogodę :)

reklama
A ja jestem zdania, żę dzidziuś też się poci tak jak każdy człowiek i uważam, ze powinno się go kąpać codziennie. Mycie dokładne to kąpiel przecież:)

Ja też szamponu nie kupuję, myślę, że jest zbędny. I oliwka również, bo oillatum dobrze nawilża skórę, a poza tym jeżeli jakiś kremik będziesz miała to myślę, że oliwka nie potrzebna, a kremik nie plami tak ubranek:tak:

Do buźki też obstawiam na zimno wazelinkę lub krem na każdą pogodę. A w domu zwykły kremik bambino czy coś takiego

Do góry